Turnbull Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 (edited) Sramim se priznati, ali nikad nisam uspe da odgledam ceo Blow Up. :((Mada sam poslednji put pokušavao pre nekih deset godina sigurno, možda bih da mu dam drugu šansu).E da, Ridlijevi "The Duellists". Izvrstan film. Edited June 3, 2013 by Syme
kobni zelaya Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 E da, Ridlijevi "The Duellists". Izvrstan film.Obožavam! Nisam ni znao da je engleski film. Toliko jednostavan, nekako savremen.
Turnbull Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Apsolutno! Baš sam to hteo da kažem i za savremenost i za jednostavnost. Nije ni najmanje ostario, gledao sam ga relativno skoro.
Lancia Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Pa i meni se tako čini, samo sam vezan za Leanov, pošto sam ga gledao puno puta u detinjstvu, pa nisam više objektivan. Ono što je sigurno je da je Polanski napravio najgoreg od ta tri.pa samo vidi Bill Sikes-a, car.Sramim se priznati, ali nikad nisam uspe da odgledam ceo Blow Up. :()Mada sam poslednji put pokušavao pre nekih deset godina sigurno, možda bih da mu dam drugu šansu).e da je sad Ulis ovde, da te izgrdi.svidece ti se, garant.
Ajant23 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 ok su liste, manje više sve je tu, možemo se samo šibati oko redosleda. ja bih na primer verovatno stavio na prvo mesto ryan's daughter, a lina nema nigde među prvih 10 kod zelaye.Sve tu, a...Darling (1965)The Hill (1965)The Boys (1962)Fahrenheit 451 (1966) !!! - čist UK - direktor fotografije 2 filma u prvih 10...Jedan jedini film sa Dirkom BogardeomNijedan jedini film Laurencea OlivieraNijedan jedini film sa Jeremyjem Ironsom (Ženska francuskog poručnika i Misija su čist UK)Nijedan film Petera GreenawayaNišta sa čim veze ima Kenneth BranaghJedan jedini film Alberta Finneya, kao i Karela Reisza - film jeste vrhunski, i obojici služi na čast, ali...Laurence Harvey, ko to beše...A, 3 filma Michaela Winterbottoma :DNijedan Hamlet, nijedan Šekspir...Chariots of Fire (1981) - nijedan Hugh HudsonStraw Dogs (1971) kao nije isto USA/UKČetiri filma Davida Leana kao i Mikea Leigha Rajanove ćerke nema :lol:Ma, gubim vreme...
Lancia Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 mali off, za mene je rimejk Get Carter nesto najgore sto sam odgledao u zivotu.
Lancia Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Ma, gubim vreme...pa daj predloge vise, treba covek da te moli.
kobni zelaya Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 .Inače, vidim da je i The Man Who Would Be King isto Us/Uk - još jedan propust.
Turnbull Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 (edited) e da je sad Ulis ovde, da te izgrdi.svidece ti se, garant.Probaću ponovo, obavezno.Inače baš volim Dejvida Hemingsa. Recimo super mi je ovde i ovde. Edited June 3, 2013 by Syme
burazer Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 ja volim rajanovu ćerku. (ružu)....kad pomislim na britanski film, prvo što vidim, njene tragove na pesku...
kobni zelaya Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Probaću ponovo, obavezno. Redovno prikazuju na TCM-u, svakih mesec dana, otprilike. Kao i Rajanovu kći.
Ajant23 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 ovde.Apropo, meni gotivna komedija Hot Millions (1968), nisam je gledao otkad sam bio klinac, ali mi ostala u lepom sećanju...A, ovo: Two Way Stretch (1960), sam obožavao kada sam bio klinac...Oko tretmana oružane pljačke, bitne teme britanskog filma, i ovo: The League of Gentlemen (1960), mi je gotivno...
kud u maglu Simoviću Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 zahvaljujući zimskom bioskopu Italian Job mi je neponovljiv od tih pljačkaško-britanskih filmova
Recommended Posts