Jump to content
IGNORED

True detective

mammy two shoes

Recommended Posts

Posted

Odgledao sam sve epizode za par dana, utisak mi je da gledam neki predugačak krimi film. Prva sezona mi je i dalje bolja, uprkos epohalnom kraju, uglavnom zbog misterioznije priče i toga što su Vudi i Metju milijardu puta gotivniji likovi od ovih ovde. No, videćemo, i dalje finale može da popravi stvar i podigne sezonu na lestvicu više.

Posted

i, ko je koknuo kaspera? :D

+1

Odustala sam još na četvrtoj epizodi

Posted (edited)

ja bas nemam pojma ko je. ne vjerujem da je ono dvoje klinaca, tj ako su umijesani nisu posao obavili sami. zasto bi mu oni izvadili oci i kastrirali ga ako se svete za ubistvo roditelja i traze drago kamenje? drugo, kasper je ubijen na dan kad su novine objavile pricu o korupciji u vinciju, sto bi moglo da znaci (otkrivam toplu vodu) da je mozda sklonjen s posla ili pokazno kaznjen. podatke je medijima mogla da da i erika u sprezi s nekim. ko uopste profitira ako se raskrinka korupcija u vinciju?

Edited by morgana
Posted

Pa profitiraju svi koji nisu bili u tom trenutku na vrhu lanca ishrane u Vinči, recimo klinac od gradonačelnika i Rus. Moguće da cela buka nije pokrenuta da bi se raskrinkala korupcija, nego samo da se baci udica korumpiranima, da im se skrene pažnja dok ovi delaju iz senke.

Ja nekako mislim da je ovaj crooked-cop što je upucao Vudridža ubio Kastera, a drugi pik mi je onaj psihijatar/hirurg jer je sigurno sposoban za ono skrnavljenje leša.

U onom kratkom prikazu scene kada se leš postavljen na klupicu, vidi se silueta ubice - visok i izuzetno mršav čovek, ova dvojica mi se nekako uklapaju u opis. Mada je onaj lik sa maskom, što je zapalio kola, delovao kao neki klinac.

Posted

Velkoro i Bezeridisova su rekli da misle su ga panduri roknuli?

my 2C

Kasper je bio posrednik u prodaji dijamanata, poslednja karika koja ih je spajala sa pljačkom. Znamo da se panduri ne libe da koknu bilo koga, ponajviše svoga. Zašto bi uvodili Meksikance u tu priču?

Meksikanci valjda neće da rade sa pandurima, onu devojku koja je znala su koknuli jer je šurovala sa pandurima?

Posted (edited)

prije psihijatar nego burris, sto se kaspera tice, vjerujem, mada zasto bi on i u najmanjoj mjeri i najposrednije skretao paznju na sebe, sta mu fali u zivotu? za korupciju mogu da se slozim, ali opet, zasto bi cezani jr i rus ostavljali simbol svog posla kao pecat ubistva (kasper je volio da gleda kurve, pretpostavka je da su neke od njih cezanijeve i rusove, a da ne ucestvuje)? doduse cezani jr je blesav, sta znam...

opet, burris, dijamanti, hm

Edited by morgana
Posted

Ma Duci se zajebavao za Meksikance, nemaju oni veze s tim.

prije psihijatar nego burris, sto se kaspera tice, vjerujem, mada zasto bi on i u najmanjoj mjeri i najposrednije skretao paznju na sebe, sta mu fali u zivotu? za korupciju mogu da se slozim, ali opet, zasto bi cezani jr i rus ostavljali simbol svog posla kao pecat ubistva (kasper je volio da gleda kurve, pretpostavka je da su neke od njih cezanijeve i rusove, a da ne ucestvuje)? doduse cezani jr je blesav, sta znam...

opet, burris, dijamanti, hm

Ne znam za psihića, u priči je sa tim ljudima odavno, samim tim mu to daje mogućnost da spletkari sa njima, a i Kasper ima poverenja u njega tako da je mogao neometano da deluje. A zašto baš on, pa mislim da puno toga zavisi od onog HDa i snimaka na njemu, valjda je Kasper imao kompromitujućih materijala o drugim ljudima.

Btw, ona Meksikanka je rekla da joj je tanki crni čovek dao onaj sat iz Kasperove kuće, plus je rekla da je bio pandur, slika i prilika Burisa. Ne mora da znaći da je on ubica, ali deluje da je direktno umešan.

Inače, još uvek mi je nejasno - ko je drugo, muško dete sa slike, po godinama jedini koji bi se tu uklopio je Vudrou, a nije on. Nema puno mladih muških likova.

Posted (edited)

spekulise se da je crni mladac sa slike onaj holivudski set fotograf sto je rej s njim pricao o seksi zurkama

kad razmislim, uvjerena sam sa ubica nije cezani jr

za burrisa se ne bih iznenadila, ipak. ali cemu kiselina u oci?

Edited by morgana
Posted

Чекајте, погубио сам се (сурприз сурприз), шта би од оног крвавог пољског ве-цеа што ономад нађоше Гркиња и Геј?