Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Paul Gompitz said:

Ima ih svjezih na Bajloniju. Doduse malo vece pa se moraju i ocistiti. Ali odlicne.

Izuzetno kvalitetna riba za malo para.

Ako su one iz Tropico ribarnica, baš ih i ne ljubim nešto.Uzimao na Zemunskoj. Prevelike su i nije mi to taj ukus... mada, možda i grešim

Posted (edited)

@banatjanin, reci mi molim te, da li čistiš sardele ?

sada svom mužu čitam tvoj post kako si pekao kilo sardela u rerni, obožavamo ih oboje, ali on stao da kuka kao ''pa ima da crknem dok očistim kilo, jesi luda, itd, itd''

dobro, u mojoj kući ja ne čistim ribu :tongue:, ali koliko me sećanje služi, domoroci ne čiste sardele ?

Edited by dùda
Posted
Just now, renne said:

ja čistim, a i većina koje znam

i one male ?

Posted

Zezas/te?

Osim, naravno, pitanje ukusa, zasto bi se srdele cistile?

Posted

+1 za čišćenje, mada ja volim veće, ono, 15-20cm, to mi je prava srdela za gradele...

Sitne uglavnom pržim u ulju, i njih ne čistim.

Posted

sitne ne, krupnije ocistim... bez noza, kaziprst ubodes kod skrga i povuces ka repu, za sekund je gotovo.

Posted (edited)
1 minute ago, aram said:

kaziprst ubodes kod skrga i povuces ka repu, za sekund je gotovo.

To.

(pardon, ja palac, ne kažiprst :D)

Edited by Skyhighatrist
Posted

ja iscupam drob prstom, a jedem cele, s glavom. krckavi repic psu.  

srdele se klasifikuju po tezini, koliko u kilo. sto veca srdela, to skuplja. jednom sam nabola one sto ih je 20 u kilo, delovale su genetski modifikovane :D zjbvm se, nisu, ko neke male skuse, ono, prava riba, a ne smrdele. bilo kako bilo, velike, male. srdele su moja najomiljenija riba na svetu. ako su sveze, s gradela, nijedna finija il skuplja riba me ne zanima. 

Posted
Just now, darling said:

ako su sveze, s gradela, nijedna finija il skuplja riba me ne zanima.

+

Posted
4 minutes ago, aram said:

sitne ne, krupnije ocistim... bez noza, kaziprst ubodes kod skrga i povuces ka repu, za sekund je gotovo.

to

Posted

ne volim girice, nista gore od toga,

te sardele bi mi se mozda svidele, jel ogromna razlika?

Posted
36 minutes ago, dùda said:

@banatjanin, reci mi molim te, da li čistiš sardele ?

sada svom mužu čitam tvoj post kako si pekao kilo sardela u rerni, obožavamo ih oboje, ali on stao da kuka kao ''pa ima da crknem dok očistim kilo, jesi luda, itd, itd''

dobro, u mojoj kući ja ne čistim ribu :tongue:, ali koliko me sećanje služi, domoroci ne čiste sardele ?

Čistim, kao što Aram piše, samo palcem stisnem od glave ka repu i gotovo. Krljušt ne diram. Kila gotova za pet minuta, stvarno nije neki posao.

Ovima juče sam otfikario glave, tako mi bilo zgodnije.

Inače, ja ponekad pravim i leptir filete od sardela, ima caka da jednim potezom iz presne ribice izvučeš srednju kost i dobiješ veliki filet (spojena dva dela, izgleda kao leptir). Slepim dva takva, začinim, uvaljam u kukuruzno i prižim u maslinovom. Dugo nisam pravio, to jelo se valjda zove "rupice", nemam pojma zašto.

Ovo što kaže Darling, kad ima srdela sa gradela, ništa me drugo ne zanima. Na dno posude stavim grančicu sveže ubranog ruzmarina, a pečem tako da repići zagore... mrmnh... kad će leto?