Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Ja sam pokušao par puta da uzmem njihovu stišnjenu šunku (onu pravougaonu), posto u malom Maksiju nema Pikove i ono niko u kući nije mogao da jede. Odron.

Posted

Cela prica tu prkosi ekonomskoj realnosti ali boze moj: prodajes drugima prvoklasnu sirovinu a upropastis sopstvenu fabriku koja bi trebalo da donosi visestruki prihod od te iste sirovine..

Posted

lss.jpg.0e762c9c31d87601de7af626f7b7bf70.jpg

pečeni losos, kuvani pirinač začinjen susamom i paprika iz turšije

Posted

kuvani pirinaxh zachinjen susamom kako i zashto?

sent from bubamoto

Posted

Volim tako. Prinač je samo kuvan i začinjen solju. Susam sam kratko propržio na suvom tiganju i prelio preko.

Može taj susam (i pirinač) da bude pikantniji, ako ga propržiš na malo ulja i dodaš (na primer) mlevenu crvenu papriku.

Posted
14 minutes ago, Ras said:

lss.jpg.0e762c9c31d87601de7af626f7b7bf70.jpg

pečeni losos, kuvani pirinač začinjen susamom i paprika iz turšije

Klopa, koja ne moze da omane. Fali ti zelene boje u tanjiru :cmrlj: (stolnjak se vazi :fantom:

Posted

Često samo obarim pirinač za prilog, a onda je potreban neki dodatak da postane zanimljiviji, pa koristim ono što sam od trikova pokupio od drugih.

Pirinač može da se kuva sa limunom.

Onda, umesto susama za teksturu može kikiriki (iz kesice, što znači da igra i začinjen) koji prethodno umlatiš čekićem na sitno.

Jako dobro u pirinač ide na sitno seckani mladi luk, sam, ili u kombinaciji sa susamom/kikirikijem.

@Majopotamneo mi peršun u rerni

Posted

140936739_IMG_20180303_143557.jpg

Буковача у сафту, прилози по жељама, пире кромпир или кус-кус.

Posted (edited)

^Ja ubacim slani kikiriki u vodu u kojoj kuvam pirinač. Bude super i tako. 

Edited by Bujodrag
Posted

dok se pirinač kuva u rice cookeru izdinstaš manji crni luk, šargarepu, dve naseckane na kockice, tikvicu na kockice, može stabljika celera, može malo kuvanog graška plus so, biber i malo kurkume. kad je pirinač kuvan sve pomešam i gotovo. najbolje je od integralnog pirinča ali može i basmati. 

Posted

sad kad kažeš pilav i meni pada na pamet da to jeste neka vrsta pilava mada ga u mojoj kući zovemo samo pirinač /rice.  znam da turci sve to zovu pilaf ali je meni jedini pilav onaj sa piletom. 

Posted

E koliko koštaju ti rice cookeri i jel mogu da se koriste za još nešto?

...shiit has hit the fan....

Posted

mislim da su manji negde oko 3-4000. nisam sigurna.  ja u njemu samo kuvam pirinač.