Jump to content
IGNORED

The Nemanjićs

Turnbull

Recommended Posts

Posted

sve će biti mnogo jasnije u sedmoj epizodi kad se u jednom totalu u daljini bude video parkiran DeLorean. 

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

84

• hefaca

56

• James Marshall

51

• kud u maglu Simoviću

41

Posted

Ili se otkrije da je Rastko otišao u Crnu Reku da ga oslobode ovih tripova o srednjem vijeku koje mu je izazvao heroin.

Posted

Al bi to bio twist, kao u Lostu : sve je ovo heroinski trip onog jadnika što ga je Peranović utukao u Crnoj Reci... :fantom:

Posted
20 minutes ago, Filozof manijak said:

Al bi to bio twist, kao u Lostu : sve je ovo heroinski trip onog jadnika što ga je Peranović utukao u Crnoj Reci... :fantom:

Savassassin's Creed

Posted
6 hours ago, gospa buba said:

nije bilo ujedinjavanja turskih zemalja, nije bilo ugrozenog turstva.

Ima toga u Sulejmanu, samo je neuporedivo suptilnije nego u Nemanjićima, što je negde i logično budući da je serija trebalo da se proda u gomili zemalja koje su vekovima bile u turskom ropstvu. Pogotovo je uočljivo u poslednjoj sezoni, kad su svi likovi već toliko crni da crnji ne mogu biti - osim Mustafe, koji je prikazan kao ultimativno oličenje svake vrline. To nije slučajno jer je u delu turske istoriografije odavno prisutan narativ o Mustafi kao vladaru bez mane koji bi spasio Osmansko carstvo i sve bi na kraju bilo drugačije, e samo da ga ona ruska veštica nije ubila ne bi li dovela svoju nesposobnu decu na tron.

Ali inače da, u pogledu karakterizacije likova, dramatike, dinamičnosti radnje i zapleta, te dve serije jesu nebo i zemlja, koliko god da je Sulejman bio okovan konvencijama žanra. 

Posted

onda je stvarno bilo superdiskretno. ili sam ja gledala pogreshne epizode :)

Posted (edited)

ja sam gledao turski film o osvajanju carigrada koji je vece dno od ove nase serije

edit. evo ga, pa ko voli nek izvoli :happy:

https://youtu.be/DaaEEYNur8E

Edited by Bright Billy
Posted (edited)
6 hours ago, James Marshall said:

Baš me zanima hoće li biti Milutina i njegovog braka sa Simonidom, kako li će to biti predstavljeno. 

Cuj, Milutina i Simonide, a kako ce Decanskog sa ocem i sinom da predstave?

1) Zitije Danilovog Ucenika: Decanski gomno, napao Dusana

2) Camblakovo Zitije: Decanski mucenik, Dusan ga napao

3) Istorijski izvori: Decanski, izmedju ostalog, licno und personalno raspolutio u bici zarobljenog polubrata Konstantina; deda, otac i unuk se klali ko najgori dusmani

A sta li ce da rade s ovim smaracima izmedju... 

Edited by Malvo
Posted

Buduci da je Stefan Nemanjic narator ne verujem da ce oni ici dalje od njegovog zivota, bar mi ne deluje logicno. Sto je, svakako, jako dobra stvar.

Posted

slike bez tona bi bile tek shtogod. pa da uchitavamo :D

sent from bubamoto

Posted

Штета је што ће толико братоубилачких и династичких сукоба остати неискориштено. А све због робовања митологији. Ово "рађање краљевине" могло је опуштено да се направи само о сукобу Стефана и Вукана и од тога би се могло направити неколико сезона. Али авај.

Posted

pa kad obilaze ko oko vruceg, sve shto je interesantno, toga nece biti :dry:

sent from bubamoto

Posted

dobra je duda ovde, sto bi cvarkov reko, milfaca