bejzbolka Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 (edited) Alal vera kolega, iscrpan i prilično tačan opis situacije. Dodao bih da se komora ni advokatura do danas nisu oporavile od sukoba iz 2011. godine i da su ovo sve posledice toga. Protest 2014. je svakako najsvetlija tačka profesije mnogo godina unazad. Edited December 25, 2024 by bejzbolka 2
bejzbolka Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 46 minutes ago, pt 2.0 said: @Ayatollah hvala na opisu situacije iz tvoje vizure... imam utisak da razumem. Je li Delibašić onaj lik sivog tena, čiji je tim branio onog muža ubijene pevačice iz Borče? On mi deluje, zajedno sa Zorom Dobričanin, da je advokat mraka (mafije, društvenih otpadaka i tako to). Tintor je onaj koji je oćutao Cvijanovu smrt par godina? Što brani Milenu Radulović vs Aleksića? I on mi je ljigav i odvratan... @bejzbolka ne zameram mu ja što je savetovao rudarske kompanije, samo konstatujem... doduše, njegov CV koji je okačen na tw mi kao laiku deluje... preširok, kao da pokriva mnogo oblasti, i svuda je pisao da je "savetovao", ne znam da li je to različito od "zastupao", deluje mi da jeste... da je manje obavezujuće (možda grešim) @1n54jd3r hvala za info o Niniću, njega sam baš zagotivila, a onda sam prvo imala neki lični disonantan ton u komunikaciji (ništa neprijatno, više čudno... moguće se uklapa u to što si opisao kao nedostatak socijalne inteligencije, mada ne znam šta ti pod tim pojmom podrazumevaš), i sad skoro videla da je grubo izvređao i javno ispsovao neku ženu (koju površno poznajem) totalno van kontrole, pa sam se malo zapitala... ne znam koje je on godište, iskopala sam na nekom levom mestu mini opis biografije Reveal hidden contents Ivan Ninić je advokat u Beogradu. Pre advokature radio je na pravnim i konsultantskim poslovi- ma u Narodnoj Skupštini Republike Srbije (2008-2012), Ministarstvu privrede (2013), Agenciji za privatizaciju (2014), Savetu za borbu protiv korupcije Vlade (2014-2015). Pravni konsultant Misije OEBS-a u Beogradu (od 2014). Učesnik i predavač na seminarima na teme: borbe protiv korupcije i vladavine prava, javnih nabavki, transparentnosti, medija, ljudskih prava i bezbednosti. Kooautor publikacija: „Vodič za uzbunjivače “(2013), „Transparentnost u radu javnih preduzeća “(2013), „Ko- rupcijska mapa sistema javnih nabavki u Republici Srbiji“. Objavljivao publicističke i istraživačke autorske tekstove u elektronskim i štampanim medijima. Član Udruženja novinara Srbije. Molba moderaciji kad se razbudi i umije da nas prenese na temu o advokaturi u kompletu, i da bude milostiva prema našim trolerskim dušama. Da ne trolujemo dalje onu temu, da odgovorim ovde. Jeste, Delibašić je taj. Inače bivši pandur. Odlično čitaš ljude, pogodila si i za Zoru i za njega, a za Tintora tek, ljigavac na kvadrat. Inače 25 godina u organima komore, a mislim da je toliko i u advokaturi. Čovek se direktno sa fakulteta uvalio u komorsku fotelju i ne pušta. 1
Tribun_Populi Posted December 25, 2024 Author Posted December 25, 2024 5 hours ago, copkillah said: Lik ima neku dijagnozu, koliko god bio na pravoj strani. Nejasno mi je što ga kolege toliko podržavaju u svemu šta radi, osim ako ga ne vide kao topovsko meso, da se na njemu lome kola. Jedino ako je ta dijagnoza bipolarni poremećaj, pošto je to privatno jedan sasvim ok lik, štaviše i soft pristojnity PSG limunana za moje standarde. A ovo drugo, baš to, ali on sam sebe time smatra i svesno se tako i postavlja, a retorika i akcije su mu u šešelj govna da jede stilu. Samo, ne bez razloga.
de Sisti Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 6 hours ago, pt 2.0 said: @Ayatollah @1n54jd3r hvala za info o Niniću, njega sam baš zagotivila, a onda sam prvo imala neki lični disonantan ton u komunikaciji (ništa neprijatno, više čudno... moguće se uklapa u to što si opisao kao nedostatak socijalne inteligencije, mada ne znam šta ti pod tim pojmom podrazumevaš), i sad skoro videla da je grubo izvređao i javno ispsovao neku ženu (koju površno poznajem) totalno van kontrole, pa sam se malo zapitala... ne znam koje je on godište, iskopala sam na nekom levom mestu mini opis biografije Reveal hidden contents Ivan Ninić je advokat u Beogradu. Pre advokature radio je na pravnim i konsultantskim poslovi- ma u Narodnoj Skupštini Republike Srbije (2008-2012), Ministarstvu privrede (2013), Agenciji za privatizaciju (2014), Savetu za borbu protiv korupcije Vlade (2014-2015). Pravni konsultant Misije OEBS-a u Beogradu (od 2014). Učesnik i predavač na seminarima na teme: borbe protiv korupcije i vladavine prava, javnih nabavki, transparentnosti, medija, ljudskih prava i bezbednosti. Kooautor publikacija: „Vodič za uzbunjivače “(2013), „Transparentnost u radu javnih preduzeća “(2013), „Ko- rupcijska mapa sistema javnih nabavki u Republici Srbiji“. Objavljivao publicističke i istraživačke autorske tekstove u elektronskim i štampanim medijima. Član Udruženja novinara Srbije. Ja ne mogu da svarim bilo koga ko je bio u radikalima, kolko god sad da smisleno prica 1 1 1
Ayatollah Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 (edited) 6 hours ago, pt 2.0 said: @Ayatollah hvala na opisu situacije iz tvoje vizure... imam utisak da razumem. Je li Delibašić onaj lik sivog tena, čiji je tim branio onog muža ubijene pevačice iz Borče? On mi deluje, zajedno sa Zorom Dobričanin, da je advokat mraka (mafije, društvenih otpadaka i tako to). Tintor je onaj koji je oćutao Cvijanovu smrt par godina? Što brani Milenu Radulović vs Aleksića? I on mi je ljigav i odvratan... @bejzbolka ne zameram mu ja što je savetovao rudarske kompanije, samo konstatujem... doduše, njegov CV koji je okačen na tw mi kao laiku deluje... preširok, kao da pokriva mnogo oblasti, i svuda je pisao da je "savetovao", ne znam da li je to različito od "zastupao", deluje mi da jeste... da je manje obavezujuće (možda grešim) @1n54jd3r hvala za info o Niniću, njega sam baš zagotivila, a onda sam prvo imala neki lični disonantan ton u komunikaciji (ništa neprijatno, više čudno... moguće se uklapa u to što si opisao kao nedostatak socijalne inteligencije, mada ne znam šta ti pod tim pojmom podrazumevaš), i sad skoro videla da je grubo izvređao i javno ispsovao neku ženu (koju površno poznajem) totalno van kontrole, pa sam se malo zapitala... ne znam koje je on godište, iskopala sam na nekom levom mestu mini opis biografije Reveal hidden contents Ivan Ninić je advokat u Beogradu. Pre advokature radio je na pravnim i konsultantskim poslovi- ma u Narodnoj Skupštini Republike Srbije (2008-2012), Ministarstvu privrede (2013), Agenciji za privatizaciju (2014), Savetu za borbu protiv korupcije Vlade (2014-2015). Pravni konsultant Misije OEBS-a u Beogradu (od 2014). Učesnik i predavač na seminarima na teme: borbe protiv korupcije i vladavine prava, javnih nabavki, transparentnosti, medija, ljudskih prava i bezbednosti. Kooautor publikacija: „Vodič za uzbunjivače “(2013), „Transparentnost u radu javnih preduzeća “(2013), „Ko- rupcijska mapa sistema javnih nabavki u Republici Srbiji“. Objavljivao publicističke i istraživačke autorske tekstove u elektronskim i štampanim medijima. Član Udruženja novinara Srbije. Molba moderaciji kad se razbudi i umije da nas prenese na temu o advokaturi u kompletu, i da bude milostiva prema našim trolerskim dušama. Da, Delibašić je branio muža ubijene pevačice, i recimo još Andriju Draškovića. Da, Tintor je zastupao devojke u slučaju Mike Aleksića, prećutao Cvijanovu smrt i npr. branio okrivljene u slučaju Jovanjica. Inače, na ovom linku možeš videti sve što je trulo u srpskoj advokaturi: https://www.paragraf.rs/intervju/veljko-delibasic/novine-u-radu-advokatske-komore-srbije.html Nemoj čitati sam tekst, on je manje-više nebitan, mada je i u njemu ima WTF momenata, da ne davim sad. U čemu je problem - pa u tome što je Paragraf Lex jedan od najvećih nadripisara u zemlji, ako ne i najveći, i ima celu armiju ljudi koji se bave davanjem pravnih saveta njihovim pretplatnicima, iako bi trebala da je u pitanju izdavačka kuća. Oni to pokrivaju tako što imaju advokate koji su kod njih zaposleni za platu (što je isto zabranjeno), i onda kada zoveš Paragrafov broj javi ti se taj njihov advokat koji ti daje pravne savete, i to ne naplaćuje posebno, jer je pokriveno pretplatom. E vidiš, umesto da im AKS pošalje opomenu pred utuženje i traži da kolektivno nadoknade advokaturi par miliona evra štete i da obustave ove aktivnosti odmah, ili da to traži privremenom merom, predsednik AKS ide i daje im intervju koji će biti objavljen u njihovim glasilima, jer će od toga imati neke lične benefite. E zato i ne idem na Skupštinu, ići ću kada se pojavi neko ko će da napravi program kako da izađemo na kraj sa ovakvim pojavama. Btw, ovo jeste zrelo za split na Advokaturu, pa možemo tamo da nastavimo... @Valk @Hamlet Strašni Edited December 25, 2024 by Ayatollah 2 1
simetrije Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 (edited) 57 minutes ago, de Sisti said: Ja ne mogu da svarim bilo koga ko je bio u radikalima, kolko god sad da smisleno prica Plus hiljadu A naročito kada je i dalje pasivno-agresivna pojava, pa bih zato dodao i Šarović s televizije da se nogira, ne mora poslije ni 5 rokova da bidne! Edited December 25, 2024 by simetrije 2
najneindustrijaliziraniji Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 17 minutes ago, simetrije said: Plus hiljadu A naročito kada je i dalje pasivno-agresivna pojava, pa bih zato dodao i Šarović s televizije da se nogira, ne mora poslije ni 5 rokova da bidne! nije isto šarović koji je bio 25 godina u srs i dečko koji je na početku dvadestih protunjao kroz radikale a da se nije obrukao šovinističkim ispadima i slično. meni je iz tog perioda ostao u sećanju po pričama o korupciji i što je pleo po sns-u. i da je bio full radikal u poslednjih deset godina je pokazao da ume drugačije, a on ne da ume nego je sa vanserijskom elokvencijom baš dragocen za "našu" stranu.
Verterdegete Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 Just now, utilitarist said: nije isto šarović koji je bio 25 godina u srs i dečko koji je na početku dvadestih protunjao kroz radikale a da se nije obrukao šovinističkim ispadima i slično. meni je iz tog perioda ostao u sećanju po pričama o korupciji i što je pleo po sns-u. i da je bio full radikal u poslednjih deset godina je pokazao da ume drugačije, a on ne da ume nego je sa vanserijskom elokvencijom baš dragocen za "našu" stranu. Ja bih onda usvojio i Dragana Todorovica. Da cita rezultate izbora. 2
najneindustrijaliziraniji Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 Just now, Verterdegete said: Ja bih onda usvojio i Dragana Todorovica. Da cita rezultate izbora. ma najbolje da vaskrsnemo i usvojimo ernst roma pa da vija ove po ulici. ninića izdvaja od ostalih radikala što nije bljuvao mržnju. mogu da razumem neortodoksna mišljenja za sentiment foruma ali za bljuvatore ne mogu da razumem simpatiju pa makar ona bila ništa više od škakljivog mišljenja koje je tu diskusije radi.
Eleniko Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 14 hours ago, Ayatollah said: Na sve ovo cveta nelojalna konkurencija, kojekakve agencije i konsultanti nam skidaju tonu posla, priučene sekretarice sa srednjim školama osnivaju privredna društva i prave opšte akte iz radnih odnosa za 150 evra paket, advokati dampinguju cene usluga, rade za ispod 50% Tarife i finansiraju troškove klijenata. 1
Miki_belavista Posted December 27, 2024 Posted December 27, 2024 On 25. 12. 2024. at 1:03, Ayatollah said: Evo, i ja ću ti reći moje mišljenje, iako nisi mene direktno pitala. Ja mislim da su svi ti likovi koji se spominju, ali baš svi, od Delibašića, Bulatovića i Beljanskog, preko Tintora, Ljubičanovića, Ninića, El Sarag do Kokanovića (da ih ne nabrajam sve ovde, ima ih na desetine bukvalno) deo problema, a ne deo rešenja. Bukvalno svi do jednog. Niko od njih nema nikakvu viziju kako da razvija i unapredi advokaturu, već je u pitanju najobičnija tuča oko toga ko će da kontroliše kasu advokatske komore, i eventualno se učipi sa vlastima i pravosuđem, ogrebe se za neka putovanja i slično. O kupovini ove nekretnine od pre neki dan se debatuje od kako sam se ja upisao u Komoru 2016. godine barem, a možda i od pre toga, a jedini motiv je ko će da dobije kickbekove od kupovine te nepokretnosti, zato su se tako i šamarali. Za to vreme je advokatura u jezivom stanju. Komora radi kao da su 1970-te godine prošlog veka, sve u nekim papirima, materijali za sednice organa uprave se još uvek štampaju (barem je bilo tako bilo kad sam se interesovao poslednji put), članske karte u Komori nam izgledaju kao da smo članovi podmlatka Komunističke partije Nepala (ne daj Bože da imaju neke čipove na kojima bismo imali elektronske potpise i mogli da se logujemo u državne sisteme u pravosuđu i upravi i tako podnosimo podneske, ne podnesci se šalju mejlom), ne postoje elektronske sednice ili glasanje na daljinu na Skupštini, nego moraš da dođeš u subotu ujutro na Pravni i potpišeš se u spisak. Na sve ovo cveta nelojalna konkurencija, kojekakve agencije i konsultanti nam skidaju tonu posla, priučene sekretarice sa srednjim školama osnivaju privredna društva i prave opšte akte iz radnih odnosa za 150 evra paket, advokati dampinguju cene usluga, rade za ispod 50% Tarife i finansiraju troškove klijenata. Ovim stvarima se Komora naravno ne bavi, niko nije prstom mrdnuo ni da se napadne raznorazna nelojalna konkurencija, ni da se disciplinski gone kolege koje rade kontra Tarife i principa advokatske etike. Jedino je bitno ko kontroliše kasu i ko će da potpiše ugovor o kupoprodaji zgrade, tu i tamo natezanje sa Poreskom upravom oko paušala jednom u dve godine, i to je to. E, iz ovih razloga niko živi ne ide na Skupštinu Komore, a ne što bojkotuje Peru ili Lazu. Šta imam koji klinac da idem tamo da gubim vreme, kada ću da slušam dvadeset istih likova koji se uvek raspravljaju oko istih stvari, bolje mi da prošetam malo gradom ili budem sa decom, a tako razmišlja 90% advokata. Da mogu da se bavim advokaturom bez članstva u Komori, prva stvar koju bih ujutro uradio je da se ispišem iz Komore. moji drugari advokati mi se zale i na ove novocomponovane advokate sa privatnih faksova,kazu ima ih kolko hoces.... 1
Tribun_Populi Posted December 28, 2024 Author Posted December 28, 2024 Poštovane koleginice kolege, Obaveštavamo vas da je Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine na svojoj sednici održanoj dana 27.12.2024. godine doneo sledeće Odluke: 1. Odluka o donaciji u iznosu od 200.000,00 dinara studentima u blokadi Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu radi nabavke potrebnih namirnica, a u skladu sa njihovim potrebama 2. Odluke kojom se radi podrške i pridruživanja zahtevima studenata predlaže predsedniku AKS sazivanje vanredne sednice Skupštine AKS sa jedinom tačkom dnevnog reda i to sedmodnevne potpune obustave rada advokata na teritoriji RS. 3. Odluke kojom se radi podrške i pridruživanja zahtevima studenata predlaže UO AKS da donese odluku o potpunoj obustavi rada u trajanju od 3 dana. 4. Odluke kojom se pozivaju članovi AKV da se prijave na listu za pružanje pro bono odbrane studentima i drugim građanima zadržanim, pritvorenim i pozivanim povodom učešća na mirnim protestnim okupljanjima. S poštovanjem, Advokatska komora Vojvodine 2
le petit nicolas Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 (edited) e, potrosise se sa tih 1700 evra. mene je toliko kostao 1 razvod, sa svim neuspelim rocistima i odlaganjima do presude zbog nedolazaka bivseg i njegovog manipulisanja adresom za dostavljanje sudske poste, cemu moj advokat nije mogao/umeo da stane na kraj. ali je uredno tarifirao svaki zarez koji se smilovao da otkuca. jedino od cega the narod donekle moze imati koristi je tacka 4, pod uslovom da zadrzani, pritvoreni i slicni ne upadnu u period obustave rada. onda nek sede 3 ili 7 dana, dok advokati ne prorade. pravi stav bi bio da odbiju da zastupaju smradove i stetocine. svako, i jos i kucna macka, znaju ko koga zastupa i ne recite da "to nije izvodljivo". spisak prokazenih pojedinaca i firmi, molim. ne mora biti potpun, moze se dopunjavati. poz Edited December 28, 2024 by le petit nicolas 1
Tribun_Populi Posted December 29, 2024 Author Posted December 29, 2024 Ovo je samo predlog jedne od komora upućen AKSu, čiji upravni odbor mesecima ne može da nakupi kvorum za rad. A skupštinu pa tek, a i ta skupština bi bila jako zanimljiva, zbog onog što je poslednji put uradila kad je glasala o obustavi. A i trodnevne, petodnevne i sedmodnevne obustave su glupost par ekselans. Oročeni štrajkovi. 2
le petit nicolas Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 @Hamlet Strašni nije vazan palac dole, vise bih volela da napises sa cime se ne ne slazes. btw, ako novosadski pravni ima 4000 studenata, a verovatno ima i vise, svaki je dobio pomoci u vrednosti od sezdesetak centi. za kiflu bez jogurta. profesija koja tradicionalno dobro zaradjuje mogla je da da prilog dostojan sebe. ovo mi neka novakovska podrska: da se glasnem, al da me ne kosta. o obustavama je tribun objasnio. poz 1
Recommended Posts