cartman Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 (edited) Ne vredi da se zalis...to je to..neki kanali manje pikseliziraju neki su ocaj ziviedit: moje SBB iskustvo ali sumnjam da je to mnogo drugacije na ikomu Edited December 8, 2012 by cartman
gone fishing Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 pa naravno da je loša slika, ti tv-i su pravljane za 1080p signal i sve slabije od toga će izgledati loše, mnogo lošije nego na crt tv-u- digitalni pal kanali mogu samo za nijansu izgledati bolje od tih istih analognih, s time da je moguća pojava pixelizacije i seckanja pa i zamrzavanja slike na po par s kad je loš prijem, dok kod analognog signala takve smetnje izazivaju, sneg itd ali se barem može pratiti program u kontinuitetu- dakle tek kada uzmeš hd paket videćeš opipljivu razliku u slici, što možeš već sada proveriti na hd rts kanalu koji se može gledati u osnovnoj ponudi, kada idu prenosi sportskih događaja npr ovo prvenstvo u rukometu
copkillah Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Ma ni RTS digital ni na šta ne liči, ja zaista ne razumem da je razlika između digitalne i analogne varijante toliko mizerna.
renne Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 mizerna je zato što je naša digitalna kablovska krš
Alphons Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Riknuo mi TV, posle 7 (ili 8 godina). Rekao bih da je otislo nesto sto ga napaja, posto mu je ona "ON/OFF" lampica treperela pre nego sto se skroz ugasio. Stoga, 2 pitanja :1) Jel znate neki dobar servis, po mogucstvu da dolaze po robu. Ono, TV ima jedno 30 kila, ne bi da ga nosakam po ledu.2) Sta da kupim ? Ocigledno moram da se bacim u te vode, a nista ne znam. Generalno, potrebno je nesto sa malo vecom dijagonalom, posto imam duguljastu dnevnu sobu... i to bi bilo to. TV sluzi za gledanje TVa, nikakve DVDeve ili BlyRayeve ne kacimo na to. Ponekad nakacim ja flesh pa sa njega pustim nesto u 1080, ali to se desava jednom u mesec dana.
renne Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 onda ti igra ulogu plazmasasvim solidna a jeftina je samsungova 43P430, i njena 3D varijanta 43P490
Alphons Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Hvala na preporuci, i smernicama.Osim Samsunga, koje druge proizvodjace valja gledati ? valja li, recimo LG cemu ?
radisa Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) Panasonic ima više nego OK plazme, ali su malo™ skuplji... Edited December 12, 2012 by radisa
renne Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Panasonici su dosta skuplji.LG je sasvim korektan, neznatno slabiji od Samsunga. I to je o što se tiče plazmi
zorglub Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 (edited) Zar plazma nije bolja, skuplja, a traje kraće? Edited December 12, 2012 by zorglub
renne Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 nije plazma skuplja, a možda traje dve godine kraće od LCD. Mada, verujem da će posle 15 godina menjati tv
Tale Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Plazma troši malo više struje, i više greje prostoriju.
notenoughreasonsforclaire Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Tražim mojima TV. Ništa specijalno, neko osnovno gledanje, eventualno bih ja "upalio" koji filmić dok sam doma. Cena: do/oko 40k. Ja sam našao neke modele, a vi dajte predloge i sugestije.Idemo:Toshiba LCD,Toshiba LED,Samsung LED,Samsung LCD,Samsung LCD,LG LCD iLG LCD.Da vas čujem...
Recommended Posts