Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
12 hours ago, Anonymous said:

Meni dosadio, neverovatno. Divljao sam celu zimu sa bugarskim trešnjevcem iz Lidla.

Dajte neku ideju za neklasični pasulj, propašće mi zalihe.

drzi ga u zamrzivacu da ne propadne pa ne moras zuriti sa upotrebom

Posted
1 hour ago, Ras said:

Jaja pečeš kao kada se šašuka priprema: napraviš malo mesta u masi, razbiješ jaje i pokriješ poklopcem dok se ne ispeče, a da ostane na okupu.

ja  pojedem shakshuku s 4 jajeta (+parmezanom i zacinima ofc) skoro svaki drugi dan

ali ono na cega ja bacim jaja  je  fakticki arrabbiato sos  - na mulju crni + beli luk, malo kumina, ljuspice ljute paprike i ukuvani paradajz pire/sok. prava shakshuka ima za moj ukus  puno  dinstanih paprika, ko da jedem becarac

2 hours ago, vladavsnarod said:

Rekord mi je 24h, mada nisam ni probao duze. Praktikujem IF 16/8.

A Vi?

1 hour ago, ivy said:

ja isto IF ali 10/14

ovo je super prakticno, a sta dobijate tim IF-om, nisam nikad proucavala?

Posted (edited)

pa ja ne volim da veceram a sa lchf nemam ni potrebu da jedem posle rucka pa onda ne veceram..prosto.

licno nemam nikakva ocekivanja nego prosto ne veceram i bas mi prija pa to onda ispadne IF 

imam dorucak oko 8-9h i rucak oko 15-16h i to bude to od hrane

a generalno sa if se telo ,,odmara,, od varenja i sa tim duzim nejedenjenjima prelazi u mod ,,opravke,, i rada na drugim procesima za koje ,,nema vremena,, kada stalno vari..

navodnici su tu jer je objasnjenje dosta narodskim jezikom :D

Edited by ivy
Posted
2 hours ago, nisam ja said:

Jel prakticiraš 48h? Ili 72 možda? 

Par puta sam nejeo 24h ili čak 36h.

Ali to je bio samo sticaj okolnosti, ne i namera. Kao što pre nešto dna nisam spavao 48 sati pa onda zabo i odspavao za mene neverovatnih 12h. 

Zakon održanja energije i zla entropija. Can't beat them, can't join them.

Posted
8 minutes ago, vladavsnarod said:

Prvi lik koji je ispao sa prednostima dugorocnog posta:

https://www.healthline.com/nutrition/fasting-benefits#section6

Another small study discovered the same effect when people fasted for 12 hours a day for one month

ako je ovo post mogla bih staviti +1, ne bas svaki dan ,al bar 25 dana mesecno postim od 7pm-7am jer mi takva navika

Posted (edited)
1 minute ago, nisam ja said:

zYzX5qc.png

ovo i meni zapalo za oci kao najveci benefit sto se mene tice

a kako se proveravaju ti markeri zapaljanja ?:+)

Edited by InvisibleLight
Posted

Ogadicemo ostalima temu :) 

NE - chicken curry with salsa

Posted
6 minutes ago, vladavsnarod said:

NE - chicken curry with salsa

Pretpostavljam da ti je ovo sve do prolećne ravnodnevnice? 

Posted
17 minutes ago, Ras said:

Pretpostavljam da ti je ovo sve do prolećne ravnodnevnice? 

Sad ispadoh najveci isposnik, a samo preskacem dorucak.

Posted

Zezam se, pročitao sam sve što pišete sa zanimanjem. Kada je ishrana u pitanju pokušavam da pronađem balans, ubija me vreme na poslu i organizacija obroka.

Posted
42 minutes ago, vladavsnarod said:

samo preskacem dorucak.

Taj obrok i ja preskacem uglavnom. Mozda doruckujem dva puta sedmicno. Kod kuce se sad zbog obaveza ukucana uveo rani rucak 13-14 sto mi ne odgovara jer mi je isuvise rano.

Preskacem dorucke, volim da rucam oko 4/5pm, vecera oko 22 i tako se uglavnom i hranim kad sljakam

Posted
13 minutes ago, maheem said:

Taj obrok i ja preskacem uglavnom. Mozda doruckujem dva puta sedmicno. Kod kuce se sad zbog obaveza ukucana uveo rani rucak 13-14 sto mi ne odgovara jer mi je isuvise rano.

Preskacem dorucke, volim da rucam oko 4/5pm, vecera oko 22 i tako se uglavnom i hranim kad sljakam

Gresis, sinko, gresis :sleep:

Dorucak je 1 zakon, 1 imperativ u svim okolnostima, u bilo koje vreme pa i po cenu nesto ranijeg ustajanja.

1 jak dorucak dozvoljava i opusteniji pristup ostalim obrocima, ako se zbog prirode posla, na primer, desavaju pomeranja, preskakanja...

I za porodicne ljude, poput tebe :tongue:, dorucak ima i specificnu, psiholosku funkciju: pripremanje dorucka, natenane, opusteno i bez zurbe je odlican uvod u radni dan, kakav god ce da bude i sta god da se dogadja. Tisina oko tebe, eventualno mizicka pratnja po izboru, kafa - obavezno posle dorucka - popijena u tisini, itd, itd, vredi cak i sat vremena ranijeg ustajanja.

Ima i zastitnutm funkciju: jak dorucak te obezbedjuje cak i za slucaj da se dan namesti tako da moras da zaboravis na ostale obroke, drzi te, obaska sto si bolje pripremljen za duvan, kafe, itd, itd...

Ali - tehnikalije na stranu: dorucak, obavezan, pa sve ostalo...