ivy Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 (edited) bolje je sa pavlakom i jajetom preliveno nego sa besamelom Edited September 13, 2015 by ivy
aram Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 (edited) pa moz da bude bolje ili prosto drugacije svasta, al ovo je grcka musaka... ja sam uvek za to da se prvo proba originalni recept, pa posle menjaj sta god ti se svidja. htedoh da pitam sta hvali besamelu, a onda se setih da ima zlog brasna :D Edited September 13, 2015 by aram
ivy Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 pa moz da bude bolje ili prosto drugacije svasta, al ovo je grcka musaka... ja sam uvek za to da se prvo proba originalni recept, pa posle menjaj sta god ti se svidja. htedoh da pitam sta hvali besamelu, a onda se setih da ima zlog brasna :D ja nikad nisam za to a besamel mi je hevi bez obzira na sve..pavlaka i jaje je lakse i malo kisi,osvezi ne udavi..
Frank Pembleton Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Musakometrija! poslato sa WC šolje by BVK
Valk Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 (edited) mozda da ponekad pojedes poneku papriku ili tikvicu jeo bi manje onih lekova sa drugog topika ne mora da znači, ja ne jedem ni jedno ni drugo a skoro nikad nisam bolesna. sad vidim da je post iz juna. Edited September 13, 2015 by Valkyrie
pacey defender Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 arame. hvala za instrukcije, dobro je ispalo. uzelo mi je dosta vremena zbog tretmana patlidžana, ali vredelo je. stavio sam malu malu količinu muskatnog oraščića u bešamel, to sam nasao u nekom receptu. cimet u govedini objašnjava. družićemo se musaka i ja ponovo, samo da osmislim kako da smanjim ovo vreme kuvanja.
aram Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 (edited) ja imam 1 resenje kad me mrzi - kupim vec grilovan patlidzan. ne znam da li ima to tamo, ovde imam i zamrznut (losiji) u supermarketima, a ima i spakovan u ulju kod grka ili na meru kod turaka (nimalo losije varijante od onog koji sam napravim) Edited September 13, 2015 by aram
pacey defender Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 mislim da nema toga ovde. patlidžana u komadu nema redovno u prodaji, da ne govorimo o naprednim varijantama. eh, da, malo sam musaku ojačao tikvicama.
gospa buba Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 ja imam 1 resenje kad me mrzi - kupim vec grilovan patlidzan. ne znam da li ima to tamo, ovde imam i zamrznut (losiji) u supermarketima, a ima i spakovan u ulju kod grka ili na meru kod turaka (nimalo losije varijante od onog koji sam napravim) eh kad bi to bilo ovde <_< ja sam zamislila da osushim nekoliko, sad kad opet udari vreme sledece nedelje. chula da ima smisla
decak Kejt Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 mislim da nema toga ovde. patlidžana u komadu nema redovno u prodaji, da ne govorimo o naprednim varijantama. proveri Vero - ja sam tamo cesto vidjala grilovan patlidzan, ali zaledjen. nisam ga nikad kupila, ruku na srce.
ivy Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 arame. hvala za instrukcije, dobro je ispalo. uzelo mi je dosta vremena zbog tretmana patlidžana, ali vredelo je. stavio sam malu malu količinu muskatnog oraščića u bešamel, to sam nasao u nekom receptu. cimet u govedini objašnjava. družićemo se musaka i ja ponovo, samo da osmislim kako da smanjim ovo vreme kuvanja. ne moras grilovati patlidzan..samo ga ocedi od vode i poredjaj..nikakva razlika kad se ispece.
aram Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 nikakva razlika ajvi, tebi culo ukusa izumrlo :p
ivy Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 nije ali ne bih da mi izumru noge i ledja usput... pravila sam musaku ove azone i bila je fenomenalna i bez grilovanja patlidzana... a garant nisi nikad odstupio od recepta i probao sa negrilovanim? fakin roboti <_<
ljakse Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 jepse arame, ceo dan razmišljam o musaki, i evo je tek sad spremna za rernu. direktno sa šljake seo za šporet, prvo zgotovio čili u tortiljama sa avokado sosom i ajszbergom, i onda bez predaha na musaku. leđa sam odvalio
Recommended Posts