Anonymous Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 (edited) On 12.10.2020. at 18:45, ivy said: bice,polako....ovde ih ima dosta ali i tek krecu, samo su na ponekim osuncanim livadama otvorene a u sumi su ugl mlade..znaci u narednim danima ce ih biti jos vise Bila si u pravu, danas nabrali nehumane količine,.neko će da se odere od dinstanja, pošto nema teorije da ovo normalno potrošimo. Edited October 16, 2020 by Anonymous
ivy Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 ja sam ove godine naucila lekciju i sada vise nigde necu ici bez mojih ramova za susenje a imam prave ramove sa mrezom baš iz sušare..staju lepo na dno gepeka i leba ne traze...
Fakundo Sava Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 2 hours ago, ivy said: sušite kako sušiš bez sunca?
ivy Posted October 17, 2020 Author Posted October 17, 2020 mogu se susiti u elektricnoj rerni,tu se stave na 50-70c ako rerna nema ventilator onda uz malo otvorena vrata pa dok ne postanu ,,papiraste,, i suve ..moze u rerni tj, vise ispred rerne smedrevca...moze na nekoj mrezi pored peci na drva ili pored/iznad smedrevca..
ivy Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 inace je stanje u sumi ludo...izaslo je bar 3-4 vrste sampinjona od toga i otrovni i bar jedno 5-6 vrsta suncanica od kojih su bar 2 vrste otrovne 1
Frank Pembleton Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 U parkiću ispred zgrade....... Shiit has hit the fan! 1
ivy Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 najverovatnije su jablanovace...kod mene ih je puna suma,svaki poseceni panj topole je plodio,ne mozes verovati koliko ih je samo je pravilo da se gljive iz urbanih sredina ne jedu jer jako skupljaju i skladiste zagadjenje,teske metale,radioaktivne elemente..
Frank Pembleton Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 najverovatnije su jablanovace...kod mene ih je puna suma,svaki poseceni panj topole je plodio,ne mozes verovati koliko ih je samo je pravilo da se gljive iz urbanih sredina ne jedu jer jako skupljaju i skladiste zagadjenje,teske metale,radioaktivne elemente..Ma naravno nego ove godine baš nabujajo, taj panj je tu više godina... .... Shiit has hit the fan!
ivy Posted October 18, 2020 Author Posted October 18, 2020 one znaju da plode 7 od 12 meseci godisnje na istom panju...
triple_nippled Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 danas, bagremova suma. ima ih svuda. lice mi na sampinjone, mirisu kao sampinjoni...da li su sampinjoni?
El Guapo Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 Ako je prava tema, Koji bi čaj preporučili kod uznemirenosti i nesanice, a da zameni bromazepan ako je moguće, mislio sam valerijana, al sad čitam da ima i drugih https://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/lijecenje-anksioznosti
Fakundo Sava Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 Nije baš tema ali što se tiče nesanice ja pijem sanval tablete. 110 dinara 20 komada, u poslednje vreme pijem po pola tablete ,nekad dodam i magnezijum.Ako popiješ 2-3 tablete na prazan stomak ili gladan, osećaj je kao da si na vutri,to ti nisam ja rekao. Valerijan malo ošamuti,ima ružan ukus i kažu da treba da se pije duže vreme http://www.snagabilja.rs/mocne-biljke/valerijana-zdravo-srce-i-miran-san/
Recommended Posts