renne Posted January 17, 2015 Author Share Posted January 17, 2015 izedoh veliku kofu iz KFC, a Senka koske, sad će poknemo oboje Link to comment
yolo Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 jel si lud, nemoj mački da daješ termički obradjene pileće kosti sem ako neces da je se rešiš, ipak je to senka Link to comment
renne Posted January 17, 2015 Author Share Posted January 17, 2015 jbg, od prvog dana jede krilca, nema boga da joj to neko zabrani, evo već šest godina Link to comment
assück Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 slanna, cluk, miftar leb, zapeceni ajvar iz LUcana, pekorino makedoniko Link to comment
ivy Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 pohovana piletina/krilca i salata:cicoka obrijana ljustilicom,rendani celer,orasi i ovciji feta like sir,so,mulje,limunov sok Link to comment
duda Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 upravo kusam (ne da mi se da se bakćem sa slikanjem) oslić '' a la bakalar'' jedan vrhtm nije oslić riba za najprofinjenija nepca, ali više volim da jedem oslića nego ono gajeno i skupo đubre a za divlje i preskupo nisam doraslatm <_< Link to comment
katamaran Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Picu from scratch. Opet nisam odusevljen kako je naraslo testo al napredujem :) Ukus fenomenalan zahvaljuci cili ulju od mojih papricica. Link to comment
yolo Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 upravo kusam (ne da mi se da se bakćem sa slikanjem) oslić '' a la bakalar'' jedan vrhtm nije oslić riba za najprofinjenija nepca, ali više volim da jedem oslića nego ono gajeno i skupo đubre a za divlje i preskupo nisam doraslatm <_< speaking of oslic, pre pola sata u tropicu na kalenicu dva sveza oslic (mol) kapitalca, po 2kg najmanje svaki, mislim da je kilo oko 1000 din. ostalo neprodato, proso post, riba se vise ne jede... Link to comment
duda Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 speaking of oslic, pre pola sata u tropicu na kalenicu dva sveza oslic (mol) kapitalca, po 2kg najmanje svaki, mislim da je kilo oko 1000 din. ostalo neprodato, proso post, riba se vise ne jede... ne znam ima li taj tropic veze sa onim tropicom što prodaje zamrznutu ribu po trgovinskim lancima elem, tropicov zamrzunuti oslić je zapravo zamrznuta voda. dočimtm frikomov ipak ima i nešto suve mase Link to comment
djeneralche Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 upravo kusam (ne da mi se da se bakćem sa slikanjem) oslić '' a la bakalar'' jedan vrh Sta je oslic ala bakalar? Link to comment
duda Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Sta je oslic ala bakalar? :D kao što mu samo ime kaže, oslić spremljen na način bakalara znači, u gvozdenu šerpenju (kupljenu zahvaljujući agitaciji burundaša vasilija grešnog) prvo sloj krompira (na kolutove), pa sloj filetiranog oslića, pa ozgo opet sloj krompira. svaki sloj lepo posoljen, obilno poprskan muljem, b. lukom, listom peršuna, dodato i drugih mediteranskjih začina (ruzmarin, lovor i sl), organski limun isečen na kolutove i itd orema želji i ukusu zaliveno (da ogrezne) vodom i belim vinom, poklopljeno gvožđurijom i u rernu na 170 na cca 2 sata, posle otklopljeno malo zapekla jer volim da ispari tekućina, mada mnogi vole da ostane te neke kao supice Link to comment
Čutura Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 :D kao što mu samo ime kaže, oslić spremljen na način bakalara znači, u gvozdenu šerpenju (kupljenu zahvaljujući agitaciji burundaša vasilija grešnog) prvo sloj krompira (na kolutove), pa sloj filetiranog oslića, pa ozgo opet sloj krompira. svaki sloj lepo posoljen, obilno poprskan muljem, b. lukom, listom peršuna, dodato i drugih mediteranskjih začina (ruzmarin, lovor i sl), organski limun isečen na kolutove i itd orema želji i ukusu zaliveno (da ogrezne) vodom i belim vinom, poklopljeno gvožđurijom i u rernu na 170 na cca 2 sata, posle otklopljeno malo zapekla jer volim da ispari tekućina, mada mnogi vole da ostane te neke kao supice gde se kupuje? Link to comment
yolo Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 to bih voleo i ja da znam posto su one prednovogodisnje zalihe grckog organskog limuna po ceni od 230 din za pola kile odavno nestale. ja danas na nekoj romskoj pijaci iza buvljaka u zemunu nasao neki limun koji isto izgleda kao taj organski, svakako bitno drugacije od onog turskog radioaktivnog, 70-100kg kod brace roma u zavisnosti od stanja. mali je, tvrd i skvrcen, obecava da nije najgori trovac iako sam ga za svaki slucaj potopio u sodu bikarbonu na sat.... Link to comment
Recommended Posts