Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Novine "Danas"

Featured Replies

nek mu je laka zemlja

imao se rasta roditi

Dnevni list Danas

Corax - Dnevni list Danas

Corax Archive - Dnevni list Danas
  • Replies 250
  • Views 34.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dnevni list Danas Preminuo Predrag Koraksić Koraks Karikaturista Predrag Koraksić Koraks preminuo je iznenada u subotu u 93. godini života.

• TWEN FM
    TWEN FM

Nije doziveo slobodu od ovih zlikovaca da vidi, a to sam mu iz srca poslednjih godina zeleo! Pocivaj u miru, legendo.

• le petit nicolas
    le petit nicolas

poz

Posted Images

OL3k9kpTURBXy82ZDlmYjNkZGI1Mzg2YTM2YzI4NDMyNTgyZDg0NWQ0OC5qcGeRkwLNAcIA3gABoTAB.jpeg

poz

Edited by vememah

RiP

Veliki čovek

Cale me dozove s prozora, da kintu i kaze 'skokni do trafike i kupi mi (Nasu) borbu' i ja odem i kupim i otvorim da vidim Koraksovu karikaturu.

Mnogo tuzna vest, dug i bogat zivot, ali opet prekratak da dozivi jos jednu nasu slobodu.

RIP

Screenshot-2026-05-15-125711.png

Ovo je poslednja, sa danasnjim datumom, ne znam da li ima jos neka vec pripremljena koja tek treba da izadje.

Edited by Sludge Factory

Slava mu

IMG_20260516_215707.jpg

3 hours ago, Sludge Factory said:

Mnogo tuzna vest, dug i bogat zivot, ali opet prekratak da dozivi jos jednu nasu slobodu.

Žulja me neprimereni smajli, imam refleks na brku pre nego što i skapiram karikaturu. Mislim da je on 93 godine bio slobodan, tužnije je što mi nismo dočekali slobodu sa njim živim nego on sa nama.

jergović o koraksu

A što je s drugima? Njih, uglavnom, nema, osim kao svjedoka srpske krivnje, ili kao suputnika, epizodista, gotovo pa kolateralnih pojava. Recimo, Vladimir Vladimirovič Putin, i on se u ova ukrajinska doba kod Coraxa može pojaviti samo da pokaže svu blesavost i amoralnost srpske rusofilije. Ne bi ga inače ni crtao, jer Corax ne crta za Ruse, a još manje za Zapad ili, na primjer, za Hrvate. Corax crta za Srbe, i u tom svakodnevnom ceremonijalu autorefleksije on za svoju publiku čini ono što je Nijemcima učinio Thomas Mann. Nevoljen, prezren i doživotno prognan, Mann je svoje zemljake spašavao od Hitlera, tvrdoglavo odbijajući da progovori o odgovornosti drugih, i da Nijemce takvim govorom utješi. Narodi ne zaslužuju utjehu. Utješeni narod pretvara se u rulju, u hordu ubojica ili, barem, u bojnu domoljuba koji čekićaju po ćilirilici, uvijek spremnih da ukažu na tuđi fašizam. A fašizam je, zna Koraksić, znao je i Mann, uvijek i samo naš fašizam.

Divna emisija o Koraksu je trenutno na N1. Jedna galerija naše propasti iz njegovog briljantnog pera

To je ovaj dokumentarac što sam već okačio gore, prvi video-zapis u postu.

Sutrasnja naslovna strana "Danas"-a je potpuno (i vise nego zasluzno) posvecena Corax-u.

Naslovna-velika-8.jpg