Jump to content

Silver Linings Playbook (2012)

Featured Replies

On 3. 5. 2013. at 22:52, 3opge said:
и?
Odlican. Ne znam od koje bih scene pre pocela da ga hvalim.
  • 2 months later...
  • Replies 416
  • Views 43.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

O-kej, 3orqe, šta hoćeš više?U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...Imam milion ograda, ali kako je samo bio jak do samog kraja... :Hail:Jesi li sad malo srećniji, mrgude?

• Author
  On 17. 7. 2013. at 2:55, Ajant23 said:
O-kej, 3orqe, šta hoćeš više?U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...Imam milion ograda, ali kako je samo bio jak do samog kraja... :Hail:Jesi li sad malo srećniji, mrgude?
спаваћу са осмехом у сну.

Literarni predložak je smeće, posle se i ispostavilo da je iz stripa i vidi se, scenario budalesanje teorijsko, ali fenomenološki džez na bubnjevima reditelja...Pravo da ti kažem, nisam ni slutio da je toliko kvalitetan...

On 17. 7. 2013. at 2:59, 3opge said:
спаваћу са осмехом у сну.
са очима изнад сваког злаEDIT: Tupadžijo...

Edited by Ajant23

On 17. 7. 2013. at 2:55, Ajant23 said:
U ovom pregrštu smeća, moraš biti pelcovan od svih čula percepcije, i glave prazne od svakog ukusa, pa da ti izmakne da je David O'Russel razbio sa ovim filmom...
Meni uspelo.
  On 17. 7. 2013. at 3:41, Indy said:
Meni uspelo.
Svaka ti čast... Drago mi je lupetanje, ali mi je draže majstorstvo...

Samo da dodam ovde da je nastavak priče o ovom filmu delimično, zapravo podosta, prešao na moderaciju. Ovde je napisana gomila postova kao kombinacija komentara filma o "ludom" junaku i komentara o modaraciji. Tek sam juče video da je to prešlo tamo, a ja drugačije nisam umeo da širim priču o ovom posebnijem filmu ove godine...

• Author

јеси прочитао цео топик од почетка?мислим да би неки одломци могли да уђу у антологије филмске критике.

Uglavnom sam pročitao sve... Što?Čudno cveće raste po poljima kritika ovih dana, tako da mi moraš malo probrati berbu da bih te ispratio...

• 2 weeks later...
  • Author

...to make it emotionally relevant...."то је то.

Edited by 3opge

• 8 months later...

0.jpg

bscap0000.jpg

Can you play Ride the Lightning by Metallica? :Hail:

Svideo mi se film i sto bi rekli, kupio me na prvu.

Uloge sjajno podeljene, DeNira skoro nisam gledao sa takvim uzivanjem. Iako Coopera i novu holivudsku divu J.Lawrence nisam gledao puno, ovde su me odusevili (The Hangover-e i American Hustle gde glume oboje- slobodno preporucite nesto za gledati, neko mi rece Limitless gde je Cooper i DeNiro).

Ja uvek volim da pocnem sa muzikom koja je u ovom filmu bas jebacka-red Zeppelina, Bob Dylan, ali broj jedan mi je Dave Brubeckova Unsquare dance koju sam godinama slusao i zamisljao je u nekom filmu.

Prica mi se svidela, pogotovu one scene koje mirisu da ce poci po zlu u kojima Cooper pokusava da bude sto mirniji a u stvari sve ode do vraga, po sistemu "ok je nisam lud, nisam lud, ok" . Za pocetak videti Coopera sa navucenom kesom za djubre na sebi me je zasmejavalo svaki put.

DeNirovo sujeverje nesto sto mi je i vise nego poznato, kao i svaki kladionicar, sa svojim ritualima i on to sjajno docarava sa salvetom i daljinskim upraljacima, te sa mestom sedenja da bi na kraju isao jos dalje i krivio sina za poraz Filadelfije. Scena na njihovoj prvoj "veceri" (caj i pahuljice) mi je zavrtela burgiju u stomaku od njenih jebozovnih prica do totalnog ludila i lupanja po restoranu. Tifani ima taj ludacki prkos i tu otvorenost, iskrenost, i prosto od pocetka moras navijati za nju. Takodje uspela je da docara svaku emociju u filmu, zakljucno sa onom scenom kad posle "trijumfalne petice" vidi kako Pet odlazi do Niki i gledajuci njega ona se raspada, sve se raspada. Mislim da je odglumila toliko dobro da moras da saosecas sa njom, kao da cujes kako joj srce puca-perfektno.

Jos jedna stvar koja mi je upecatljiva, iako uopste ne poznajem tehniku snimanja, su "grupni dijalozi" pogotovu ona scena kada Tifani uleti u kucu i drzi lekciju navijacima Filadelfije sto kulminira duplom opkladom. U svakoj sekundi te scene dvoje ili vise glumaca prica ali nijednog trenutka ne gubis poentu niti propustas sta je ko rekao-odlicno snimljeno/montirano.

Naravno mozemo govoriti o predvidljivosti, mozemo pricati o sladunjavom plesu i holivudskom srecnom zavrsetku, ali meni se ovaj film svideo.

Jaka osmica od mene.