hansolo Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Kod nas ovde na ribnjaku na Tisi ih je bilo ali su to znali oni sto su tamo zapolseni kad selektuju ribu i kad nalete na bandara da sebi odvoje, toliko je dobar. Cale je znao povremeno da ga nabavi od njih, jos je lepsi od smudja. Smudj u mileramu i limunu Savrsen recept za smudja ako ga nabavite svezeg. Kod nas ovde na Tisi ima da se nadje kod alasa, ociscen i sredjen. U vatrostalnu, sa sve glavom poredjati dva tri smudja, umutiti dva-tri decilitra pravog pijacnog milerama sa malo bibera i soli i jednim celim limunom iscedjenim i koricom narendanom i time zaliti smudja pa u rernu. Treba onako da pliva u mileramu, da ga prekrije, malo ga razrediti ako je jako gust. Sve to zapeci dok ne dobije koricu zlatno zutu i meso bude onako flakes belo. Koji krompir moze da se poredja pored. Jako dobro.
Jumanji Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 ne bas blizu,DojranZnala sam [emoji30]Zemunci moji dragi i vi iz blize okoline, sta ima od ribica na vasoj pjaci?
Jumanji Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Niko ne kupuje ribu na cuvenoj Zemunskoj pijaci [emoji848]
Tvrdica Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Има на Земунској рибе да бираш, само да пораниш мало.
darling Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 (edited) moleta, osliceva sestra za siromasne (20 kuna kilo), ol dej long. za rucak przena + bljitva, za veceru lesada. divna hrana. (osnovano sumnjam da je moleta tu ono sto je na visu tabinja, moram jos da istrazim.) jela sam nedavno prvi put u zivotu oslicevu nedonoscad, osliccke przene, prce velicine srdele, tako sam ih jela, ko srdelice, s kostima, a psu sarcu davala repice. odlicno. Edited August 24, 2019 by darling
nisam ja Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Ju ja jeo ribu, šarana pržena, u kućerku na ribarcu. 1 iskustvo za zaboraviti. Mora da je do mene. Nisam nešto ni bio zagrejan za ribu. Ni som što od dece ostade. A riba mi je uglavnom fazon mmmm, mljac fazon. Pio neki šardone. Meh. Sad sabijam pilsner urkel što ga tast donese iz češke i čvarke što su topili jutros. To je ok.
aram Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 (edited) 2 hours ago, darling said: osnovano sumnjam da je moleta tu ono sto je na visu tabinja jeste. moleta, mustela, tabinja, nevjestica, briota... sve je to ista riba. jedan od jadranskih bakalara. Edited August 24, 2019 by aram
Anonymous Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 Ja se navukao na shurit ads na ovu vrućinu, egipatsku supu od crvenog sočiva. Samo to jedem danima.
darling Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 On 24.8.2019. at 23:02, aram said: jeste. moleta, mustela, tabinja, nevjestica, briota... sve je to ista riba. jedan od jadranskih bakalara. aa, nije, objasnjeno mi je da je moleta jedna riba, a tabinja neka sasvim druga. jesu rodbina, da ne kazem isti narod
Recommended Posts