I*m with the pilots Posted June 26, 2022 Posted June 26, 2022 2 hours ago, barrcode said: Malo impresija iz Šamoni-Mon Blan doline. Kao na posteru! Ludilo Baš ste imali savršeno vreme, pitam se kolika je verovatnoća inače za to?
barrcode Posted June 26, 2022 Author Posted June 26, 2022 5 minutes ago, I*m with the pilots said: Kao na posteru! Ludilo Baš ste imali savršeno vreme, pitam se kolika je verovatnoća inače za to? imamo sreće jer živimo na sat vremena od npr Šamonija, te pogledamo kroz prozor, pa ako je lepo vreme idemo u planine. naravno da nije tako, za kvalitetne prognoze za Alpe savetujem: https://www.mountain-forecast.com/ https://www.meteoblue.com/ https://www.yr.no/en pa sva tri sajta motajte par puta tokom dana, nekoliko dana pred vikend, da ustanovite generalni trend.
barrcode Posted July 4, 2022 Author Posted July 4, 2022 Dent d`Oche (2221m) solidno tehnički uspon, dosta sajli srećom, gospođa naučila da abzajluje pri silasku. Genijalni pogled na Ženevsko jezero. 2 2
mlatko Posted July 4, 2022 Posted July 4, 2022 https://www.facebook.com/100013405564415/posts/pfbid02QTBgW4BTKnKqxm7qXgjThVTDpcUhuWouYqTnz9Uj4aBBZh8GCET5GYnMf9zn2ZSAl/Čuvajte se alpinisti, planina ne praštaInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Mil@n Posted July 4, 2022 Posted July 4, 2022 Za prošli vikend sam ponovo bio na Prokletijama. Kada sam bio prvi put, penjao sam Očnjak, malo zahtevniji vrh, pa valjda iz tog razloga nisam poneo fotić što je greota jer je drugi dan u planu bio čuveni, verovatno jedan od najlepših trekova na ovim prostorija, Volušnica, Popadija, Talijanka. Poznat je po tome što od izlaska na Volušnicu sa leve strane puca pogled na Karanfile, najviše vrhove prokletija i to sve izgleda u najmanju ruku nestvarno... Fotić sam ovog puta poneo da ispravim grešku od prošlog puta Drugi dan smo penjali vrh Ćemena. Poprilično dosadna staza, malo strmije pred sam vrh, ali pogled fantastičan 360 stepeni oko sebe na Gusinje, Plav, Plavsko jezero i ostale vrhove Prokletija... Par fotki pomenutih "karanfila": Dole desno staza koja vodi ka sledećem vrhu - Talijanki... Pogled na Gusinjsku dolinu: 4 3
barrcode Posted July 5, 2022 Author Posted July 5, 2022 Gusinje tzv. "crnogorski Šamoni". na stranu spektakl znani dolina Grbaje/Grebaje, na poslednjoj slici spektakularni Visitor, iznad Plavskog jezera - za svaku preporuku.
LaLinea Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 Uh, gde sve nisam bila😳. Osim potpune umne relaksacije koju mi donosi planinarenje, oduvek me oduševljavala moć kojom planine odišu, na sličan način kao okeani. Planine ipak više volim jer, za razliku od okeana, one dozvoljavaju da osetiš da ste se razumeli i tu moć podelili, makar na jedan dan. 2
ivy Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 @Pegin a mi smo takvi posle spartali po Promenadi a nogavice blatnjave do kolena divne su Volusnica,Popadija i Talijanka evo imam i ja sliku 4
Popular Post barrcode Posted July 9, 2022 Author Popular Post Posted July 9, 2022 pauza u planinarskom domu Bellachat (2100 i nešto) - naspram Mon Blana. 9 1
Popular Post ivy Posted July 19, 2022 Popular Post Posted July 19, 2022 bili smo u Rumuniji na planini Retezat...majko mila kakva lepota!! neizrecivo!!! nisam se popela na vrh ali sve okolo je za neverovati...prvi dan 25km sa 1600m uspona dok smo drugog dana zbog jedne povredice i opste rskantanosti ekipe odustali od plana penjanja na vrh Peleaga pa smo otisli ,,samo,, do jezera Gales i to je bila ,,laksa,, setnja od 20km i 1000m uspona ali prizori svuda su neopisivi!!!!! 9 4
Mil@n Posted July 19, 2022 Posted July 19, 2022 Ja sam bio na Zelengori za weekend, propratiću izlet adekvatnim fotosima™. 1
ivy Posted July 20, 2022 Posted July 20, 2022 ja cu jos spamovati sa slikama iz Rumunije samo da drugarica posalje slike sa aparata 5
Recommended Posts