boshoku Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 (edited) ćune vam pomažem, iako je jedna rečenica(ae dobro: slinavka&šap duet) Edited February 5, 2014 by boshoku
boshoku Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 boguljub karićslinavka&šap=d&d duetodo spit, zgubidani
namenski Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Boris Jasovic.Vode ga kao sociologa, isla mu i Politika svojevremeno.
Turnbull Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 (edited) Izbori su forma kojom građani/pripadnici jedne zajednice, šalju poruku jedni drugima: mi smo ujedinjeni i spremni da živimo u skladu sa standardima koje smo zajedno („mi narod“) ustanovili originernim društvenim ugovorom. Izbori su ona politička forma koja periodično obnavljaju i čini životnim oba ova ugovora: izbori pozitiviraju saglasnosti kojima se ne samo obnavlja i rekonstituira politička vlast već i konstituirajući, originalni pakt same političke zajednice. To izborima i „glasačkoj kutiji“ daje poseban normativni status.„Beli listići“ urušavaju oba ova fundamenta (ugovora) i to ih čini u društvu koje traži odgovor na oba pitanja (državnost), rekonstitucija kolektivnog identiteta („mi narod“) normativno nebranjivim. Branitelji „belih listića“ imaju problem sa sva tri dominirajuća politička etosa na kojima počiva savremena konstitucionalna demokratija: oni urušavaju pravo na izbor (liberalizam); oni potcenjuju i negiraju snagu građanske participacije (demokratija); oni se odriču spremnosti da svoje javne vrline ugrade u temelje svoje zajednice (republikanizam). Edited February 10, 2014 by Syme
Turnbull Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Pa on se valjda zalaže za bele listiće, ne protiv njih. :huh:U svakom slučaju, nije. I prilično hladno pritom.
bergasa19 Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 (edited) Nije valjda onaj Ćirjaković. Edited February 10, 2014 by bergasa19
bergasa19 Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Setio sam se, Jebote, čitao sam sam sinoć. Postao sam zlatna ribica.
Turnbull Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 Nope.Bergasa, čudio sam se da nisi pročitao :)
Recommended Posts