Redrooster Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Trenutno....Baron torta, nugat i bela bomba aaaaauuu.
aram Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) šta je ovo?Ciambelloni salatiPunjeni tikvicama i sargarepom na žilijen, šunkom, pečenim krompirom preostalim od juče i sirom. Bez kvasca, brzo se spremi, a još brže izede :D Edited June 25, 2017 by aram
aram Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) :D ovo su mere taman za ova 4 komada, za nas troje taman, ti prilagodi Testo: 250g brasna 125ml vode kasiku mulja kasicicu soli pola kesice praska za pecivo umesis, umotas u prianjajucu foliju i ostavis da odmori desetak minuta dok pripremis punjenje Punjenje: punis cime ti dodje pod ruku, a da nece da pusti vodu ja danas stavio jednu manju tikvicu (mesnati deo) i sargarepu, isecene na zilijen, oko 100g sunke na kockice, ostao mi komadic larda, one toskanske sapunjare uvaljane u biber, pa i nju iseckao na providne listice, juce pekao krompir sa piletinom, ostalo malo krompira, a super ukusan, malo i njega iseckao na kockice, plus narendao krupno neki komad ementalera i malo cedra. Stavis rernu da se greje na 190°C, podelis testo na 4 dela. Svaki deo razvaljas na elipsu dva milimetra debljine, poredjas u sredinu uzduz sastojke, urolas ko palacinku, savijes u krug i stisnes malo prstima da se zalepe krajevi. Premazes pavlakom za kuvanje, pospes krupnu so i peces oko 25 minuta. Edited June 25, 2017 by aram
hansolo Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 -1 119 Ja i moj hipsteraj, kao ajd na pijacu tamo je sve lokalno /patlidzan je garant od nakupca anyway/, ima i ogrozda i domaceg paradajza i milerama kod babe iz sela i deda prodaje blitvu iz baste i homemade cvarke cedjene starackom rukom sa iskustvom :lala: i onda platim patlidzan triput skuplje a Maksi je bukvalno 150 metara od pijace :))
hansolo Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 bogte na kojoj to pijaci..cak i kod mene na selu su 150din super su zamrznute mesavine povrca,nista im ne fali Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope.
aram Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 sve jasno. Jepse, sad gledam jesam li stvarno tako napisao
Ras Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope. Taj kvalitet mora da se plati :)
hansolo Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Taj kvalitet mora da se plati :) Jeste ali ovaj je garant iz neke makedonske :)
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 pa sad ni nema naseg patlidzana..kod mene je 150 pa ga i tako kupujem na kasicicu da mi ne dosadi dok ne dodje do 50
banatjanin Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 špagete. treći put za pet dana. bluk i paradajz proprženi na hcmulju, malo čilija, bosiljak i mnogo paškog sira ozgo divota za deset minuta
Recommended Posts