June 25, 20177 yr šta je ovo?Ciambelloni salatiPunjeni tikvicama i sargarepom na žilijen, šunkom, pečenim krompirom preostalim od juče i sirom. Bez kvasca, brzo se spremi, a još brže izede :D Edited June 25, 20177 yr by aram
June 25, 20177 yr :D ovo su mere taman za ova 4 komada, za nas troje taman, ti prilagodi Testo: 250g brasna 125ml vode kasiku mulja kasicicu soli pola kesice praska za pecivo umesis, umotas u prianjajucu foliju i ostavis da odmori desetak minuta dok pripremis punjenje Punjenje: punis cime ti dodje pod ruku, a da nece da pusti vodu ja danas stavio jednu manju tikvicu (mesnati deo) i sargarepu, isecene na zilijen, oko 100g sunke na kockice, ostao mi komadic larda, one toskanske sapunjare uvaljane u biber, pa i nju iseckao na providne listice, juce pekao krompir sa piletinom, ostalo malo krompira, a super ukusan, malo i njega iseckao na kockice, plus narendao krupno neki komad ementalera i malo cedra. Stavis rernu da se greje na 190°C, podelis testo na 4 dela. Svaki deo razvaljas na elipsu dva milimetra debljine, poredjas u sredinu uzduz sastojke, urolas ko palacinku, savijes u krug i stisnes malo prstima da se zalepe krajevi. Premazes pavlakom za kuvanje, pospes krupnu so i peces oko 25 minuta. Edited June 25, 20177 yr by aram
June 25, 20177 yr -1 119 Ja i moj hipsteraj, kao ajd na pijacu tamo je sve lokalno /patlidzan je garant od nakupca anyway/, ima i ogrozda i domaceg paradajza i milerama kod babe iz sela i deda prodaje blitvu iz baste i homemade cvarke cedjene starackom rukom sa iskustvom :lala: i onda platim patlidzan triput skuplje a Maksi je bukvalno 150 metara od pijace :))
June 25, 20177 yr bogte na kojoj to pijaci..cak i kod mene na selu su 150din super su zamrznute mesavine povrca,nista im ne fali Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope.
June 25, 20177 yr Becej, fakin Vojvodina i to u gradu koji navodno ima najbolji kvalitet zemlje u ataru u ovom delu Evrope. Taj kvalitet mora da se plati :)
June 25, 20177 yr pa sad ni nema naseg patlidzana..kod mene je 150 pa ga i tako kupujem na kasicicu da mi ne dosadi dok ne dodje do 50
June 28, 20177 yr špagete. treći put za pet dana. bluk i paradajz proprženi na hcmulju, malo čilija, bosiljak i mnogo paškog sira ozgo divota za deset minuta