Jump to content
IGNORED

Kuvajmo sa Wallom

wall

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wall

381

• renne

113

• aram

105

• Аврам Гојић

93

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
za bistrinu je kljuc - niska temperatura i da ne petljas po supi tokom kuvanja.
trazio one karabatake u testu od palacinki, pa nadjoh ovo:kako to mislis - niska temperatura. pa voda kljuca na tacno (manjevise, u zavisnosti od atmosferskog pritiska) 100stepeni :)a tajni recept moje mame za dobru i bistru supu: meso ne sme da bude od pileta nego nesto sto je zrelije (koka, pevac, ili barem starije pile)sto je pile mladje (manje), supa ima vecu tendenciju da postane mutnjikavaedit: ajd pomagajte kako se zovu bataci&karabataci peceni u testu za palacinke. prelistao sam celu temu i nekako sam uspeo da preskocim gde se o tome pisalo, a mrzi me opet da trazim od pocetka. Edited by Zverilla
Posted

da supa lagano baca po ključ a ne da se sve komeša i odskače od ključanja i da se ne meša ona pena što se stvori...a alternativni način je i da se ta pena sa površine supe lagano skida kašikom ili nekom cedkoma starije meso je bolje zbog masnoće/ukusa...

Posted
kako to mislis - niska temperatura. pa voda kljuca na tacno (manjevise, u zavisnosti od atmosferskog pritiska) 100stepeni :)
vidi se da si preučio. u udžbenicima voda ključa uvek na istoj temperaturi. u kuhinji imaš nisko i visoko ključanje. ako misliš da ovo nije tačno, a ti kuvaj u udžbeniku :lolol:
Posted (edited)
edit: ajd pomagajte kako se zovu bataci&karabataci peceni u testu za palacinke. prelistao sam celu temu i nekako sam uspeo da preskocim gde se o tome pisalo, a mrzi me opet da trazim od pocetka.
srcuj kvrgusa pa ces naci.edip: prva strana ovog topika Edited by aram
Posted
vidi se da si preučio. u udžbenicima voda ključa uvek na istoj temperaturi. u kuhinji imaš nisko i visoko ključanje. ako misliš da ovo nije tačno, a ti kuvaj u udžbeniku :lolol:
pa temperatura je ista, udzbenicki, kulinarski, kakogodsad videh sta ivy kaze i kapiram, ali sta se uopste kuva tako da sve iskace iz lonca? (osim testenine)meni je nekako podrazumevano da se sve kuva lagano@aram - fala! znao sam da je nesto na k, al nikako da se setim imena!
Posted
sad videh sta ivy kaze i kapiram, ali sta se uopste kuva tako da sve iskace iz lonca? (osim testenine)meni je nekako podrazumevano da se sve kuva lagano
nemaš pojam kakvih sve ljudi ima i šta se sve ne podrazumeva..pa je lepo da se kažea i ovde smo na kuvanju za početnike pa je još lepše da se kaže i naznačija prva sam i previše često zaboravljala da smanjim vatru...trebalo je dok shvatim gde grešim i slično
Posted
sad videh sta ivy kaze i kapiram, ali sta se uopste kuva tako da sve iskace iz lonca? (osim testenine)
riblji paprikas treba kuvati na ultra jakoj vatri
Posted

Kako se čiste pečurke!?Voda OK, šta onda? E se tu nešto guli/ljušti?Help!

Posted (edited)

ja ništa ne gulim samo odsečem ako ima neka izraslina,prljavština,fleka,udubljenje i ako je boje koje misliš da nije ok..samo voda,a i to što kraće dakle pod jakim mlazom u djevdjiru i ništa više..

Edited by ivy
Posted
ja ništa ne gulim samo odsečem ako ima neka izraslina,prljavština,fleka,udubljenje i ako je boje koje misliš da nije ok..samo voda,a i to što kraće dakle pod jakim mlazom u djevdjiru i ništa više..
E to, sludi me do kraja... Idem da uzmem Pantone ton kartu pa...Renne 10 min a?Pa trebaće mi pola sata da očistim pečurke... O živote...
Posted

pecurka treba da bude bela, eventualno sa flekama smedje boje koje ne menjaju teksturu povrsine (ako je tekstura izmenjena, to je trulo i to baci)nece ti trebati pola sata, ne panici

Posted (edited)

dakle smedje,crno,žuto nije ok odsečeš i baciš..zemlja je obično crna odsečeš ili opereš...ali te moderne upakovane pečurke su obično bele i čiste i druge prljavštine osim svog džaka sa kompostom nisu videle pa tako i ne treba da ih guliš nego samo ispereš pod mlazom vode,ocediš i gotovo...

Edited by ivy
Posted

sad smo ga max zbunilidobro, neka sece sve sto nije belo, tako ce biti siguran

Posted (edited)
nemaš pojam kakvih sve ljudi ima i šta se sve ne podrazumeva..pa je lepo da se kažea i ovde smo na kuvanju za početnike pa je još lepše da se kaže i naznačija prva sam i previše često zaboravljala da smanjim vatru...trebalo je dok shvatim gde grešim i slično
ma svako i uvek moz da nauci jos nesto :)do danas je meni to tiho kuvanje bilo nekako podrazumevano, ali ocigledno ima i jela koja se kuvaju mnogo intenzivnije Edited by Zverilla