nisam ja Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 ja ni ne znam dal sam ih jeo nekad. Dakle kao da nisam. Pogledaću u rodi dal ih imadu.
beta Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 realno me mrzi da ih pravim al volim da jedem. srećom ni dalmatinac se nešto ne buni jer je i on lenja buba da pravi.
hansolo Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 +1 za ciscenje, ja i one male cistim, skinem glavu i prerezem po stomaku i nozem za puter samo povucem od glave do repa, sve izadje. Nije to sad bas takav posao, vise vremena utrosim kad seckam kojekakvo povrce na kockice i sl. Operem i prosusim, pa tek onda u brasno. Ove sam pekla u rerni ali sam poprskala muljem, malo,
hansolo Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 20 hours ago, katamaran said: koji je ovo umak uz girice? Pesto, majonez, pavlaka, limun, maslinovo ulje i biber iso.
katamaran Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Hvala. Ja girice obicno jedem samo sa hlebom al ti napravi komplet obrok
renne Posted February 25, 2018 Author Posted February 25, 2018 Hvala. Ja girice obicno jedem samo sa hlebom al ti napravi komplet obrok [emoji4]Girice obavezno sa tucanom ljutom i barenim jajima
aram Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Abu Hamid i kokoska. Srčujte po fezbuku, spektakl. doduše, malo sam doradio recept, umesto sirćeta stavio sos od nara, pošto mi je harisa ljuta ko djavo pomešao pola-pola sa ras al hanutom, dodao koju grančicu timijana... plus video da nemam hleba dovoljno, samo neke wasa krekere, pa napravio maslac sa sardinama i kaparima za ozgo. Joooj što je dobar lukac, neki turski roze duguljasti
hansolo Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 26 minutes ago, katamaran said: Hvala. Ja girice obicno jedem samo sa hlebom al ti napravi komplet obrok Vise dzank food iz novina /fish and chips/ nego kucevni obrok ali ipak obrok ...
banatjanin Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 1 hour ago, aram said: Abu Hamid i kokoska. Srčujte po fezbuku, spektakl. doduše, malo sam doradio recept, umesto sirćeta stavio sos od nara, pošto mi je harisa ljuta ko djavo pomešao pola-pola sa ras al hanutom, dodao koju grančicu timijana... plus video da nemam hleba dovoljno, samo neke wasa krekere, pa napravio maslac sa sardinama i kaparima za ozgo. Joooj što je dobar lukac, neki turski roze duguljasti Brt... šta si ti sad ovde napisao? Realno me zanima, a ni jednu rečenicu razumeo nisam. Kakav Abu Hamid i kakvi bre fejsbuci i lukac?
nezvanova Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 ovaj bolji i od tomasa livena (zimelovog), pratim ga na fejsu, odlicni su mu gotovo svi tekstovi/recepti! nego, pomislila sam u jednom momentu da se i ovde oglasavao, narocito povodom zacina i ako se ne varam, nekih istocnjackih specijaliteta, ali mozda me je samo profilna podsetila na avatar forumasa
banatjanin Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Ovaj vaistinu dobar! @aram srčovao, al u guglu
duda Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 4 hours ago, banatjanin said: Čistim, kao što Aram piše, samo palcem stisnem od glave ka repu i gotovo. Krljušt ne diram. Kila gotova za pet minuta, stvarno nije neki posao. Ovima juče sam otfikario glave, tako mi bilo zgodnije. Inače, ja ponekad pravim i leptir filete od sardela, ima caka da jednim potezom iz presne ribice izvučeš srednju kost i dobiješ veliki filet (spojena dva dela, izgleda kao leptir). Slepim dva takva, začinim, uvaljam u kukuruzno i prižim u maslinovom. Dugo nisam pravio, to jelo se valjda zove "rupice", nemam pojma zašto. Ovo što kaže Darling, kad ima srdela sa gradela, ništa me drugo ne zanima. Na dno posude stavim grančicu sveže ubranog ruzmarina, a pečem tako da repići zagore... mrmnh... kad će leto? fala, vidim svi lako to čiste, ali u mojoj kući se od toga pravi umetnost moraću da uzmem stvari u svoje ruke
Recommended Posts