Jump to content

Gravity (2013)

Featured Replies

ja sam presto da gledam betlstar galaktiku kad su u prvoj epizodi prilikom nekog vijanja po svemiru rekli da se neko krece ka severu

:lol:

ja sam presto da gledam betlstar galaktiku kad su u prvoj epizodi prilikom nekog vijanja po svemiru rekli da se neko krece ka severu

actually http://en.wikipedia.org/wiki/Galactic_coordinate_system

mislim dobro si ucinio sto nisi gledao no ipak postoji galakticki sever.

i iam ona divna bredberijeva prica apples of the sun koja igra na fonu jug - sever u svemiru.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

Postoji zato sto je neko tako odlucio. Fizicke sile koje deluju u "Gravity" ne postoje i niko ne moze da jednostavno odluci da postoje.

Edited by CowBoy

od SF filma/knjige očekujem da me ubedi, ili dobrom ekstrapolacijom nauke, ili kreiranjem uverljivog alternativnog/budućeg sveta. "Gravity" to nije uspeo. kad saberem utiske o filmu, sećam se nekakvog prenemaganja i  tumbanja u svemiru i ničeg više.

Edited by Marko M. Dabovic

Cek, zasto je Gravity SF? 

Cek, zasto je Gravity SF? 

I ja sam razmišljao o tome da li je SF. Pre će biti da je to film koji je malo SF jer govori o jednoj mogućoj budućnosti, a malo film katastrofe koji se odvija u svemiru. 

Edited by Marko M. Dabovic

Pa, radnja se odigrava u alternativnom univerzumu u kome postoji kineska svemirska stanica, spejs satl Explorer, a i Habl se nalazi u istoj orbiti kao i ISS..To nije nasa Zemlja.

Edited by katodik

Film je očigledno kosmička monodrama. Kluni je oborio rekord i sve ostalo je nebitno. 

I ja sam razmišljao o tome da li je SF. Pre će biti da je to film koji je malo SF jer govori o jednoj mogućoj budućnosti, a malo film katastrofe koji se odvija u svemiru. 

Zanrovski, ovo je drama (monodrama, evo rece ultra plasticni). Ne vidim SF elemente sem onih koji ratuju sa logikom ali to nisu SF elementi vec prosto nepreciznost i nedoslednost price.

Otprilike kao kad bi (sniman u klasicnoj dramskoj formi) izasao iz hrama Svetog Save da bi u miru posmatrao krivi toranj u Pizi na platou ispred hrama, a onda mrtav ladan pozvao ortaka da prosetate do Hong Konga, ali peske, da se ne smarate busom, ionako je dva coska odavde.

Pri tom ptice lete unazad a preko radija vam javljaju da je u Batocini eksplodirao bojler koji rusi sve pred sobom.

edit: jeste SF jebote, ako se ovako cita  :o

Edited by CowBoy

actually http://en.wikipedia.org/wiki/Galactic_coordinate_system

i iam ona divna bredberijeva prica apples of the sun koja igra na fonu jug - sever u svemiru.

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

khm, postoji galakticki sever u mlecnom putu a ovi su bili u ko zna koja 3 kurca

• Author

A Mlečni put je poseban pa ima sever :D Misliš da u ta njihova 3 kurca nije bilo zgodno da se uspostave neke proizvoljne koordinate? 

i nazovu ih bas sever? po nasem severu, il onoj fabrici iz subotice?

A Mlečni put je poseban pa ima sever :D Misliš da u ta njihova 3 kurca nije bilo zgodno da se uspostave neke proizvoljne koordinate? 

u 3 kurca se koristi supergalakticki koordinatni sistem koji se ravna prema Mlecnom putu i u njemu se takodje koristi oznaka za sever. Toni nije u pravu.

ti si bio u galaktici pa znas de su 3 kurca il si izguglo? :fantom: