banatjanin Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Ja sam pokušao par puta da uzmem njihovu stišnjenu šunku (onu pravougaonu), posto u malom Maksiju nema Pikove i ono niko u kući nije mogao da jede. Odron.
Haralampije Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Cela prica tu prkosi ekonomskoj realnosti ali boze moj: prodajes drugima prvoklasnu sirovinu a upropastis sopstvenu fabriku koja bi trebalo da donosi visestruki prihod od te iste sirovine..
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 pečeni losos, kuvani pirinač začinjen susamom i paprika iz turšije
gospa buba Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 kuvani pirinaxh zachinjen susamom kako i zashto?sent from bubamoto
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Volim tako. Prinač je samo kuvan i začinjen solju. Susam sam kratko propržio na suvom tiganju i prelio preko. Može taj susam (i pirinač) da bude pikantniji, ako ga propržiš na malo ulja i dodaš (na primer) mlevenu crvenu papriku.
Lancia Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 14 minutes ago, Ras said: pečeni losos, kuvani pirinač začinjen susamom i paprika iz turšije Klopa, koja ne moze da omane. Fali ti zelene boje u tanjiru :cmrlj: (stolnjak se vazi )
Ras Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Često samo obarim pirinač za prilog, a onda je potreban neki dodatak da postane zanimljiviji, pa koristim ono što sam od trikova pokupio od drugih. Pirinač može da se kuva sa limunom. Onda, umesto susama za teksturu može kikiriki (iz kesice, što znači da igra i začinjen) koji prethodno umlatiš čekićem na sitno. Jako dobro u pirinač ide na sitno seckani mladi luk, sam, ili u kombinaciji sa susamom/kikirikijem. @Majopotamneo mi peršun u rerni
Tvrdica Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Буковача у сафту, прилози по жељама, пире кромпир или кус-кус.
Bujodrag Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 (edited) ^Ja ubacim slani kikiriki u vodu u kojoj kuvam pirinač. Bude super i tako. Edited March 3, 2018 by Bujodrag
beta Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 dok se pirinač kuva u rice cookeru izdinstaš manji crni luk, šargarepu, dve naseckane na kockice, tikvicu na kockice, može stabljika celera, može malo kuvanog graška plus so, biber i malo kurkume. kad je pirinač kuvan sve pomešam i gotovo. najbolje je od integralnog pirinča ali može i basmati.
beta Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 sad kad kažeš pilav i meni pada na pamet da to jeste neka vrsta pilava mada ga u mojoj kući zovemo samo pirinač /rice. znam da turci sve to zovu pilaf ali je meni jedini pilav onaj sa piletom.
Frank Pembleton Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 E koliko koštaju ti rice cookeri i jel mogu da se koriste za još nešto?...shiit has hit the fan....
beta Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 mislim da su manji negde oko 3-4000. nisam sigurna. ja u njemu samo kuvam pirinač.
Recommended Posts