October 5, 2024Oct 5 Ima vrhunskih jesenjih vrganja po pijacama. Jutros uzeo kilo u bloku 44, mali, tvrdi i mladi, bez i jednog crva. Na kriške, pa lagano na dobrom puteru, samo cvet soli odozgo. Napravio rosti od crvenog krompira, i domaća, dukat žuta jaja, da curi žumance, opet na puteru. I vruć lebac od kiselog testa... Edited October 5, 2024Oct 5 by banatjanin
October 5, 2024Oct 5 Vrganji se konačno pojavili i u mojoj planini. Do sada bile samo sunčanice. Biće slika ovih dana, nadam se
October 6, 2024Oct 6 Author na Fruskoj nista nisam ubrala vrganj dve godine.. stavila sam da se pravi sirce od jabuka..malo divljih,malo pitomih..
October 18, 2024Oct 18 On 27. 9. 2024. at 16:39, ivy said: najzad puna korpa И даље у шумама има солидно сунчаница. Наравно, порука се односи на оне који добро знају шта раде, а они који не знају боље да занемаре ову поруку, сунчаница може бити јако зезнута гљива по здравље ако се омаши.
October 22, 2024Oct 22 Author ponovo je susa u sumi..pa sam se okrenula ravnicarskim pasnjacima a na njima obilje...sampinjoni,vilin klincic..i jos neke zanimljive vrste i sto je najvaznije trnjine! danas sam cedila pocetak jabukovog sirceta od pulpe pa ce sad ponovo nekoliko nedelja na mirovanje i stavila sam trnjine sa secerom da pustaju sok za liker a ostatke propasiram od kostice i osusim u dehidratoru u ,,vocnu kozu,, budu super zvackave kao bonbone..
November 3, 2024Nov 3 Author trazila sam narandzaste gljive u narandzastoj sumi ...neke cak nisu ni izasle ispod iglica odavalao ih je samo blago brdasce i oblak belih spora okolo...bas izazovano gljivarenje..moras se skroz umiriti i sjediniti sa sumom i svaka dva koraka zastajati i pazljivo pregledati promene u okolinu
November 3, 2024Nov 3 Author @Eleniko evo sad je sezona psilocyba po sumama ali na Tari,Goliji,Romaniji..
November 3, 2024Nov 3 pitacu po kraju, imamo lokalnog frika ali je ovde katastrofa od suse, kapi nije bilo 2 meseca nidje pečurke nikakve Edited November 3, 2024Nov 3 by Eleniko
November 3, 2024Nov 3 Author gledam po netu Englezi ih beru svuda po livadama a Engleska u 90% ostrva nije vislja od 500m ali kod nas naravno samo na visokim planinama
November 4, 2024Nov 4 Ima još frikova za gljivama, ja sam se opasno zarazio prije 5-6 godina i sad redovno za vikend odem i provedem par sati u šumi. Ova sezona je bila fantastična, ubrao sam preko 20kg vrganja za sezonu, većinu podjelio i jedan dio zamrzao, čuvam za post u kombinaciji sa pečenim paprikama, rižoto samo takav. Inače sam u subotu za sat vremena našao oko kilogram, ali prolaze, sad ih zaista nema obzirom da je priod suše, ali dovoljno za ručak. Edited November 4, 2024Nov 4 by Jesper23
November 4, 2024Nov 4 Pokušao sam sve ubaciti u jedan post, ali ne ide. Nered okolo je obzirom da je ljetnja kuhinja u koju svi ulazimo obuveni, pa tako i dva mala tumarala koja naprave haos. Edited November 4, 2024Nov 4 by Jesper23