aram Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 neku ribu, zaboravih kako se zove, integralni pirinac i humus, po banatjaninovom receptu, s tim sto sam morao sam da pravim i tahini. kazu talijancici da u zivotu nisu jeli bolji humus :)
hansolo Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 zamesila tortilje, ispale bas profi + malo sveze slanine, iseckala jako sitno i preprzila hrskavo, izvadila pa u tu mast + mali grumen putera iseckala jedan luk crni i par cena belog, pola crvene, pola zelene babure, pola ljute paprike, i polovinu male zelene tikvice /sa korom/, jedna paradajz i malo soli i bibera i pustila da sokovi ispare, vrnula slaninu ...pa filovala tortilje filom + malo salate + malo majoneza + malo rendanog sira ... eno gosti se dave, sve curi okolo al zadovoljni :)
pacey defender Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 pileća krilca ubačena u rernu na 40ak minuta. zatim uvaljana u mešavinu: tomatino, sitno seckani đumbir, harisa sos, vuster sos, vegemite (nestalo soja sosa - improvizacija), med, sveže seckani origano. valjala se krilca tako u rerni još 15ak minuta. i valjala su.
Аврам Гојић Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 (edited) čapati pitice, falafel, humus (sve napravio from scratch!), piletina marinirana harisom i kiselim mlekom, marinirani crveni luk, zaječarsko :) Edited July 18, 2015 by Грешни Василије
darling Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 (edited) ananas bio danas na ponudi u maksiju, kora je zuti kolac s visnjama i jogurtom al sa kokosom, natopljena kuantroom, belo je slatko vrhnje. odlican sam kolac sklepala :) Edited July 18, 2015 by darling
katamaran Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Riknuo sajt sa kog je originalno recept al je srecom neko reuploadovao. Kapar izgleda moze sto godina da stoji u frizu da se ne pokvari al sam se ja iskusno zeznuo pa puko preko 300 kinti za novu teglicu. Sad kad znam za jadac potrajace mi deset godina jer ih samo u ovome trosim :)
Frank Pembleton Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) 19637094998_cb5320686b_z.jpg Sta je levo i desno na slici? NE isto kao juce , ne mogu da se zaustavim.Home made kinezi ljuto u PM. Edited July 19, 2015 by Frank Pembleton
sandine Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) Sta je levo i desno na slici? Rolovana pileca prsa sa dimljenom sremskom slaninom,secerac,kuvani pa bacen na gril,pecena babura sa belim lukom i belim vinskim sircetom. I na kraju,patlidzan,mrkva i tikvice marinirane sa uljem,medom,tucanom parikom i belim vinskim sircetom pa bacene na gril. Edited July 19, 2015 by sandine
hansolo Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 Tradicija> pohovana pileca krilca, mladi krompir, sos od visanja :)
banatjanin Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 dobro ohlađen gaspaćo, ljutkast i bosiljkast, sa malo ovčijeg sira i ledeni roze.
nisam ja Posted July 19, 2015 Posted July 19, 2015 (edited) ic a karling darling. Edited July 19, 2015 by nisam ja
Recommended Posts