palchica Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 ta torta sa maslinovim uljem, jesi to morala po kazni da jedes ili si htela? :D
nisam ja Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 deluje kao nešto što bi mojem nepcetu prijalo.
banatjanin Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kuskus začinjen smesom za tažin, mešavinom bibera, blukom i kuminom, sa iscepkanim ostacima jučerašnje jareće butkice iz Durmitora. preliveno istarskim muljem.ne smem kuskus, al volem :piggy:gasim salatom od kineskog kupusa.
ivy Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kokice :jerry:its afišl pojedem kilo kukuruza za 7dana
yolo Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 stek od lososa na pari al dente (ziv u sredini) (btw 1199 din ove nedelje u IDEI)na njemu: svez djumbir, nar, soja sos, susam, susamovo uljeispod njega: sveze socivo natopljeno nekoliko sati u vodi (nekuvano), klice fenugrika (IDEA, 170 din kutijica), malo tahine
paculla Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 stek od lososa na pari al dente (ziv u sredini) (btw 1199 din ove nedelje u IDEI)na njemu: svez djumbir, nar, soja sos, susam, susamovo uljeispod njega: sveze socivo natopljeno nekoliko sati u vodi (nekuvano), klice fenugrika (IDEA, 170 din kutijica), malo tahinekoliko dugo ga kuvas na pari da ti bude ziv u sredi? meni se nekako uvek brzo skuva. da li mu je oblik kao snicla (pljosnat) ili je vise kvadratast po poprecnom preseku?
gospa buba Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 sveze socivo natopljeno nekoliko sati u vodi (nekuvano) i jede se nekuvano? na shta to lichi i sta nameravamo da postignemo tim chinom?
cmrlj Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 gazza je vojnik narodnooslobodilackog pokreta raw, kod nejm sirovina :D
yolo Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 provalila me cmrlj. ono sto ne moram, trenutno ne kuham i jedem presno:)moz se svasta tako jesti, leblebijama treba cela noc da se natope pa ih onda malo provuces kroz blender da se usitnesocivu treba dosta manje, recimo 2 sata maxmoram iskoristiti trenutak dok me drzi da sto manje palim sporet.@paculladeblji komadi fileta su dobri ako hoces da ostane raw. znaci ne od repa nego ka glavi.u minutima, ne znam, recimo po 3 sa svake strane. na primer. odokativno, malo nozem prodzaras da vidis dokle je stiglo. u principu se vidi ako preseces po onoj uzduznoj liniji gde ide kicmena kost kod ribe, ja tako podelim za zenu i mene i odmah vidim koliko je ostalo sirovo unutra - a nikad se nisam zeznuo da prekuvam.
hefestus Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 (edited) Skoro su se ovde trovali zivim lososom.evo link na engleskom.http://www.dutchnews.nl/news/archives/2012/11/salmonella_salmon_claims_fourt.phpSmoked ne zanci da je classicno dimnjen na hrastu ... vec je stavljen smoke flavor u brine (voda+so+secer)EU je zabranila classicno dimnjenje. Edited November 29, 2012 by hefestus
yolo Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 srbi ne umiru od salmonele, samo holandjani i EU
Recommended Posts