Jump to content
IGNORED

True detective

mammy two shoes

Recommended Posts

Posted

Yes, 18. februara kraj.

Posted

a tek ideja da se zlorabi tunjava pacenica bili ajlish

Posted (edited)

Bude se u 8. Rade od 10 do 6. Zaspu oko 2.

Naravno, kad se ne desi nešto nepredviđeno.

Edited by Milošica
Posted

Moja "predviđanja", bolje rečeno lupetanja u vezi četvrte sezone i njenog raspleta.

Spoiler

Zašto su leševi goli sa ujedima?

Kada telesna temperatura padne na između 30–32°C prestaje drhtavica. Sledi tzv. umerena hipotermija koju, između ostalog, karakterišu halucinacije (zato su se ujedali) i paradoksalno svlačenje (zato su goli).

Ili je možda neko od njih svesno predložio da se ujedaju i tako, putem bolnih senzacija, koliko- toliko sačuvaju svest, i odlože pad sposobnosti razmišljanja i letargiju, koji su neminovni u ovoj fazi.

"Ona je budna" kaže Clark.

Pretpostavljam da se to odnosi na ubijenu Eskimku Kowtok, sa kojom je bio u vezi, i zbog čije je smrti poludeo. Baba kojoj se javlja pokojni muž priča policajki Navarro kako postoje duhovi koji su samo poželeli da te vide i oni koji žele da te vode sa sobom. Kowtok se javlja Clarku da ga vidi, a istraživače je povela sa sobom.

Možda ih je povela jer su je oni ubili, ali pre će biti da im se sveti zbog nečega što su učinili nažao Clarku.

Rasplet će najviše izneti Navarro. Ona će se suočiti sa entitetom Kowtok. Ona će i pronaći njenog ubicu, osvetiti je, i nekom "eskimskom magijom" privoleti da počiva u miru. Ubica je onaj na koga najmanje sumnjamo, a to je kafedžija, ljubavnik Navarro.

• +1 2
Posted

ja mislim da je neko pustio belog medjeda u stanicu i ovaj je poceo da ih juri i izeda pa su pobegli napolje od njega i onda ih je njegova medjedica sacekala i napala napolju.  onda su poceli da se lade i pobudalili od hipotermije 

• Haha 5
Posted
6 minutes ago, 3opge said:

ja mislim da je neko pustio belog medjeda u stanicu i ovaj je poceo da ih juri i izeda pa su pobegli napolje od njega i onda ih je njegova medjedica sacekala i napala napolju.  onda su poceli da se lade i pobudalili od hipotermije 

Bilo bi vako da je Pico piso, al nije. Javlja mi se, saće bude mambodžambo...

Posted
18 minutes ago, 3opge said:

Vazno je da se ne stavlja u spojler ako ce bar djelimicno da natukne o cemu je rijec.

Posted

jel postoji neko pravilo baš za ovu seriju, da sve mora da bude u spojlerima, pošto ne vidim da se nešto preterano koristi na drugim temama ? Ili je to potrebno da bi se istakla mambodžambo mistika?

• +1 1
  • Haha 2
Posted (edited)
57 minutes ago, Arkadija said:

jel postoji neko pravilo baš za ovu seriju, da sve mora da bude u spojlerima, pošto ne vidim da se nešto preterano koristi na drugim temama ? Ili je to potrebno da bi se istakla mambodžambo mistika?

Ovde postuju uglavnom strasni gledatelji TDa, mozda da bude pravilo da se spojluje samo poslednja epizoda (za slucaj da neko nije stigao da je odgleda?)

@klimt i ja sam nesto slicno napisao/predvideo ali mislim da bi to bio bas antiklimaks. Opet, ako je serija pocela tako ocigledno onostranim slikama (Irvasi i lovac, mrtvaci koji se "prikazuju" zivima, u onom gradu btw. niko normalan) - realno je da ce kraj morati da bude iskorak iz onostranosti u prizemno, racionalno objasnjenje svih bizarnosti koje smo videli.

Edited by Caligula
  • +1 2
Posted

Ja ne otvaram temu dok ne pogledam epizodu. Ako vidim da je tema bas aktivna onda znaci da je epizoda ili bas dobra ili bas losa.

• +1 4
Posted
20 hours ago, Patty Lee said:

...Music OST za sada shit shitova ali da se izdržati....

uh bre, otkud ovo? jim james, tim buckley, johnny cash, beach boys, cak se i neomiljena mi bili ajlis dobro uklopila u opsti mracan vajb. obaska omaz feris bjuleru s twist & shout. meni skroz ok muzika zasad.

inace, prva asocijacija na pocetnih pola sata prve epizode - 30 days of night - samo sam cekao zombije...

• +1 3
Posted
2 hours ago, Caligula said:

Ovde postuju uglavnom strasni gledatelji TDa, mozda da bude pravilo da se spojluje samo poslednja epizoda (za slucaj da neko nije stigao da je odgleda?)

@klimt i ja sam nesto slicno napisao/predvideo ali mislim da bi to bio bas antiklimaks. Opet, ako je serija pocela tako ocigledno onostranim slikama (Irvasi i lovac, mrtvaci koji se "prikazuju" zivima, u onom gradu btw. niko normalan) - realno je da ce kraj morati da bude iskorak iz onostranosti u prizemno, racionalno objasnjenje svih bizarnosti koje smo videli.

Da, slažem se. Ovo moje je više na koju stranu priča trenutno vodi.

Mada, scenaristkinja je Meksikanka, ne bi me iznenadilo da skrene u "supernatural".

1 hour ago, Nebojsa said:

uh bre, otkud ovo? jim james, tim buckley, johnny cash, beach boys, cak se i neomiljena mi bili ajlis dobro uklopila u opsti mracan vajb. obaska omaz feris bjuleru s twist & shout. meni skroz ok muzika zasad.

I meni je muzika OK. Čak i Billie Eilish.

Naravno da je "Far from Any Road" teško dostižna. Za prvu sezonu muziku su birali Pizzolatto i T Bone Burnett. Tako sam prvi put i čuo The Handsome Family. Gledao sam ih 2018. u BG, bili su odlični, kupio ploču (reizdanje "Through the Trees"), majicu, slikao se sa pevačem i njegovom suprugom koja inače piše tekstove.

• +1 1
Posted

Ispravite ako grešim:

da li početni taktovi špice Billie Eilish vuku na "People are strange" od Doors? 

Posted (edited)
3 hours ago, Nebojsa said:

inace, prva asocijacija na pocetnih pola sata prve epizode - 30 days of night - samo sam cekao zombije...

U najkraćem - nije zlokobno. Muzika bi ovde trebalo (po meni) da održava tenziju, umesto da je svaki put razbije.

To mi je za sada najveći minus, s jedne strane imamo silne reference na prvu sezonu ali sve je to nekako… šuplje. Prva sezona je bila dobra zato što je Fukunaga pogodio ton. Ti vidiš i osećaš da je situacija dead serious, težinčina je, neprijatnost u vazduhu može nožem da se seče, vidiš kako je to sve uticalo na likove (na Rasta, pre svih, koji je na kraju potpuno otišao u out), a ovde toga za sada jednostavno nema. Jasno je da pokušavaju da emuliraju kripi atmosferu iz S01 ali… nije dead serious, ulozi nisu visoki, atmosfera je previše ležerna, pronađena je grupa ljudi u zaista nesvakidašnjoj sceni, šestoro ih je mrtvo, svi se ponašaju kao da im je to uobičajeni utorak u gradu, zezaju se oko mesta zločina (a istovremeno treba da poverujemo da su svi strašno spiritualni, pričaju s mrtvima, mali grad gde se u redovnim okolnostima ništa ne dešava, itd.). I (ova) whimsical muzika tu ne pomaže. I ne kažem da moraju svi da budu mrtvi ozbiljni non-stop i da ne sme da bude nikakav comic relief nigde… ali brt je l morao baš najveći hit Bili Ajliš na uvodnu špicu, nije mogla neka manje poznata stvar? Ili na kraju druge ep kad grunu Florens i Seven Devils… hehe, Seven Devils, zato što ih ima sedam, get it? :goodnight:

@Arkadija Imaš pravo, nego meni je bilo logično da prvih dan ili dva ne kvarim ljudima, računam neće svi epizodu gledati baš odmah kad izađe, nego naredne večeri, ne mogu svi kao bags da se suzdrže da ne čitaju... Realno, dva dana headstart, posle treba da pišemo normalno.

Edited by Patty Lee
  • +1 1
Posted (edited)
2 hours ago, Patty Lee said:

U najkraćem - nije zlokobno. Muzika bi ovde trebalo (po meni) da održava tenziju, umesto da je svaki put razbije.

To mi je za sada najveći minus, s jedne strane imamo silne reference na prvu sezonu ali sve je to nekako… šuplje.

Obicno se sve slazem sa tobom, ovo oko muzike ne bas - neki nerd bi i ovde trazio referencu ali ja nisam bas toliki nerd pa da ulazim u ta sitna crevca - da skratim, meni se dopada sto je (narocito na pocetku prve epizode) napetost sekao veselom muzikom (npr. napetost gde se onaj trese pa kaze "ona je budna" sece veselom muzikom u kombiju dostavljaca) ... meni je to duhovito.

Dalje, zurba i netrpeljivost kod Liz dok trci da iskljuci muziku sa TVa u stanici sugerise da je konkretna numera neka poruka bas njoj licno:) ... onda "omiljena pesma" policajke inuitkinje i njene sestre koja se cuje sa radija... bas su otisli u poznati POP sa soundtrekovima, ajde da vidimo zasto, valjda ce i to da se razveze do seste epizode.

Neveruem da je slucajno.

Inace da se vratim na Liz i njenu traumu, ma koliko se bezosecajna i operisana od empatije predstavljala - nesto iz njene proslosti postoji sto ce da se riviluje, to vidimo i iz nacina na koji je gasila pesmu/video u stanici (rekoh, kao da je ta stvar bila poruka njoj namenjena) i iz onog fleshbeka od pola sekunde dok prilazi slupanom automobilu one pijane zene ili nacina na koji je reagovala kada joj je policajka podmetnula pod nos fotografiju Lizinog ocigledno uticajnog oca uzetoj sa zida. U tih nekoliko scena izgledala je ranjivo.

Edited by Caligula
  • +1 1