Jump to content

Kuvajmo sa Wallom

Featured Replies

Mozda je stigla gospodja kuci, on rece do 14:30... u iscekivanju javljanja rezultata udruzene akcije PPP kuvara i druga Zida ^_^

Ja bih da me neko nauči kako da napravim lepu, bistru domaću supu od koke. Ali sve od nule u detalje. Kad stignete.Hvala!!!
ja sam to provalio tek pre 10ak dana i sada pravim vrhunsku supu. ranije sam od pocetka zajedno stavljao povrce i meso, a to je bila kljucna greska sto supa nije bila bistra.- stavis jedan batak srednje velicine (nikako preveliki) u 3l vode,- kad voda provri ubacis batak i pustis ga da se kuva 30 minuta. normalno, stavis pokolopac na serpu, samo mali otvor ostavis da izlazi para.- posle 30 minuta izvadis batak i ostavis ga da se hladi dok pripremas ostalo. naseckas jednu veliku sargarepu ili dve male, naseckas i celer na sitne kockice. 3 koluta celera, tanko secena su dosta.- posle toga skines kozicu sa bataka, skines i usitnis meso, i sve to zajedno sa povrcem ubacis u vodu. ubacis i pola supene kasike soli, mozes i malo manje pa ces kasnije da korigujes. mozes da ubacis i pola one kocke za supu, to je opciono.- sve se to kuva jos 20 minuta kada dodajes vegetu/zacin c, otprilike trecinu supene kasike, ali lepo probas pa dodajes po malo da dodjes do ukusa koji ti odgovara.- na kraju ubacis fide koje se kuva onoliko koliko pise na kutiji, i ubacis sitno iseckanog persuna,.ja biber dodajem direktno u tanjir posto sam provalio da mi ona zrna bibera ne daju zadovoljavajuci ukus.ovo sada pravim cim mi nestane i postao sa ovisnik. garantujem kvalitet!

Edited by kojot

:D Kojot!!!Znaš šta bi ti mogao? Da nam obezbediš recept za roštiljsko meso iz tvog kraja. Ja sam prezadovoljna i Renneovim reeptom, ali da imamo i roštilj s juga.

hajde, raspitacu se. znao sam jednog lika koji je radio u mesokombinau pa je onda zapalio u svajcarsku gde je gastosima prodavao rostilj meso. pokusacu da ga lociram.editi nemoj da nisi napravila supu po mom receptu!

Edited by kojot

sta bi sa drugom wallom? tolko dobro ispalo? :unsure:edip@vasa. chim zavrshim eksperimenat, ima da pravim tu pitu. nachi u ponedeljak <_<a stavicu i praziluk! :D

Edited by thermal bug

mozda mu bas uspela pita pa mu zena za nagradu dozvolila da pije pa nema vremena da se javi jel ziv

a kao dotad nije pijo <_<mora da je ober-usvinjio pleh :lolol:

Mozda nam covek sprema totalnu osvetu.

Wall je ili dobio tepsijom po pičci, ili je kuhanje uspelo, te je dobiotm. Nema treće.

Zapalio kuhinju i izgoreo mu ruter, pa ne može da se javi?

ja sam to provalio tek pre 10ak dana i sada pravim vrhunsku supu. ranije sam od pocetka zajedno stavljao povrce i meso, a to je bila kljucna greska sto supa nije bila bistra.- stavis jedan batak srednje velicine (nikako preveliki) u 3l vode,- kad voda provri ubacis batak i pustis ga da se kuva 30 minuta. normalno, stavis pokolopac na serpu, samo mali otvor ostavis da izlazi para.- posle 30 minuta izvadis batak i ostavis ga da se hladi dok pripremas ostalo. naseckas jednu veliku sargarepu ili dve male, naseckas i celer na sitne kockice. 3 koluta celera, tanko secena su dosta.- posle toga skines kozicu sa bataka, skines i usitnis meso, i sve to zajedno sa povrcem ubacis u vodu. ubacis i pola supene kasike soli, mozes i malo manje pa ces kasnije da korigujes. mozes da ubacis i pola one kocke za supu, to je opciono.- sve se to kuva jos 20 minuta kada dodajes vegetu/zacin c, otprilike trecinu supene kasike, ali lepo probas pa dodajes po malo da dodjes do ukusa koji ti odgovara.- na kraju ubacis fide koje se kuva onoliko koliko pise na kutiji, i ubacis sitno iseckanog persuna,.ja biber dodajem direktno u tanjir posto sam provalio da mi ona zrna bibera ne daju zadovoljavajuci ukus.ovo sada pravim cim mi nestane i postao sa ovisnik. garantujem kvalitet!
Ja bih i malo kečapa preko, za totalni ugođaj.

pa napravi se kecap marinada vece pre spremanja, to se valjda podrazumeva.

• Author
Wall je ili dobio tepsijom po pičci, ili je kuhanje uspelo, te je dobiotm. Nema treće.
Nego. :D + Sad se vratio sa športa i piva, a na stolu čaša vode i lekovi.Hoće da joj trajem.Elem, isuviše sam pijan sa bih dao detaljan opis pa :s_w:Gospodža nosi sutra dve preostale na posao.Sigurno hoce da se qrči kakvog muža ima.Malo curilo po plehu i to se karbonizovalo.Vaso, druže jesi rekao soli?Mesčini da bi trebalo.Fala Vaso, fala svim dobrim ljudima u čijim sam mislima i molitvama bio.

:Hail:nisam rekao soli, rekao sam da obogatis ukus nekim blukom, biljem, prazilukom, ne da bude klot sir i jaja. ali drago mi je da je uspelo. ja u principu ne volim da solim ako bas ne moram, a tebi po volji :)zagoretine po plehu su normalna stvar.