Jump to content
IGNORED

Euroleague 2013/14

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)

Gluposti ... Sve je stvar dogovora(lobiranja) nikakvi zvanicni spiskovi nisu uklesani ... Mogli su ladno da ubace isti taj Hapoel na  Cibonino mesto i da ga nazovu wc , odnosno da Partizan dodje na Zvezdino i da stoji Partizan semifinalist NLB (umesto sto sada stoji Asvel QW France) ...

Mene licno ovo ne pogadja jer smo svoje mesto trebali da trazimo protiv Cedevite i 15k svojih navijaca a ne za cojom Uleba gde nemamo nikakve sanse ...

p.s. Naravno i kvalifikacije za kojima kukamo ne bi nikad prosli ...

Edited by Geograf
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Timmy

72

• Calavera

65

• Timmi

62

• Giggsy

62

Top Posters In This Topic

Posted

Jel ti citas sta ja pisem? Partizan uopste ne postoji u spisku za b licencu i kvalifikacije. Isto bi bilo da je zavrsio deseti na tabeli.

Ako je verovati sajtu EL, Zvezda nije dobila B licencu, nego WC. A WC moze da ide kome god ULEB hoce.

Posted

Ako je verovati sajtu EL, Zvezda nije dobila B licencu, nego WC. A WC moze da ide kome god ULEB hoce.

Mogu šta hoće, ali su izgleda u ovom slučaju u pitanju "zamjenska" mjesta, za ekipe koje nisu ispunile uslove. Ne znam da li je WC ili B licenca, oni to mogu da pravdaju kako hoće, ali navodno su to uradili tako što su dali mjesta timovima prema plasmanu u takmičenju iz kog dolaze.

Cibona Zagreb was substituted by the next-best Adriatic League team, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, and Italian League finalist Montepaschi Siena was replaced by the next-best team in the competition, Dinamo Banco di Sardegna Sassari. 

Posted (edited)

Gluposti ... Sve je stvar dogovora(lobiranja) nikakvi zvanicni spiskovi nisu uklesani ... Mogli su ladno da ubace isti taj Hapoel na  Cibonino mesto i da ga nazovu wc , odnosno da Partizan dodje na Zvezdino i da stoji Partizan semifinalist NLB (umesto sto sada stoji Asvel QW France) ...

Mene licno ovo ne pogadja jer smo svoje mesto trebali da trazimo protiv Cedevite i 15k svojih navijaca a ne za cojom Uleba gde nemamo nikakve sanse ...

p.s. Naravno i kvalifikacije za kojima kukamo ne bi nikad prosli ...

hapoel bi morao da iskesira odmah minimum 300 hiljada + minimum 200 hiljada prihoda od tv prava. asvel i hapoel su iskesirali minimum 50 hiljada za mjesto u kvalifikacijama.

to sto stoji za zvezdu i sasari da su dobili wc nema nikakve veze, jer su upali kao zamjene u okviru b licensi i nisu nista placali.

evo vam timova http://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Euroleague

Edited by Timmi
Posted (edited)

hapoel bi morao da iskesira odmah minimum 300 hiljada + minimum 200 hiljada prihoda od tv prava. asvel i hapoel su iskesirali minimum 50 hiljada za mjesto u kvalifikacijama.

Poenta je da niko Jadranskom trecem predstavniku nije trazio nikakve pare za ucesce u kvalifikacijama , vec su timove izabrali po nekim internim dogovorima (kotizacija je tu najmanje bitna) ... Francuzi tako imaju dva predstavnika u kvalifikacijama od toga je jedan polufinalista lige a drugi cetvrtfinalista te zajebane lige .

Dva kluba iz Beograda (bedne Srbije) im jednostavno ne trebaju ...

Edited by Geograf
Posted

ASVEL je dao novac najverovatnije za učešće u kvalifikacijama, kao i Hapoel. Strasbourg je na listi za B licencu ispred Zvezde i njemu su one zagarantovane. Svi ostali timovi u kvalifikacijama su sa liste za B licencu.

Budivelnyk nije dobio mesto ni u kvalifikacijama. Verovatno znači raspad sistema.

Posted (edited)

Poenta je da niko Jadranskom trecem predstavniku nije trazio nikakve pare za ucesce u kvalifikacijama , vec su timove izabrali po nekim internim dogovorima (kotizacija je tu najmanje bitna) ... Francuzi tako imaju dva predstavnika u kvalifikacijama od toga je jedan polufinalista lige a drugi cetvrtfinalista te zajebane lige .

Dva kluba iz Beograda (bedne Srbije) im jednostavno ne trebaju ...

to sigurno, nisam ni tvrdio suprotno. samo bi partizan da je medju onim timovima za b licencu svakako igrao kvalifikacije.

budjavi su odustali zbog situacije u ukrajini.

Edited by Timmi
Posted

Budiveljnik se povukao iz Uleb takmicenja sledece sezone, zbog situacije u Ukrajini.

Inace, stvarno ne vidim razlog za ljutnju navijaca KKP spram Uleb-u; jedino na koga treba da se ljutite su ljudi iz uprave. Licno mislim da Partizan nije ni zeleo da igra kvalifikacije i da su ova satro "iscudjavanja" na odluku EL samo mazanje ociju...

Posted

Budiveljnik se povukao iz Uleb takmicenja sledece sezone, zbog situacije u Ukrajini.

Inace, stvarno ne vidim razlog za ljutnju navijaca KKP spram Uleb-u; jedino na koga treba da se ljutite su ljudi iz uprave. Licno mislim da Partizan nije ni zeleo da igra kvalifikacije i da su ova satro "iscudjavanja" na odluku EL samo mazanje ociju...

Isto mislim ...

Posted

Ja se pre svega i ljutim na nasu nazovi upravu, ima na našem topiku. A na ovom se ljutim na El. I ne moze me Timmi ubediti da ne zasluzujemo jebene kvalifikacije zbog tabele koja je iks puta neispostovana.

Posted

to sto stoji za zvezdu i sasari da su dobili wc nema nikakve veze, jer su upali kao zamjene u okviru b licensi i nisu nista placali.

Ne radi se o parama, nego o nekakvom redu i redosledu na koji se ti pozivas. ULEB moze WC da dodeli bilo kome i tu ih nikakav spisak ne ogranicava. To mesto nije pripadalo ABA ligi i bez problema je ta WC mogla da se dodeli klubu iz neke druge lige. Lepo je to sto su oni ispali fer i ispostovali ABA ligu, ali mahanje nekakvim spiskom je smesno, narocito imajuci u vidu da se na tom spisku ispred Zvezde nalazi klub koji nije izborio direktno ucesce u EL.

Jednostavno, ULEB je takva organizacija da sve moze i da je sve stvar dogovora.

Posted

S obzirom na finansijsku situaciju KKP je blizu Euročelindža.

Posted

Inace, u klasicnom EL saopstenju ( u kome se moze jedino izmedju redova citati) najavljuju se ozbiljne promene od sezone 2015/16.

"To transition towards this model, a new system would enter in force for the 2015-16 season, which would replace the current country ranking that allocates B-Licences by guaranteeing fixed spots for domestic leagues to qualify for the Turkish Airlines Euroleague..."

Licno sam ubedjen da vec od sledece sezone ABA-i sleduje samo jedno mesto u EL i eventualno jedno mesto u kvalifikacijama. Ovo je i realno sa stanovista i finansijske, ali i igracke "snage" klubova koje igraju to takmicenje. Vise od pola lige jedva da ispunjava uslove i za EC; pretpostavljam da bi i EL volela da vidi jedino klubove iz Bg,Zg i Ljubljane u svom takmicenju, a od tih klubova trenutno samo dva ( koja ce i igrati EL) mogu , i to vrlo uslovno, da zadovolje te EL uslove...

Opet, ako bude ovako-ocekujem sezonu nabijenu zestokim tenzijama u ABA-i; ni Cedevita, ni Zvezda nece tako lako ustupiti mesto u EL,a Partizanu dve sezone bez EL donose tezak kolpas...

Posted

Ne radi se o parama, nego o nekakvom redu i redosledu na koji se ti pozivas. ULEB moze WC da dodeli bilo kome i tu ih nikakav spisak ne ogranicava. To mesto nije pripadalo ABA ligi i bez problema je ta WC mogla da se dodeli klubu iz neke druge lige. Lepo je to sto su oni ispali fer i ispostovali ABA ligu, ali mahanje nekakvim spiskom je smesno, narocito imajuci u vidu da se na tom spisku ispred Zvezde nalazi klub koji nije izborio direktno ucesce u EL.

Jednostavno, ULEB je takva organizacija da sve moze i da je sve stvar dogovora.

nije zvezda usla zbog svog tacnog mjesta na spisku, nego zato sto je tu bila uopste i upala je kao zamjena. oni su se obavezali da ce dodijeliti minimum 7 b licenci (prosle godine bilo 8) i u slucaju odustajanja do tog sedmog mjesta je bitan redoslijed (iznad strasbourga je povecuna linija). zato je zvezda dobila wild card, odnosno upala kao zamjena.

i da ne ispadne da sam ja branilac ove smijesne organizacije i takmicenja, samo pokusavam da razjasnim cime su se oni vodili i pisao sam prije ove odluke da se moze desiti da zvezda upadne direktno, a partizan ni u kvalifikacije. ko je citao forum, zna da sam godinama™ vodio bitku s ovima kojima je samo evroliga bitna, kls nebitna, u abi samo bitno finale koje vodi u evroligu. vrijednija je kls i aba titula od evrolige.

jedna patkometrijska zanimljivost, zvezda je svojim porazom od cibone samo izbacila partizan iz kvalifikacija. coki mastermajnd :misko:

over and out