Jump to content
IGNORED

Neispravna hrana: Alert topic

Tale

Recommended Posts

Posted

neka kanalizaciona bakterija

sent from bubamoto

• Hvala 1
Posted

ja koristila neki susam iz maxija, bar 3-4 put posipala na home made pizzu, sad bacila sam kesu, vrv premijin.:cry:

Posted

Ako rade svoj posao, kako je onda taj susam uopste i usao kod nas, nego kenjci, reaguje se tek kad komsiluk i Evropa alarmiraju. Jos u septembru su utvrdjene vece doze etilen-oksida. Cuj vece, 1000x vece -.-

https://rs.n1info.com/biznis/ministarstvo-poljoprivrede-kontaminirani-susam-se-vraca-u-indiju/

A evo ovaj mastermajnd sta kaze (sa b92):

Uprkos svemu tome, Šef Odseka Granične fitosanitarne inspekcije Subotica Ivan Tomašev rekao je nedavno za RTS da "ne treba da izbegavamo kupovinu proizvoda od susama koji je hranljiv, treba nastaviti sa kupovinom, a inspekcija će raditi svoj posao i sprečiti ulazak susama sa sadržajem etilen-oksida koji je veći od dozvoljenog".

Naglasio je takođe da "jedan hleb sa susamom i sa povišenim sadržajem etilen-oksida ne može toliko da utiče na zdravlje, nema potrebe za panikom i treba da nastavimo život dalje".

[emoji2959][emoji2959]
Posted
14 minutes ago, Jumanji said:

Ako rade svoj posao, kako je onda taj susam uopste i usao kod nas, nego kenjci, reaguje se tek kad komsiluk i Evropa alarmiraju. Jos u septembru su utvrdjene vece doze etilen-oksida. Cuj vece, 1000x vece -.-

https://rs.n1info.com/biznis/ministarstvo-poljoprivrede-kontaminirani-susam-se-vraca-u-indiju/

A evo ovaj mastermajnd sta kaze (sa b92):

emoji2959.pngemoji2959.png

skotovi, ovo je za zatvor

i sta sad mi koji smo jeli taj susam?

kad nam je min.poljoprivrede nestrucna dzibercina dobro da govna ne jedemo, tj jedemo

Posted

o svashta, pa i mi znamo da necemo da se poizvrcemo od dva hleba i jednog humusa mesechno isuse.gif

drzavni sluzbenik mora drugachije da govori, nakon shto je prethodno zavrshio svoj posao dry.png

nije to vazduh pa da dishemo po ceo dan oh wait

sent from bubamoto

Posted

jednoj crnomanjastoj dzibercini se pre par nedelja porodila svalerka i  bio zauzet kupovinom stana da smesti nju i dete

Posted

znachi i premijin susam od 100 grama sa rokom trajanja bilo kad u 2022 da se vrati u radnje u narednih 14 dana. daj boze da nemam i pola kila [emoji38]ol:

sent from bubamoto

Posted
5 hours ago, InvisibleLight said:

i sta sad mi koji smo jeli taj susam?

Spoiler

jutarnja-mucnina.jpg

Posted
11 minutes ago, gospa buba said:

znachi i premijin susam od 100 grama sa rokom trajanja bilo kad u 2022 da se vrati u radnje u narednih 14 dana. daj boze da nemam i pola kila emoji38.pngol:

sent from bubamoto

Ja prosula ostatak a pojela bar cetvrtinu

Bila danas u maxiju, vidim povukli, ima samo neki ABC 

1 minute ago, Haralampije said:
  Reveal hidden contents

jutarnja-mucnina.jpg

:laugh:

Nije smesno, bas sranje, 1000x vece koncentracije od granice

A kako je tek nekom ko je stavljao deci u neke kaše i sl :sad:

Posted
1 hour ago, InvisibleLight said:

Ma nisam ni pratio ceo slucaj, svakako da je to kriminal ali meni bar izgleda utesno da niko ne pojede pola kile susama odjednom pa je i potencijalno trovanje minimalno

Posted
1 minute ago, Haralampije said:

Ma nisam ni pratio ceo slucaj, svakako da je to kriminal ali meni bar izgleda utesno da niko ne pojede pola kile susama odjednom pa je i potencijalno trovanje minimalno

Pa nije to akutno, da se otrujes i ispovracas il stagod i teras dalje, kapiram da sve te kancerogene supst.imaju kumulativno dejstvo, a ovog je u enormno vecoj koncentraciji od dozvoljene,nznm..

Posted

Ko pojede nesto sa susamom nece se automatski otrovati, ali dugorocno konzumiranje ostavlja posledice, a i kancerogen je.

Posted
5 minutes ago, Jumanji said:

Ko pojede nesto sa susamom nece se automatski otrovati, ali dugorocno konzumiranje ostavlja posledice, a i kancerogen je.

Pa slicna situacija ko ono s aflatoksinom

Pa onaj pio casu mleka pred kamerama da vidimo da jw preziveo

Samo sto su tamo pomerili jedan zarez a ovde bi morali tri, tj mnogo je  gora koncentracija

Posted
[emoji23]

pa nije, eno je baba cepala dve kashike dnevno za neshto, osteoporoze palce, u nervnom slomu ceo dan danas :isuse: :sad:

sent from bubamoto

• Tužno 1
Posted

Sve se bojim da će taj susam nestati sa tržišta, od pekarske industrije pa nadalje...

Možda eventualno iz maloprodaje većih lanaca.

• +1 1