Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Trenutno....Baron torta, nugat i bela bomba aaaaauuu.

Posted (edited)

šta je ovo?

Ciambelloni salati

Punjeni tikvicama i sargarepom na žilijen, šunkom, pečenim krompirom preostalim od juče i sirom.

Bez kvasca, brzo se spremi, a još brže izede :D

Edited by aram
Posted (edited)

:D

ovo su mere taman za ova 4 komada, za nas troje taman, ti prilagodi

Testo:

250g brasna

125ml vode

kasiku mulja

kasicicu soli

pola kesice praska za pecivo

umesis, umotas u prianjajucu foliju i ostavis da odmori desetak minuta dok pripremis punjenje

Punjenje:

punis cime ti dodje pod ruku, a da nece da pusti vodu

ja danas stavio jednu manju tikvicu (mesnati deo) i sargarepu, isecene na zilijen, oko 100g sunke na kockice, ostao mi komadic larda, one toskanske sapunjare uvaljane u biber, pa i nju iseckao na providne listice, juce pekao krompir sa piletinom, ostalo malo krompira, a super ukusan, malo i njega iseckao na kockice, plus narendao krupno neki komad ementalera i malo cedra.

Stavis rernu da se greje na 190°C, podelis testo na 4 dela. Svaki deo razvaljas na elipsu dva milimetra debljine, poredjas u sredinu uzduz sastojke, urolas ko palacinku, savijes u krug i stisnes malo prstima da se zalepe krajevi. Premazes pavlakom za kuvanje, pospes krupnu so i peces oko 25 minuta.

Edited by aram
Posted

:D

urlas na palacinku.

sve jasno.

Posted

-1

119

Ja i moj hipsteraj, kao ajd na pijacu tamo je sve lokalno /patlidzan je garant od nakupca anyway/, ima i ogrozda i domaceg paradajza  i milerama kod babe iz sela i deda prodaje blitvu iz baste i homemade cvarke cedjene starackom rukom sa iskustvom :lala: i onda platim patlidzan triput skuplje a Maksi je bukvalno 150 metara od pijace :))

Posted

bogte na kojoj to pijaci..cak i kod mene na selu su 150din

super su zamrznute mesavine povrca,nista im ne fali

Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope.

Posted

sve jasno.

Jepse, sad gledam jesam li stvarno tako napisao :lolol:

Posted

Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope.

Taj kvalitet mora da se plati :)

Posted

Taj kvalitet mora da se plati :)

Jeste ali ovaj je garant iz neke makedonske :)

Posted

pa sad ni nema naseg patlidzana..kod mene je 150 pa ga i tako kupujem na kasicicu da mi ne dosadi dok ne dodje do 50

Posted

špagete. treći put za pet dana.

bluk i paradajz proprženi na hcmulju, malo čilija, bosiljak i mnogo paškog sira ozgo :wub:

divota za deset minuta

Posted

Поново ради биоскоп.Дивота! :0.6: