yolo Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 (edited) pricao sam sa drugarom, veterinarom koji radi u imleku. kaze da je mleko trenutno jedan od manjih problema i da je u aktuelnom lancu trovanja cak relativno nebitno u poredjenju sa tim drugim aflatoksinom (B1 ili B2, ne secam se sta mi je rekao) koji je u mesu i koji niko ne kontrolise. njegov savet je - mleko kako hoces (oni ga piju, ima dete od 5 godina i novorodjenu bebu koja jos nije stigla dotle) jer treba velika kolicina i mnogo vremena da se nesto desi, ali do daljeg niposto piletina i jaja, iznutrice, sve od kukuruza, druga mesa isto smanjiti na minumum. kaze da se kokoske na farmama samo hrane koncentratom na bazi kukuruza i da je mesto toliko zatrovano da je cist otrov. Edited March 15, 2013 by gazza1
Lezilebovich Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 da je mesto toliko zatrovano da je cist otrov.a da možda ipak malo ne preteruje ?
yolo Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 mozda. ali ako jedno pile u svom zivotnom ciklusu od nekoliko meseci jede iskljucivo kukuruzni koncentrat i kukuruz je ovakav kakav jeste, kakve su sanse da to ne bude?
morgana Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 (edited) ja nemam namjeru da se zamaram jos i mesom, dosta je sto sam sireve svela na njemacke i talijanske. pa taman da su ove pretjeranosti i tacne.i zdravlje treba dozirati. Edited March 15, 2013 by morgana
zoki Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 meni drugar (tehnolog hrane) kaže da kukuruz namenjen za ljudsku upotrebu potpuno drugačija priča od onog za stočnu hranu i da može opušteno da se koristi...
gospa buba Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 ja mislim da cemo se mi, usled toga sto drzava vishe nema nikakav autoritet, sad udaviti u pretpostavkama i nagadjanjima i prepustiti sutuaciji...
Takeshi Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 imlek zbog potraznje za organskim mlekom, prestaje da proizvodi sir i dugotrajno mleko u istoj varijanti.
mraki Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 (edited) meni drugar (tehnolog hrane) kaže da kukuruz namenjen za ljudsku upotrebu potpuno drugačija priča od onog za stočnu hranu i da može opušteno da se koristi...To i ja govorim sve vreme. Ne mogu baš samleti ovakav kukuruz i prodati nam ga tek tako. Ne sumnjam da ima privrednika koji bi i to uradili, ali vidljivo je i golim okom, ko će kupovati i koristiti buđavo brašno. Stočna ishrana je ipak nešto drugo, šta zna krava... Edited March 15, 2013 by mr@ki
pacey defender Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 pricao sam sa drugarom, veterinarom koji radi u imleku. kaze da je mleko trenutno jedan od manjih problema i da je u aktuelnom lancu trovanja cak relativno nebitno u poredjenju sa tim drugim aflatoksinom (B1 ili B2, ne secam se sta mi je rekao) koji je u mesu i koji niko ne kontrolise. njegov savet je - mleko kako hoces (oni ga piju, ima dete od 5 godina i novorodjenu bebu koja jos nije stigla dotle) jer treba velika kolicina i mnogo vremena da se nesto desi, ali do daljeg niposto piletina i jaja, iznutrice, sve od kukuruza, druga mesa isto smanjiti na minumum. kaze da se kokoske na farmama samo hrane koncentratom na bazi kukuruza i da je mesto toliko zatrovano da je cist otrov.Nemoj pogresno da me razumeš, ali rezime ovog posta je da veterinar mlekare kaže da je mleko bezbledno a da sve ostalo nije bezbedno.Što se tiče mesa, ja inače ne jedem iznutrice, a čuo sam da otrovi prvo napadaju unutrašnje organe životinje, pa tek onda batake i ostalo. je li to istina?
henrik larsson Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Prvo napadaju mleveno meso, pa onda marinirana krilca, batake, karabatake, pa belo meso itd itd. Izuzetak je svinja, kod nje prvo ide na krilca.Uglavnom, ništa što malo zeolita ne može da reši
Аврам Гојић Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Sad si me zainteresovao: a kada napadaju salatu, hleb i sosove?
ToniAdams Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Prvo napadaju mleveno meso, pa onda marinirana krilca, batake, karabatake, pa belo meso itd itd. Izuzetak je svinja, kod nje prvo ide na krilca.Uglavnom, ništa što malo zeolita ne može da reši zeolit uzimati samo od siptara pedera. oni to generacijama prave.
Recommended Posts