Mala_ptica Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 и?Odlican. Ne znam od koje bih scene pre pocela da ga hvalim.
Ajant23 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 O-kej, 3orqe, šta hoćeš više?U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...Imam milion ograda, ali kako je samo bio jak do samog kraja... :Hail:Jesi li sad malo srećniji, mrgude?
3opge Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 O-kej, 3orqe, šta hoćeš više?U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...Imam milion ograda, ali kako je samo bio jak do samog kraja... :Hail:Jesi li sad malo srećniji, mrgude?спаваћу са осмехом у сну.
Ajant23 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Literarni predložak je smeće, posle se i ispostavilo da je iz stripa i vidi se, scenario budalesanje teorijsko, ali fenomenološki džez na bubnjevima reditelja...Pravo da ti kažem, nisam ni slutio da je toliko kvalitetan...
Ajant23 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 (edited) спаваћу са осмехом у сну.са очима изнад сваког злаEDIT: Tupadžijo... Edited July 17, 2013 by Ajant23
Indy Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...Meni uspelo.
Ajant23 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Meni uspelo. Svaka ti čast... Drago mi je lupetanje, ali mi je draže majstorstvo...
Ajant23 Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Samo da dodam ovde da je nastavak priče o ovom filmu delimično, zapravo podosta, prešao na moderaciju. Ovde je napisana gomila postova kao kombinacija komentara filma o "ludom" junaku i komentara o modaraciji. Tek sam juče video da je to prešlo tamo, a ja drugačije nisam umeo da širim priču o ovom posebnijem filmu ove godine...
3opge Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 јеси прочитао цео топик од почетка?мислим да би неки одломци могли да уђу у антологије филмске критике.
Ajant23 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Uglavnom sam pročitao sve... Što?Čudno cveće raste po poljima kritika ovih dana, tako da mi moraš malo probrati berbu da bih te ispratio...
3opge Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 (edited) ...to make it emotionally relevant...."то је то. Edited April 16, 2014 by 3opge
John Coltrane Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Can you play Ride the Lightning by Metallica? Svideo mi se film i sto bi rekli, kupio me na prvu. Uloge sjajno podeljene, DeNira skoro nisam gledao sa takvim uzivanjem. Iako Coopera i novu holivudsku divu J.Lawrence nisam gledao puno, ovde su me odusevili (The Hangover-e i American Hustle gde glume oboje- slobodno preporucite nesto za gledati, neko mi rece Limitless gde je Cooper i DeNiro). Ja uvek volim da pocnem sa muzikom koja je u ovom filmu bas jebacka-red Zeppelina, Bob Dylan, ali broj jedan mi je Dave Brubeckova Unsquare dance koju sam godinama slusao i zamisljao je u nekom filmu. Prica mi se svidela, pogotovu one scene koje mirisu da ce poci po zlu u kojima Cooper pokusava da bude sto mirniji a u stvari sve ode do vraga, po sistemu "ok je nisam lud, nisam lud, ok" . Za pocetak videti Coopera sa navucenom kesom za djubre na sebi me je zasmejavalo svaki put. DeNirovo sujeverje nesto sto mi je i vise nego poznato, kao i svaki kladionicar, sa svojim ritualima i on to sjajno docarava sa salvetom i daljinskim upraljacima, te sa mestom sedenja da bi na kraju isao jos dalje i krivio sina za poraz Filadelfije. Scena na njihovoj prvoj "veceri" (caj i pahuljice) mi je zavrtela burgiju u stomaku od njenih jebozovnih prica do totalnog ludila i lupanja po restoranu. Tifani ima taj ludacki prkos i tu otvorenost, iskrenost, i prosto od pocetka moras navijati za nju. Takodje uspela je da docara svaku emociju u filmu, zakljucno sa onom scenom kad posle "trijumfalne petice" vidi kako Pet odlazi do Niki i gledajuci njega ona se raspada, sve se raspada. Mislim da je odglumila toliko dobro da moras da saosecas sa njom, kao da cujes kako joj srce puca-perfektno. Jos jedna stvar koja mi je upecatljiva, iako uopste ne poznajem tehniku snimanja, su "grupni dijalozi" pogotovu ona scena kada Tifani uleti u kucu i drzi lekciju navijacima Filadelfije sto kulminira duplom opkladom. U svakoj sekundi te scene dvoje ili vise glumaca prica ali nijednog trenutka ne gubis poentu niti propustas sta je ko rekao-odlicno snimljeno/montirano. Naravno mozemo govoriti o predvidljivosti, mozemo pricati o sladunjavom plesu i holivudskom srecnom zavrsetku, ali meni se ovaj film svideo. Jaka osmica od mene.
Recommended Posts