banatjanin Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 ima samo jedna stvar za dodati tu ... koliko god da isitniš sardine, ostaju one kičmene koske i ljuska od zbijene krljušti, što u kombinaciji sa pastom ume da bude neprijatno u ustima. zato ih ja stavim na dasku, pa pređem papirnim ubrusom koji skine krljušt u jednom potezu, stisnem prstima da se otvore uzduž i izvadim kosku, pa onda u pastu. kombinacija konzerva sardine + delez tuna + par slanih inćuna, izgnječeno zajedno viljuškom, pa sa blukom, puno peršuna, kaparima i maslinovim uljem (bez vina i pelata) na taljatelama i penama je apsolutni mamojeb za deset minuta
darling Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) isitnis sardine, eto gustine cluk, bluk, kapar na mulje. onda ubacis sardine, isitnis ih, dolijes belog vina, kad ispari sunes konzervu pelata. posle sam dodao samo malo origana, secera, soli, bibera. brzo, prosto, dobro vidi koliko sastojaka, gde je to prosto :) probacu ono remzijevo, krljnes sardinu na maslinovo, beli luk i cili, i izmesas s pastom, bez onog prepecenog leba odozgo. ocisticu sardine ko banacanin. aj ove nedelje cu, pa cu izneti utiske. Edited June 29, 2015 by darling
assück Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) ma i ja sam inace cistio od kicmica, ali sam juce odmah ubacio i kasno se setio, pa sam ih gnjecio :D za divno cudo i nije se osetilo e da, zaboravio sam, naseckao sam i zelenih maslina Edited June 29, 2015 by assück
garcia Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 ... koliko god da isitniš sardine, ostaju one kičmene koske i ljuska od zbijene krljušti, što u kombinaciji sa pastom ume da bude neprijatno u ustima. ... +1 mrzim krljušti
porucnik vasic Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Da ponovo pitam .Gde ovo? Извини не видех да одговорим. Pa u Amerikama Моји локални кинески ресторан. Чудо од места. Традиционална сечуанска кујна.
*edited by mod Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Zavrsio upravo ribic u kajmaku iz Ikodinoviceve ispostave na cosku Takovske i Svetogorske. Jaka porcija uz prilog pekarskog krompira i vitaminsku salatu 430 kinti. A skroz dobro meso a rekao bih da i sarmice od zelja deluju i vise nego pristojno. Sa druge strane ono kuvano kod Ace Pekara se izgleda razgrabi do 13-14 vec :(
katamaran Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 (edited) Rusku Rolton instant supu u casi. Jos jednostavnije od kineskih. Samo skines poklopac i dolijes 300ml kipuce vode direkt u casu u kojoj dolazi i za 5 minuta klopas. Uopste nije losa. Nema cak ni zezanja sa onim malim kesicama sa zacinima. Edited July 1, 2015 by katamaran
porucnik vasic Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 ima samo jedna stvar za dodati tu ... koliko god da isitniš sardine, ostaju one kičmene koske i ljuska od zbijene krljušti, što u kombinaciji sa pastom ume da bude neprijatno u ustima. zato ih ja stavim na dasku, pa pređem papirnim ubrusom koji skine krljušt u jednom potezu, stisnem prstima da se otvore uzduž i izvadim kosku, pa onda u pastu. kombinacija konzerva sardine + delez tuna + par slanih inćuna, izgnječeno zajedno viljuškom, pa sa blukom, puno peršuna, kaparima i maslinovim uljem (bez vina i pelata) na taljatelama i penama je apsolutni mamojeb za deset minuta Може ли скуша место сардине?
boshoku Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 (edited) ja bih u taj kombo, a sa skušom, pre odstranio tunu, mada mi i sardine, a ako se meću inćuni, deluju ko višak Edited July 1, 2015 by boshoku
yolo Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 ja bih u taj kombo, a sa skušom, pre odstranio tunu, mada mi i sardine, a ako se meću inćuni, deluju ko višak ti da mi doneses peceno jagnje na raznju koje se jos pusi, mislim da bih bio skeptican
Recommended Posts