Ivo Petović Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Domaćini svake grupe imali su pravo da odrede po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj zemlji i grupi, pa je tako već bilo poznato da će Island igrati u Finskoj, Litvanija u Izraelu, Mađarska u Rumuniji, a Rusija u Turskoj. FIBA :ziga: Kakva topla sportska priča Želim im sve najgore. PS Znam da je ovako bilo i prošli put.
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) Kakav ovde bese sistem takmicenja? Ima osmina finala ili se spajaju po dve grupe sa prenosenjem bodova? 1/8 finala http://www.fiba.com/eurobasket/2017/competition-system.pdf Edited November 22, 2016 by hazard
theanswer Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 FIBA :ziga: Kakva topla sportska priča Želim im sve najgore. PS Znam da je ovako bilo i prošli put. To je sad već 8/8 gde domaćini biraju ekipu ne po najmanjem kvalitetu nego po najvećem broju ljudi koji će im doći u državu. Mislim nije iznenađenje, al još se niko nije zajebao pa da bude čisto sportski.
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 To je sad već 8/8 gde domaćini biraju ekipu ne po najmanjem kvalitetu nego po najvećem broju ljudi koji će im doći u državu. Mislim nije iznenađenje, al još se niko nije zajebao pa da bude čisto sportski. ja sam bio pod utiskom da su Francuzi izabrali Fince prosli put po sportskom kriterijumu (najlaksi protivnik) jer nisu mnogo brinuli o poseti
theanswer Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) ja sam bio pod utiskom da su Francuzi izabrali Fince prosli put po sportskom kriterijumu (najlaksi protivnik) jer nisu mnogo brinuli o poseti njima se lepo poklopilo jer je fincima najbliža francuska i znalo se da će da ih dođe pun kurac ko što ih je došlo a uz to su trebali biti i najlakši protivnik Edited November 22, 2016 by theanswer
levi Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) Čisto sportski, da odaberu lakšeg protivnika. Šta je tu "sportski"? Bolje je valjda da biraju po poseti, nego da ostvare prednost u takmičenju Edited November 22, 2016 by levi
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 njima se lepo poklopilo jer je fincima najbliža francuska i znalo se da će da ih dođe pun kurac ko što ih je došlo a uz to su trebali biti i najlakši protivnik Fincima je tada od domacina geografski daleko bila bliza Letonija, a takodje i Nemacka :D a za ovo ostalo ok, da
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Čisto sportski, da odaberu lakšeg protivnika. Šta je tu "sportski"? Bolje je valjda da biraju po poseti, nego da ostvare prednost u takmičenju Meni je 2015. bio OK taj sistem jer je bio "vanredni", Ukrajina je trebalo da bude domacin pa nije bila iz ociglednih razloga, i onda kada si imao zemlje koje "uskacu" da pomognu fakticki da EP ne propadne, imalo je itekako smisla izaci im u susret. Ono sto smara je sto taj sistem prenesen i na 2017. - mislim da je to jos jedan pokazatelj da je EP sa 24 ekipe greska, jer nema mnogo zemalja koje zele da trose lovu na organizaciju EP od 24 ekipa samostalno
theanswer Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Čisto sportski, da odaberu lakšeg protivnika. Šta je tu "sportski"? Bolje je valjda da biraju po poseti, nego da ostvare prednost u takmičenju ok, znaš na šta sam mislio al nastavi da se praviš pametan slobodno
levi Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Znam šta si mislio, zato i ne razumem u čemu je problem što biraju po poseti Bar nisu iskoristili bezvezni sistem takmičenja da dodatno naruše regularnost
hazard Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 (edited) Btw, nije sve cisto poseta - Rumuni da su igrali na cistu posetu, valjda bi izabrali Srbiju kao partnera, ili recimo Hrvatsku, a ne Madjarsku (nisu valjda Madjari veci ljubitelji basketa od Srba i Hrvata) - oni su hteli i susednu zemlju da bi dolazili lako navijaci ali su hteli i lakseg protivnika. Ili Turci recimo, isto su mogli da izaberu nas (svejedno su nas dobili, no to je drugo), zasto bas Rusi, itd. Cini mi se da su jedino Izraelci birali cisto po poseti, jer i da se igra na Mesecu dosla bi hrpa Litvanaca - imali su navijace na zrebu jebote koji su skandirali kada se izvukla Litvanija :D Edited November 22, 2016 by hazard
theanswer Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Znam šta si mislio, zato i ne razumem u čemu je problem što biraju po poseti Bar nisu iskoristili bezvezni sistem takmičenja da dodatno naruše regularnost pa ja i nisam rekao da je problem samo sam konstatovao
Nemanja Posrbica Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Btw, nije sve cisto poseta - Rumuni da su igrali na cistu posetu, valjda bi izabrali Srbiju kao partnera, ili recimo Hrvatsku, a ne Madjarsku (nisu valjda Madjari veci ljubitelji basketa od Srba i Hrvata) - oni su hteli i susednu zemlju da bi dolazili lako navijaci ali su hteli i lakseg protivnika. U Cluju živi puno Mađara, koji će da napune dvoranu u svim mečevima Mađarske. Mađarska im je prilično bliže od Srbije. Da se igralo u Temišvaru, možda bi odluka bila drugačija, ali ovako...
theanswer Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Btw, nije sve cisto poseta - Rumuni da su igrali na cistu posetu, valjda bi izabrali Srbiju kao partnera, ili recimo Hrvatsku, a ne Madjarsku (nisu valjda Madjari veci ljubitelji basketa od Srba i Hrvata) - oni su hteli i susednu zemlju da bi dolazili lako navijaci ali su hteli i lakseg protivnika. Ili Turci recimo, isto su mogli da izaberu nas (svejedno su nas dobili, no to je drugo), zasto bas Rusi, itd. Cini mi se da su jedino Izraelci birali cisto po poseti, jer i da se igra na Mesecu dosla bi hrpa Litvanaca - imali su navijace na zrebu jebote koji su skandirali kada se izvukla Litvanija :D ma koja će beda nas da traži, jedino mogu da dobiju neke gastose ko u nemačkoj i probleme i ništa više. što se rusa tiče, oni su tradicionalni gosti u turskoj mada priznajem da nemaju neku naviku da gledaju reprezentaciju.
Fins fleet Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 Errr, sto su Izraelci izabrali Litvance?
Recommended Posts