ivy Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 15 minutes ago, beta kentauri said: sad kad kažeš pilav i meni pada na pamet da to jeste neka vrsta pilava mada ga u mojoj kući zovemo samo pirinač /rice. znam da turci sve to zovu pilaf ali je meni jedini pilav onaj sa piletom. ma da nego sam mislila da to nije bas neutralni prilog-pirinac..cim ima dinstanog luka i saragrepe meni je to pilav
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Meni je iz detinjstva ostalo da je pilav pirinač koji se sprema u rerni, uz dodatak povrća (luk, šargarepa, paradajz...) i mesa (piletina). Ne znam šta bi pilav bio u Turskoj (ili u Bugarskoj, Makedoniji...)?
renne Posted March 3, 2018 Author Posted March 3, 2018 Just now, Ras said: Meni je iz detinjstva ostalo da je pilav pirinač koji se sprema u rerni, uz dodatak povrća (luk, šargarepa, paradajz...) i mesa (piletina). +1 1
ivy Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 8 minutes ago, Ras said: Ne znam šta bi pilav bio u Turskoj (ili u Bugarskoj, Makedoniji...)? koliko sam ja gledala turcina na 24hkichen pilav su razna jela od pirinca sa raznim mesom i povrcem,dosta je sirok pojam..i prostire se sirom Azije,sav bivsi SSSR ima pilav kao nacionalno jelo.. evo wiki kaze https://en.wikipedia.org/wiki/Pilaf
Bujodrag Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Meni je pilavast svaki pirinač u koji je dodata nekakva masnoća. Ne volem. Ali klot pirinač sa malo praškastih začina i /ili koštunjavog voća i semenki mi je super
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 4 minutes ago, ivy said: koliko sam ja gledala turcina na 24hkichen pilav su razna jela od pirinca sa raznim mesom i povrcem,dosta je sirok pojam..i prostire se sirom Azije,sav bivsi SSSR ima pilav kao nacionalno jelo.. evo wiki kaze https://en.wikipedia.org/wiki/Pilaf wiki kaže da je ovo rice-cooker u tashkentu
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 5 minutes ago, Bujodrag said: Meni je pilavast svaki pirinač u koji je dodata nekakva masnoća. To je izgleda suština, sudeći po ovom tekstu sa Wiki: pirinač sa mesom/ u supi od mesa.
Bujodrag Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 E da, Sarling. :( Ali ovi su najbolji u cijeli svet. Dobra je keva još uvek, neću još da je menjam.
darling Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 (edited) 14 minutes ago, Bujodrag said: Ko je beše plakao za čupavcima? evo brisem suze s lica, ja sam tvoja drugarica pojedi i dva za mene, pliz. Edited March 3, 2018 by darling
Bujodrag Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Naravno. Ako uspem da se suzdržim, biće i za tebe. Al' plašim se da sam slab karakter. :O
Bujodrag Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Darling u čupavce ne zna ni pijana ni trezna suze briše s lepog lica naša dobra drugarica Poštare, ne časi časa ostaje još samo mrva spasa da šaljemo čupave kolače i kad odstoje mnogo znače. A brzo se troše i nestaju lako kad ih rado jede svako Požuri dok ih još ima jbg, svidjaju se svima. Bio sam i ja čupavac a sada sam samo glupavac. Al' ne brinem šta će da se desi, naučiće i Darling kolače da mesi.
duda Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 1 hour ago, Ras said: wiki kaže da je ovo rice-cooker u tashkentu leleeee, sad ovo ugledah, voda m krenula na usta ovo je čuveni uzbečki plov, to jelo ne da je ukusno, nego otkida i to baš ovo, ulično jooj, živote, što mi se sada jede plov
darling Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 20 minutes ago, Bujodrag said: Al' ne brinem šta će da se desi, naučiće i Darling kolače da mesi. eo da ti liverpulski cupavac darlingo star uzvrati poklonom. naslikala sam samo za tebe upravo malopre zivo blato s makom. koje se pece, a ja lizem kuhinju i smejem se ko da imam karijes.
Recommended Posts