Jump to content
IGNORED

Umro Mirko Kovač


smorenko

Recommended Posts

  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Turnbull

    11

  • Аврам Гојић

    10

  • Indy

    10

  • Blueberry

    9

i meni zao, mada je na kraju preterivao.cak sam voleo da razmisljam kako bi izgledao njegov susret sa pekicem u nekoj buducnosti. pre par meseci ponovo citao korespodencija kao zivot i :Hail:

Link to comment

najbolje da su david&kovač, u istom rangu sa kišom&pekićem - semio-kepeci, nesposobni da istrtljaju smisleni, a ne nedotupavno-pretenciozni pasaž...a propos političke konjukture s početka '90ih, tip je bio obrnuto proporcionalni retard momou kaparou, slično rezultante bora ćosić versus crnčević...

Link to comment

Tamo pise da je iz "kruzoka", sto ne znaci da neko nuzno misli da su u istom rangu. (S tim se ni ja naravno ne bih slozio).Meni su se svidjale stvari koje sam citao od njega, ali ja sam daleko od eksperta za knjizevnost.

Link to comment

Bas mi je zao tog coveka, jedan od omiljenih pisaca.Pre par meseci sam citao knjigu pisama Kovaca i Filipa Davida iz perioda pocetka 90tih, Mirkovog odlaska a Filipovog ostanka. Bilo mi je zao i malko sramota sto pre nisam tu knjigu nasao i uopste nisam ni znao da je postojala objavljena prepiska u vidu knjige.To me je malo vratilo na opus oba pisca pa nadjoh i na Limunud za tuznih 99din :( Evropsku trulez i danima posle uhvatih se njegovog celog opusa ponovo, sa sve osvrtom Matvejevica na Rane Luke Mestrovica. Kao da sam slutio nesto i kao da sam hteo uhvatiti poslednje dane njegovog zivota i mog "druzenja" sa njim. (skoro je i u Vremenu bio odlican tekst o njemu povodom novog izdanja knjige Ruganje s dusom)http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1126474Veliki pisac i veliki covek.

Link to comment
Meni su se svidjale stvari koje sam citao od njega, ali ja sam daleko od eksperta za knjizevnost.
Nije u pitanju atomska fizika, niti kvantna mehanika. SVAKO je stručnjak za književnost (za umetnost uopšte). Ona se kreira i postoji za svakoga, a ne za 'eksperte'.Kada smo već kod književnosti, jedan od najvećih ovdašnjih literarnih eksperata nedavno je na jednoj promociji knjige (koja se prodaje u trafikama) izjavio da je Kusturica "najveći renesansni srpski umetnik". Reči (recenzije) 'eksperata' su tezga, tvoja (čitaočeva) misao o delu je zakontm. Edited by Blueberry
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...