Jump to content

The Office

Favorite Office dork 45 members have voted

1. 1. Koji vam je omiljeni lik u seriji?

• Majkl
      11
    • Jim
      4
    • Pam
      2
    • Dwight
      17
    • Angela
      0
    • Oscar
      0
    • Kevin
      1
    • Stanley
      2
    • Phyllis
      0
    • Andy
      0
    • Erin
      0
    • Ryan
      0
    • Kelly
      0
    • Toby
      2
    • Darryl
      0
    • Creed
      5
    • Meredith
      0
    • Gabe
      1
    • Mose
      0
    • Hank
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ma idiot kao šef, na to mislim.

1 hour ago, napadaj said:

Nije ni Parks & Rec potpuno realistična, pa je bolja od The Office 300 puta. :D

Eto Ron Swanson je takođe primer šefa idiota, ali je kao lik meni neuporedivo zanimljiviji i zabavniji od Majkla i sigurno mi je u top 10 likova iz serija ikada.

Sitcom ne treba da bude realističan, već smešan... 

Obožavam parks & rec, ali budimo realni, postoji razlog zašto je office dosegao kultni status a p&r nije. Jednostavno je bolje napisano, bolje su "fore". Iako ponekad deluju skroz plitko i prizemno, često su sjajne reference na neke situacije iz rl, prijateljskih i emotivnih odnosa, i npr poslovnih situacija koje je verovatno prošao svako ko je radio u nekoj "firmi". 

Ron Swanson ne da nije idiot već je daleko iznad prosečne inteligencije, a to što mu je pun q ljudi samo ide u prilog tome.

Mos je odlično primetio ovo za političku korektnost, skoro da se serija fura samo na to prvih par sezona, te epizode su genijalne, za rasizam, gayizam i sl. 

3 hours ago, lord_s said:

A i Majklu je trebalo malo vremena da napravi taj leap iz copy/paste Gervaisovog izvodjenja iz prve sezone, kako serija odmice lik Majkla i Carellova izvedba postaje samo bolja i bolja

Ja sam uvek pre za Rikija, kralja  krindza. Tako da mi je americki office uvek nekako bio  dosadnjikav i sladunjaviji u poredjenju sa britanskim.

28 minutes ago, Budja said:

Ja sam uvek pre za Rikija, kralja  krindza. Tako da mi je americki office uvek nekako bio  dosadnjikav i sladunjaviji u poredjenju sa britanskim.

Pa dobro, to je ona stara prica, britanski humor vs USA. Licno, ja pronalazim pro's and con's i u jednom i u drugom, veliki sam fan Britanskog humora, Gervaisa, od serija (koje nisu Only Fools and Horses) IT Crowda, Men Behaving Badly, Peep Show-a ali mi to recimo ne oduzima nista od americkog Offica koji ima krindza (ako se to trazi) u izobilju, dobrog scripta i odlicnog humora. Ali naravno, mora se malo i uci u taj svet i pokusati sagledati ceo set i kako su sami karakteri bukvalno stereotipni na svaki moguci nacin (debeljuca Kevin, Latino tip, mala nadrkana plavusa, lepa riba, lepi pametnjakovic, usporeni middle age crnac, baka Philys (edit: koja nije 'baka' isla je sa Michaelom u skolu :D , etc)

Edited by lord_s

1 hour ago, Budja said:

čekao sam baš kad će neko da primeti da imamo topic za lažni the office 

Spoiler

gledao sam samo američki, kul je :fantom: 

ne volim generalno da gledam iste stvari 15 puta, posebno ne komedije koje imaju tendenciju da najslabije ostare. tako da ne znam kakav bi mi utisak bio u današnje vreme, ali bih radije ponovio p&r jer mi se čini da mi je opala tolerancija na cringe sa godinama. a najradije bih naravno gledao nešto novo i sveže. 

Edited by Pokojni Ruxin

3 hours ago, Mos said:

Ron uopšte nije idiot. Ima vrlo svoje stavove i više predstavlja onog šefa koji najviše voli da se ne meša u svoj posao i da ga ostave na miru. Majkl je mnogo dublji i zajebaniji lik. Još u prvom naletu političke korektnosti, koju uopšte ne razume. 

Ron je libertarijanac, tačnije jedini libertarijanac na svetu koji je kul. Verovatno zato što je fiktivna ličnost.

• 2 weeks later...

Fake Firing. :laugh:

"I am serious... We are all serious" - kako drugarski podeli odgovornost sa svima :laugh:

Karel je prosto genijalan u celoj ovoj seriji... Genijalan.

S4E06 

Karen hoće da prebaci Stenlija u Utiku, Majkl, Dvajt i Džim (prisilno) odlaze da sabotiraju prelaz ali fail miserably, ali to nije prepreka da se dobro zapreti. :D

Mali draguljčić kako je Majkl suptilno saopštio Endiju da ga Anđela vara sa Dvajtom. Cela epizoda je frka oko toga, i onda naravno Majkl preuzima odgovornost. :lol:

p.s. Karel je genije. U svakoj sekundi na ekranu je apsolutno savršen. 

Edited by Mil@n

Moze neki poll koja je bolja verzija, US ili UK. Glasam za Uk, pozdravljam sve u studiju, staru majku, surnjaju i snaju.

Mislim da u svemu osim u The Office-u preferiram Engleze u odnosu na Amere 😁

Nije problem reći da je UK bolji, samo US ima mnogo više sezona i samim tim širu priču i dublje likove. Nekako se više vežeš za Dvajta i Majkla koliko god Riki bio originalniji i bolji komičar. A mogu da se gledaju i kao sasvim drugačiji projekti, što i jesu posle prve sezone.

edit: ono, scena sa plazmom na zidu je top 5 smešnosti snimljenih za TV (a i cela ta epizoda rekao bih), samo treba doći dotle i uživeti se u atmosferu. 

Epizoda Golden Tickets...  Makl, u odori Vilija Vonke ubacuje 5 zlatnih tiketa u random porudžbine, svo vreme hvaleći se da je mag prodaje i da je to najbolja ideja ikad... Ali kada se ispostavi da će to kompaniju da košta mnogo para i da se zajebao, lagano sve prebacuje na Dvajta :D

Dosta je bilo obrta do kraja, sjajno napisano od strane Mindi Kaling.

Već počinjem 6 sezonu...  Generalno, smešnije mi je osetno nego prvi put kada sam gledao što sam skoro pa mislio da je nemoguće...

U ova 4 minuta recap-a ima više smešnog nego u celim epizodama drugih sitcoma.

Npr ovo parče dijaloga kada Majkl želi da okrivi Derila što su svih 5 golden ticketsa stigli kod istog kupca:

Darryl: I put 3 pallets on the truck to Blue Cross

Michael: Ok I'm going to ask you something and I want you to be honest. What is a pallet?

Majkl je bezvezan

Tačno