December 16, 201410 yr ja kupio tamno ljubicaste sargarepe negde pred noc vestica, kao da probam. zali boze para. presno farba ruke I sve s cim je u dodiru a kad se proba kuvati farba ode u hranu I pretvara je u mulj. sargarepa ostane dosta svetlija, onako prljavo siva, kao iz blata pa nedoprana. nazalost stavio sam je I u pilecu supu - katastrofa. ideja je bila da imam obicnu sargarepu, ljubicastu I paskanat, kao neku trobojku korenja. izgledalo kao da sam zaronio lonac u savu pri obali, tamo gde ima dosta onog finog glatkog blata, pa s tim kuvao. sve u svemu - necu vise nikad.
December 16, 201410 yr ja kupio tamno ljubicaste sargarepe negde pred noc vestica, kao da probam. zali boze para. presno farba ruke I sve s cim je u dodiru a kad se proba kuvati farba ode u hranu I pretvara je u mulj. sargarepa ostane dosta svetlija, onako prljavo siva, kao iz blata pa nedoprana. nazalost stavio sam je I u pilecu supu - katastrofa. ideja je bila da imam obicnu sargarepu, ljubicastu I paskanat, kao neku trobojku korenja. izgledalo kao da sam zaronio lonac u savu pri obali, tamo gde ima dosta onog finog glatkog blata, pa s tim kuvao. sve u svemu - necu vise nikad. Ali verovatno ipak makar nije pokvarila ukus?
December 17, 201410 yr - Турска верзија умака од белог лука (garlic sauce) - Грчка верзија Мелизано салате. Деловало по укусу на самлевену паприку из туршије. Није помогло ни кад је стигло објашњење на енглеском (eggplant - звучи да име везе са јајима ). Тек уз помоћ Гугла решена мистерија. Edited December 17, 201410 yr by dekki