Jump to content
IGNORED

Televizori

luba

Recommended Posts

Posted (edited)

Za oled nije ni vazno sto prestane update u nekom trenutku. Burn in stigne kad tad :)

ja imam dve “senke” kao linije otprilike gde je subtitle na LG B8. Inace je tv negde na 19000 radnih sati, a pojavilo se na nekih 18000 sati npr

Edited by Guuundogan
Posted (edited)

Od kada su uveli mehanizme protiv toga mnogo manje se dešava. Ja sam za 4 godine imao oko 4500, a svaki dan gledam serije i filmove doduše tv jako malo. 

Edited by Mil@n
Posted

Mi ovom dusu vadimo, non stop se vrti nesto kad smo kuci… netflix, eon… koristim ga i kao monitor za htpc :D

Nekom drugom bi otislo pozadinsko osvetljenje, sta god… ali za oled burn in ne gine kad tad.

svakako ne treba preterivati sa oled light, brightness i kontrastom.

• 1 month later...
Posted

Gledam fudbal... Vidim da mi je deo terena nesto taman... Ukljucim na YT white screen... Oko 1/4 ekrana ima senku 😢

TV je kupljen pre oko 5 godina kod mikibg sa KP, a oni su vec menjali te led diode, al je ostala senka u cosku, a sad sam primetio oko 1/4 ekrana od vrha.

Da li je umro ili da zovem Mikija da se to.opet resava?

Predlog za LG TV od 55 inca ili neki drugi 😁

Posted (edited)

uzmeš lepo sony, taman će da nadživi dva lg-ja

pa to što je u startu skuplji, na duže staze izniveliše

Edited by kud u maglu Simoviću
typo
  • +1 2
Posted

Plus ima Android.

• +1 1
Posted

Kupio sam skoro LG soundbar, zato sam pomenuo LG,generalno mi je svejedno, osim da nije noname.

Posted
5 minutes ago, Milosh76 said:

Kupio sam skoro LG soundbar, zato sam pomenuo LG,generalno mi je svejedno, osim da nije noname.

prodaš na kp, pa kupiš sony

ako ti je baš stalo da ti se gađaju brendovi

ako bi da se isprsiš, onda gledaj neki oled(150k din)

ako ne led je 88k din

cene su iz radnji, na kp je verujem nešto jeftinije

• Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted

U čemu je razlika izmedju Android i Google tv?

Posted

Moze neki link za kupovinu iptv playliste? Mora biti M3U ili XSPF 

@John Coltrane ti si pominjao nekad?

Posted (edited)

Potraži na Telegramu grupu Smart IPTV Balkan, ja koristim već godinu ipo.

Nešto ispod 3000 kanala, na 3 uređaja, svi sportski i iz okruženja.  Dosta kanala je u HD i FHD rezoluciji, nema 4K kanala.

Cena 4-5€ mesećno, plaća se mesečno preko paypala ili bank. kartice.

Do sada nije bilo prekida ni jednom duži od 5-10 min. U danima vikenda opterećeni su N1 i Nova S kanali dešavaju se seckanja od po 5-10s.

Meni prihvatljivo i isplativo. 

Ako ne nađeš poslaću ti na PM tel. broj za kontakt.

Edited by zmanic
Posted (edited)
On 18. 7. 2024. at 16:22, John Coltrane said:

U čemu je razlika izmedju Android i Google tv?

1. U interfejsu i optimizaciji. Google TV OS je optimizovan za većinu servisa koji se plaćaju. Android TV uređaji imaju uvek više RAM-a  na raspolaganju (2-3 puta) i otvoreniji su za experimentisanje i podešavanja.

2. Neki Google TV nemajiu sve sertifikate (Disney+, NETFLIX...) Sertifikati su nejada vezani za uređaj, a nekada za verziju OS-a, a često je kombincija ta dva uslova.

Edited by zmanic
Posted

Trebalo je da piše:

1. U interfejsu i optimizaciji. Google TV OS je optimizovan za većinu servisa koji se plaćaju. Android TV uređaji imaju uvek više RAM-a  na raspolaganju (2-3 puta) i otvoreniji su za experimentisanje i podešavanja.

2. Google TV imajiu u sebi sertifikate (Disney+, NETFLIX...)  - većinu, zavisno od generacije OS-a i uređaja.

Sertifikati su nekada vezani za uređaj, a nekada za verziju OS-a, a često je kombincija ta dva uslova.

Od postojanja sertifikata zavisi reprodukcija naprednijih dormata slike i zvuka: Video10, Dolby Atmos, 8K,..... 

NETFLIX  i Disbey+ bez sertifikata rade na AndroidTV  ali u 720p ..., itd.... itd.... itd.... itd.... 

3. Za AndroidTV postoji veći izbor nadogradnji, više verzoja OS-a, otvoreno tržište i Open Source podrška svega i svačega koji su nama nekima interesantniji od gotovih rešenja Google-a.

Ali sam u nekoj gužvi bio. Sorrry.

• Hvala 3
Posted (edited)

Ovde se raspravlja naširoko i naveliko o tim STB uređajima, posebno o novijim modelima,  koji nisu/jesu Google OS sertifikovani na najrazličitije načinei:

https://forum.benchmark.rs/threads/android-tv-multimedia-uređaji-box-evi-i-stick-ovi.291706/page-737#post-7092593

PS

Ja sam se preko ovoga navukao na Slimbox derivat ATV OS-a i kod mene je to budućnost slike i zvuka za sitne pare i za sitne snage.

PPS

Iza toga obično je nešto tipa 2.0, 2.1 ili 5x100W za uživanje u zvuku , jer "nema dobrog saunda bez Stratokastera i Dinakord pojačala...",  ali zapanjujuće mi je kakav kvalitet izvora se dobija sa 5W potrošnje i sa cenom 20-30€ kod "Brata Sija" :) 

Edited by zmanic
  • 4 weeks later...
Posted

Ajd kad sam već zalutao ovde da pitam nešto - dokurčio mi Samsungov Tizen i sva njegova ograničenja - hoću da pazarim neki box da prebacim i ubacim na njega sve strimove i plejere i ostale andrmolje.

Dajte neku preporuku.

PS Bilo bi lepo da ima WiFi opciju .