Turnbull Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Ma sve okej :) Ne smeta mi u principu, samo je malo bez veze namigivanje u pravcu RL detalja (tim pre što mi se čini da namiguješ u pogrešnom pravcu, ali otkud znam kad nećeš da kažeš).
ljuttko Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Leleleleee, što bi Šurda rekao ti s crnim krilima nemoj da mi baksuziraš zabavu Odmaknem se i odmah se domundjavate. Ja o rl ničijim pojma si nemam sem onih koji su se sami kazali a i njih sam pozaboravljala sa promenama nicknameova i tempom kojim pišem i čitam forum, tako da je priča o pisanju u domenu ne(stvarno) i moguće ili šta bi bilo kad bi bilo i sve tako unazad i unapred
Turnbull Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Pa jesi malo nabacivala neke lične motive ;). Ja sad mogu da kažem da ih nemam, a na vama je da mi verujete ili ne, ali to je zapravo manje bitno. U javnoj raspravi (pa čak i ovoj, na forumu) lični motivi ispadaju kao nebitni. Možda ih ima, možda ne, u svakom su slučaju beside the point.
ljuttko Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Uh, možda sam nespretno napisala, lični motiv a mislila sam - ide ti na živac iz ko zna kog još razloga sem pisanja ... bez da znam išta konkretno o tome.Tek moj utisak da ga sa više strasti čekaš posle svakog članka i na svakoj krivini i uvodiš u diskusije čak i kada nije pomenut, nego bilo koga drugog ko piše u Vremenu il nekim drugim novinama i piše dobro il loše, kako kad. Ja i o njemu znam i sudim samo na osnovu novinskih članaka i knjiga, blage veze nemam kakav je i šta radi van napisanog. Tako, izvini ako je ispalo da sa pominjanjem ličnog odnosa nešto znam il insinuiram iz stvarnog života, vererovali ili ne ja ću još malo i svoj RL zaboraviti il bar neke njegove delove
Turnbull Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 (edited) Uh, možda sam nespretno napisala, lični motiv a mislila sam - ide ti na živac iz ko zna kog još razloga sem pisanja ... Veruj mi da nije ništa drugo. Prosto mi ide na nerve kao proizvođač opštih mesta i zatupljivač naroda, kao i Zoća Milivojevi, npr. (opet vrlo drugačiji primer, ali sličan po tome kako se u nedostatku funkcionalne intelektualne javnosti, takvi likovi nameću kao ovlašćeni tumači naše stvarnostitm). Edited September 2, 2014 by Turnbull
morgana Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 nije dobar tekst o givensu. bazdulj koristi neki postupak koji ne znam kako bih nazvala - obrnuta publicistika? kao obrnuta psihologija, isto to, samo malo drukcije: kada razbarusenim referencama i paralelama nema razloga ni logike, on ih bas onda koristi, npr u tekstu o vilijamsu, dok rejlana givensa koji je covjek-zanr, tretira, dobro syme kaze, kao u reda-radi uvodu teksta. svasta.
Turnbull Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 (edited) Da! Ovde bar ima referenci koliko hoćeš i razloga da se one uvedu u tekst (čovek-žanr, što kažeš), a on ga prepričava ko lenji gimnazijalac Tihi Don. Edited September 2, 2014 by Turnbull
Frank Pembleton Posted September 3, 2014 Posted September 3, 2014 Da! Ovde bar ima referenci koliko hoćeš i razloga da se one uvedu u tekst (čovek-žanr, što kažeš), a on ga prepričava ko lenji gimnazijalac Tihi Don.To je ta karakteristika!Lenjost, ali ne potpuna nego lenjost da malo uključiš mozak!
yolo Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 moze neko ko ima pristup broju da postuje tekst dragana ilica o b92? naravno ako nije preterana piraterija.... hvala :)
April Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Ja bih dodao i finale Tamare S.: Posle svega što se dogodilo ovih dana, čini se ipak da će ova i slične rasprave ostati u domenu teoretskih i privlačiti pažnju ne širu od famoznog "kruga dvojke". Iako bi za medije, pa i za sve svedoke i žrtve devedesetih, bilo značajno da se konačno prebrojimo i vidimo ko je gde, ko je šta i ko je s kim, da vidimo ko je Institucija, a ko se tako samo zove – sva je prilika da se to neće dogoditi. Kasno je, vremena više nema, a i koga to zapravo više zanima? U zemlji koju su preuzeli ograničeni i nepismeni, "Utisak" i ono što su tokom devedesetih dali i napravili B92 i ostali nezavisni mediji, unapred je osuđeno na lagume, Info kanale i duboku ilegalu.
Hella Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 U zemlji koju su preuzeli ograničeni i nepismeni ajde građanisti pljujte po kulturfašizmu šta se čeka
Skyhighatrist Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Lazarevac – Kolo mira za Ginisa Falilo je za goluba i pucanj iz topa Ne bilo amfibija, pontonskih mostova, ali sve je prštalo od čuvanja tradicije, od svečanog defilea 2000 učesnika do aviona na nebesa, vojvode Miše, sa ađutanti, na bini. Do rekorda je falio samo taj golub, koga je, da je sreće, mog’o i vojvoda Toma da pusti.
Recommended Posts