ivy Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 13 minutes ago, Vjekoslav said: el moze malo vise o samoj Zelengori? dokle ste stigli autom ili busom ili mozda terencem, kuda ste tocno planinarili / skica rute, kakva je voda u jezerima, itd.? Zelengora je velika, a pristupi losi. moze..isli smo preko Kalinovika,odatle do Orlovackog jezera ima 20km makadama kojim opusteno moze proci i obican auto,skretanje je odmah posle fabrike ,,SEZAM DOO,, ima putokaz mi smo bili u avgustu...skicu rute nemam,prvi dan smo obisli 20km krug kroz planinu,islo se i makadamom(sad ih ima dosta sveze probijenih) i planinarskom stazom i preko livade bez markacije,imali smo lokalnog vodica.. nismo popeli neki vrh ali bas lepa setnja kroz planinu po razlicitim reljefima i pejzazima...voda u jezerima je odlicna kupali smo se i u Orlovackom i u Kotlanickom..u Orliovackom je malo prijatnija jer je plice..i drugi dan smo se popeli na Bregoc tu staza krece od kampa i tesko se promasi u kampu je najbolje biti radnim danima jer je viknedom guzva,veliko je to i moze se naci miran kutak ali ipak..wc-a kao imaju dva cucavca ali ustvari nemaju jer su uzas i niko ih ne koristi sto je ustvari najveci problem.. izvor je jak i smece se,naravno, nosi sa sobom. 1
ivy Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 @Vjekoslav evo video bas te nase akcije...decko je snimio pa ima i nesto ,,servisnih,, informacija 3
Mil@n Posted September 22, 2023 Posted September 22, 2023 Ostao sam kratak slike sa nekih baš lepih uspona... Moračke Planine, Ljuboten, Maglić... Krenimo od Moračkih. Fenomenalna, prelepa planina. Drugi dan smo prošli skoro 30km, sa Kapetanovog jezera spustili se do Kanjona mrtvice, prošli ga celog i izašli u selu sa druge strane. Malo sam lepše prirode u životu video od kanjona Mrtvice, tako da svaka preporuka. Čak računajući Island, Norvešku a znamo kakva je tamo priroda. 1 5
placenik Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 Za taj put na Zelengoru, zavisi mnogo kad idete, naizmenicno je razvaljen/sredjen, bolje se raspitajte kod lokalaca pre nego krenete. 1
Popular Post ivy Posted October 2, 2023 Popular Post Posted October 2, 2023 bili na Volujku..predivna planina spavali u domu Papin do i sasvim je pristojan ....bas odlican vikend! 5 8
ivy Posted October 2, 2023 Posted October 2, 2023 @Ras to je tako gde god se pogleda,nemam ja puno veze sa tim
Popular Post peralozac Posted October 4, 2023 Popular Post Posted October 4, 2023 Par fotki sa bauljanja po bušu. Zanimljivost ovog hajkinga je što smo prvi put od kako smo u Australiji išli van obeleženih staza, direktno kroz divljinu. Imali smo odličnu topografsku kartu učitanu u GPS aplikaciju tako da smo sve vreme tačno znali gde smo što nije ni malo uticalo na uzbudljivost avanture. Na fotkama priroda izgleda pitomo, ali relativno skromnih 5km uzeli su nam dobra tri sata puna pravljenja izbora, uspona, silazaka, preskakanja, podvlačenja, klizanja, provlačenja kroz bodljikavo šiblje, prelazaka suvih i mokrih potoka, vraćanja usled nemogućnosti prolaska i konstantnog straha od zmija jer sezona samo što im nije počela. Posle ovog iskustva imam još veće poštovanje za male hobite koji su bosonogi prolazili kroz mnogo divljije predele i usput još mogli da budu napadnuti od orka. Šalu na stranu, kapa dole za sve hrabre pionire koji su istraživali, istražuju i istraživaće nepoznato. Hepburn Regional Park 9 1
Popular Post Mil@n Posted October 9, 2023 Popular Post Posted October 9, 2023 (edited) Za vikend sam treći put bio na Prokletijama... Prokletije su zakon, verovatno najlepši masiv u eks SFRJ. Dovoljno je otići u dolinu grebaje i uživati u smeštaju i pogledu oko sebe... Popeli smo vrh Podgoja /2021mnv/ a u povratku i Vezirovu Bradu /1781mnv/. Vezirova brada je solidan seks sa obzirom da izlaz na vrh vodi preko poprilično strme travnate površine koja praktično nema stazu i jako se kliže. Da nema trave da se za nju vatamo, ne znam ni kako bi se popeli... Za sada sam na 7 Prokletih™ vrhova. Drugi dan krenuli ka Očnjaku do mesta na kome nam je nastradala drugarica iz društva prošle godine (kuloar tj početak finalnog dela uspona), zapalili sveće i nazad. Prokletije su jednostavno posebne, to se mora videti. Okačiću još fotki kad dođu na red Dolina Grebaje: Edited October 9, 2023 by Mil@n 11
Spooky Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 (edited) On 27.5.2013. at 13:29, Прслин said: 5. Yuicho Miura (80) и Min Bahadur Sherchan (81) се већ десетак година надмећу ко ће бити најстарији човек који се попео на Монт Еверест тако што се сваких мало попну до врха. Када је Мијура у 75. години стигао до врха, помислио је да је успео само да би сазнао да је његов ривал стигао на врх један дан пре њега. Пре неки дан је Јапанац коначно добио своју титулу пошто се попео на Монт Еверст са пуних 80 година. Годину дана старији Непалац је био тај који је овај пут каснио један дан! http://www.huffingtonpost.com/2013/05/26/oldest-to-climb-mount-everest-yuichiro-miura_n_3339911.html Elem, godinama kasnije je red da zavrsimo priču. Nakon što je Mijura 2013. preoteo rekord koji je Shecuran držao od 2008 (a koji je Mijura prvi od njih dvojice osvojio 2003. sa 70 godina)., Sherchan je iste 2013 pokušao da se popne i povrati rekord, ali je odustao zbog zdravstvenih problema. Isto je pokušao i 2017 sa skoro 86 godina, ali je ovaj put završio na drugoj listi - listi onih koji su stradali penjući se na Everest, te je umro radeći ono što je voleo. Mijura je i danas živ i ima 91 godinu. Ima i dokumentarac nagrađen oskarom o njegovom skijanju niz everest iz 1970 Edited October 18, 2023 by Spooky 2
barrcode Posted December 21, 2023 Author Posted December 21, 2023 uskoro za mene kreće nova zimska sezona, stigla za tu priliku nova lopata, pa da prijavim.
Recommended Posts