borris_ Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Le paradis perdu :D Kod nase kuhinje me nervira sto se meso pece dok posljednja kap krvi ne nestane.
aram Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 @indy ok, samo što meni taj izraz ima nekako negativnu konotaciju, a ovo ne doživljavam negativno. @borris_ mene još više tendencija da se povrće kuva dok se ne raspadne i izgubi svaki ukus
Indy Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 @indy ok, samo što meni taj izraz ima nekako negativnu konotaciju, a ovo ne doživljavam negativno. Ja ni lokalpatriotizam ne dozivljavam (narocito) negativno, vec vise kao neki guilty pleasure. S tim sto (kako god da ovo zovemo, ajd nek bude neka lokal-nostalgija) objektivno moze da bude smetnja napretku. Prvo mora da se prihvati cinjenica da ima puno "prostora za napredovanje" kako se to lepo eufemisticki kaze. Da ne bi bilo ono kao sto kazu nase juzne komsije, "nema ga na svijet", za svaki proizvod (kakav god da je).
Lancia Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 mene još više tendencija da se povrće kuva dok se ne raspadne i izgubi svaki ukus e to, ubiti boga u povrcu, dok ne izgleda ko meso.
Lancia Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Pa sta vam se onda svidja? :D pa nije to samo nas specijalitet, ima toga gde hoces, samo ne kod istocnjaka i u Hostovoj kujni.
Indy Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 pa nije to samo nas specijalitet, ima toga gde hoces Pfft... amateri. Niko ne ume da sprzi meso do cistog ugljenika, kao sto to rade pravi Oziji na barbiju. :D
banecare1 Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 sad ste me zbunili sa plovom, tako da idem na kuskus u restoran sa originalnim nazivom 1001 nights plov jeste nacionalno jelo uzbekistana, koliko je pekinska patka kinesko. e sad, da li su ga izmislili bas u ferganskoj dolini to ne znam, ali ne bi rizikovao sa takvim izjavama u drustvu brkatih uzbeka :) imam jedno offtopic pitanje. ajran ja turska ili kavkaz ili neko treci? ja navijam da je kavkaz, bitno mi za promociju u kini kao predstavniku ruske firme, a kavkaz je kao nas, pa i ajran :D
Amelija Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 živo meso je bljak osim govedine povrće nema potrebe da bude prekuvano i raspadnuto i pretvoreno u bezobličnu kašu, ali majku mu ako je kuvano želim da bude kuvano a ne živo i krckavo (volim i živo i krckavo ali ga onda uopšte ne kuvam)
Indy Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Ukusi su razliciti. Da, neki nemaju veze s mozgom, a neki imaju. :D
aram Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Ladno Italijani vode! Ne mogu da verujem. sta tu ima čudno
Indy Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 sta tu ima čudno +1 Zna se da je Bob Italijan... e tutto finito.
Turnbull Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 plov, pilav, pilau. nemoj ga ogranicavati regionalno, to je toliko stara rec da joj se koreni vuku jos do drevnog Irana i, jos ranije, vremena Veda. Ovo je verovatno najdabovićevskiji komentar od svih dabovićevskih komentara :)
Recommended Posts