Reaktor Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Kakva bi bila krompiruša* od toga? (osim što bi bila skupa) *batatuša
Đipalo Junuz Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 A razlika u odnosu na krompir vulgaris je...?
nisam ja Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Mislim da je skuplje za proizvesti ga samim tim što se rasađuje na foliju, nešto poput jagoda. Na primer, u Mađarskoj mu je cena tri puta veća od krompira. Kod nas se slabo proizvodi jer se i ne troši. Ja sam ga probao i nisam bio oduševljen. Ne volim slatke stvari za ručak npr.
ivy Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 A razlika u odnosu na krompir vulgaris je...? razlika je sto je slatko
adam Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Kakva bi bila krompiruša* od toga? (osim što bi bila skupa) *batatuša odlicna, pogotovo s dosta bibera. provereno. batat je apsolutni car za restovanje, brze se izdinsta od obicnog krompira i vrlo je socan. ukus - nesto izmedju duleka i krompira. odlican i u raznim paprikasima i karijima, osobito kad se fino zaljuti, ta slatkost uz kari zacine cini cuda. jedino je bitno da se stavi petnaestak, maksimalno dvadeset minuta pre kraja kuvanja - brzo se skuva tako da bi se dezintegrisao ako se stavi ranije. dosta ljudi voli i samo pecen u rerni, jal sam jal s drugim povrcem, lepo se slaze sa crvenim mesistima.
gospa buba Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 ukus - nesto izmedju duleka i krompira. pa to. bundevica 35 dinara kilo.
adam Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 pa to. bundevica 35 dinara kilo. naravno. greota davati pare za batat sad u jesen kad su bundevice skoro mukte.
Ajant23 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 (edited) O-kej, to je to. Još je jedino preostalo da se stvori strip o alternativnoj istoriji po kojoj je batat ukinuo glad u Evropi, a zatucani ljudi konformističkog ukusa otkrivaju krompir u drugoj deceniji dvadeset prvog veka i čitamo rečenice tipa: Pomfrit od krompira je zakon, a još ako se umoči u majonez... edit: i, naravno, obzirom da krompir nije sladak kao batat on je mnogo zdraviji... Edited October 22, 2017 by Ajant23
nisam ja Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Nem pojma. Negde čuh da ima nizak glikemijski index i pored te slatkoće.
Ajant23 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Po alternativnoj istoriji biće i to suprotno -_-
nisam ja Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Čeka se neko ko ćufte u sosu jede s pireom od batatatata.
darling Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 pa to. bundevica 35 dinara kilo. ja bundevu ne volim, a slatki krompir volim. isto ko host najvise na pomfrit, a adam me podsetio da sam u vijetnamskom restoranu jela neki kari, il sta vec, vijetnamski gulas s skampima i najlepse u tom corbuljaku su bili zalogaji slatkog krompira. jedino sto ja ne umem da ga kombinujem ni sa cim, ni uz sta mi se ne slaze, pa jedam taj pomfrit iz rerne, so i biber, to je to. lepo mi da ga jedem bez icega.
Ajant23 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 (edited) U tom slučaju pommes frites odnosno french fries sada više ne znači pod 1 već pod 2... fry verb 3rd person present: fries 1.cook (food) in hot fat or oil, typically in a shallow pan."she fried a rasher of bacon, a sausage and a slice of bread" 2.informaldestroy."drugs fry the brain" Edited October 22, 2017 by Ajant23
Ajant23 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Naravno fries na holandskom se kaže patat što direktno ukazuje na činjenicu da smo mi već po alternativnoj istoriji...
Ajant23 Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Brate mili, svaka ti čast, ovoliko puta sam Ajant23 pročitao još jedino na listi warninga...
Recommended Posts