Jump to content
IGNORED

Pogodite autora bez guglanja

Turnbull

Recommended Posts

• Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

140

• bergasa19

65

• boshoku

59

• Dr Arslanagić

27

Posted (edited)

ćune vam pomažem, iako je jedna rečenica(ae dobro: slinavka&šap duet)

Edited by boshoku
Posted

boguljub karićslinavka&šap=d&d duetodo spit, zgubidani

Posted

Boris Jasovic.Vode ga kao sociologa, isla mu i Politika svojevremeno.

Posted (edited)
Izbori su forma kojom građani/pripadnici jedne zajednice, šalju poruku jedni drugima: mi smo ujedinjeni i spremni da živimo u skladu sa standardima koje smo zajedno („mi narod“) ustanovili originernim društvenim ugovorom. Izbori su ona politička forma koja periodično obnavljaju i čini životnim oba ova ugovora: izbori pozitiviraju saglasnosti kojima se ne samo obnavlja i rekonstituira politička vlast već i konstituirajući, originalni pakt same političke zajednice. To izborima i „glasačkoj kutiji“ daje poseban normativni status.„Beli listići“ urušavaju oba ova fundamenta (ugovora) i to ih čini u društvu koje traži odgovor na oba pitanja (državnost), rekonstitucija kolektivnog identiteta („mi narod“) normativno nebranjivim. Branitelji „belih listića“ imaju problem sa sva tri dominirajuća politička etosa na kojima počiva savremena konstitucionalna demokratija: oni urušavaju pravo na izbor (liberalizam); oni potcenjuju i negiraju snagu građanske participacije (demokratija); oni se odriču spremnosti da svoje javne vrline ugrade u temelje svoje zajednice (republikanizam).
Edited by Syme
Posted

Pa on se valjda zalaže za bele listiće, ne protiv njih. :huh:U svakom slučaju, nije. I prilično hladno pritom.

Posted (edited)

Nije valjda onaj Ćirjaković.

Edited by bergasa19
Posted

Setio sam se, Jebote, čitao sam sam sinoć. Postao sam zlatna ribica.

Posted

Nope.Bergasa, čudio sam se da nisi pročitao :)