Haralampije Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ako baš hoćete da se "zezate" sa sijalicama: http://www.hidroponika.com/ Za normalne potrebe tražite štedljive sijalice ili fluo cevi sa minimum 6.500K. Ja bih tu jos mozda dodao i ovo mesto sa sijalicama http://www.hidroponika.com/
katamaran Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 (edited) Veceras cu da ga "posadim" po ovom uputstvu Ako sam stvarno tad posadio trebalo je 19 dana da prvi od dva proklija. Tacno tri nedelje kako i pricaju. Edited May 31, 2015 by katamaran
halloween Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 (edited) Bamiija Sultanija. Videćemo šta će od nje ostati kad se vratim s mora. Ako prežiivi, biće za rasad, zovem na begovu čorbu. Savet za one koji hoće da sade iz semena, kao i ja: potopite seme 24 sata u mlaku vodu. Seje se od kraja maja. Edited June 14, 2015 by halloween
katamaran Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) Avokadisti kolko ste cekali pre presadjivanja u zemlju? Meni listovi govore da mu je vreme al na klipovima su uglavnom jos u vodi sa vecim listovima i korenjem. Sad cu da ga slikam... edit: evo ga u sredini. Morao sam da slikam i limetu o istom trosku zato sto je opet pocela naglo da raste :) Ona 3 mala oko limete su neki limunovi. Prilicno sam siguran da je to neka kombinacija limuna i mandarine sto sam onomad kupio na Bajloniju https://en.wikipedia.org/wiki/Meyer_lemon Ovo trece je jedna od mojih omiljenih papricica al o njoj na drugom topiku :) Edited July 19, 2015 by katamaran
halloween Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Ako na pijaci vidite bakice koje prodaju sadnice hrizantema (manje količine tj. ne iz rasadnika nego lični uzgoj), molim pitajte pošto je komad za najmanje (najmlađe), pa podelite ovde info (lokacija, cena).
halloween Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Blago. Išla sam čak u Beli Potok, prvi put u životu i baš je lepo mesto. Tamo je maloprodaja uvoznika lukovica od proizvođača De Ree.
katamaran Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Ako se dobro secam imas macku. Drzi ga dalje od lala jer su otrovne za macke http://pets.thenest.com/tulips-dangerous-cats-9847.html
halloween Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Tnx. Imam mačka, cveće će biti u žardinjeri.
katamaran Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Moj je macor skoro bolovao 2-3 dana pa sam onda naleteo na tu pricu. Inace se u cvece uopste ne razumem i jedva razlikujem lale i maslacak :)
halloween Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 (edited) U septembru sam posadila lukovice narcisa i lala u žardinjeru i ostavila u podrum, zalivala kad ispuca zemlja. U decembru su nikli narcisi, pa sam na vrhove dodala još zemlje i sve umotala u crne kese za đubre da nema svetlosti. Sad sam ponovo otkrila, zemlja OK, ali izbili 2 cm najmanje a i lale su polako krenule. Inače su sve lukovice kasnocvetajuće, znači maj- jun. Ne znam šta da radim, toliko sam spremala vatromet na terasi, ali se plašim da će propasti ako ih ostavim u podrumu ili da će smrznuti ako ih iznesem na terasu( hladnoća bi im zaustavila rast ovako rano, očigledno je u podrumu pretoplo). Da ih iznesem pa umotam donji deo žardinjera u jutane džakove a odozgo malč ili... ne znam ni sama. Edited January 27, 2016 by halloween
Ankaa Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) Tek sada vidim, iznesi slobodno, ali, bolje u neku prostoriju, ili ako bas hoces, mozes i napolje, ali stavi plasticne flase kojima si odrezala dno preko njih, pa kad predje 10 stepeni preko dana, odvrni cepice da im provetris. Meni safran procvetao napolju. Nemoj tako rano da budis lukovice sledeci put. :) gde provereno ima djurdjevak, nemam vremena da obilazim po gradu? Edited February 11, 2016 by Ankaa
Ankaa Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 ali, necu da ga kupujem pred cvetanje, necu da mi cveta u njihovoj zemlji... ja bih rizom ili mladu sadnicu
beta Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) razumem šta hoćeš ali rano je za đurđevak. rizome nećeš naći, bar ne u srbiji. mlade biljčice/rasad potraži krajem marta-početkom aprila na nekoj pijaci z.venac, kalenić ili zemun pa ih posadi u zemlju. đurđevak je u principu korov ali to ne znači da obavezno hoće i da cveta. ja ga imam u bašti ali baksuz neće da cveta. Edited February 11, 2016 by beta kentauri
Recommended Posts