April 9Apr 9 Za prvi pokušaj, vrlo dobar 4.U mom svetu - krompir ne ide u gulaš.Paprika se isecka na sitno, sitno, da se istopi.Ali to sam ja.Sačekaj da se jave ovi s kulinarstva.Sa druge strane - ako je ukusno i oni koji su probali su zadovoljno mljackali = odličan 5.Ed:Nisam imala nameru da kritikujem.Ako sam ja, ćorava, dobro videla da je ovo krompir i paprika, kao deo gulaša. Edited April 9Apr 9 by Emma
April 9Apr 9 18 minutes ago, Emma said:Za prvi pokušaj, vrlo dobar 4.U mom svetu - krompir ne ide u gulaš.Paprika se isecka na sitno, sitno, da se istopi.Ali to sam ja.Sačekaj da se jave ovi s kulinarstva.Sa druge strane - ako je ukusno i oni koji su probali su zadovoljno mljackali = odličan 5.Ed:Nisam imala nameru da kritikujem.Ako sam ja, ćorava, dobro videla da je ovo krompir i paprika, kao deo gulaša.Ja krompir volim u svakom obliku... poklopilo se da je više recepata za mađarski gulaš koje sam našao bilo sa krompirom Bez njega mi se čini da bih morao neki prilog uz samo meso, ovako sam spojio lepo i korisno.Papriku obavezno ovako seckam, drugo najomiljenije povrće i volim da bude izraženo u jelu.Samo ja sam degustirao ali dva puna tanjira, neskromnih 5- 😍
April 9Apr 9 Kod mene je gulaš ovo što kaže @igoraki plus što ja dodam i papriku i korenasto povrće (sve skašeno u secku).Onda uz gulaš ide testenina, riža ili krompir.Kod nas je situacija takva da od nas troje - male su šanse da se poklopimo u željama. Ja ne volim testeninu (jedem, ali nisam ljubitelj), dete nije ljubitelj riže ni barenog krompira, zdruge strane, bračni drug i ja ne volimo pire krompir, koji dete voli.U svakom slučaju, kod nas u kući - ja skuvam gulaš, a od priloga pravi ko šta hoće, po svom izboru.
April 9Apr 9 2 minutes ago, Emma said:Kod mene je gulaš ovo što kaže @igoraki plus što ja dodam i papriku i korenasto povrće (sve skašeno u secku).Onda uz gulaš ide testenina, riža ili krompir.Kod nas je situacija takva da od nas troje - male su šanse da se poklopimo u željama.Ja ne volim testeninu (jedem, ali nisam ljubitelj), dete nije ljubitelj riže ni barenog krompira, zdruge strane, bračni drug i ja ne volimo pire krompir, koji dete voli.U svakom slučaju, kod nas u kući - ja skuvam gulaš, a od priloga pravi ko šta hoće, po svom izboru.Ja ponekad stavim i pečurke uz meso, luk obavezno, lovor obavezno, šargarepa
April 9Apr 9 10 minutes ago, Svemir Zeka said:Ovo izgleda super. Koja je mesina i jesu ovo pečurke?Piletina i da, trebalo bi samo šitake ali sam ih imao malo pa dodao šampinjone
April 9Apr 9 Pravio sam i sekelji gulaš nekoliko puta, to je sa kiselim kupusom. Meni je bilo baš super ali nemam pojma da li sam pogodio recept pošto nisam nikad probao da je neko drugi kuvao.
April 9Apr 9 Popular Post teleća džiga (mesar skinuo opnu, bravo mu ga)grilovano povrće (brokoli i paprika)najkrupnija so koja postojiambijenat
April 10Apr 10 gregada od grdobeu ribarnici se pojavila retka grdoba, 2.7kg za 40e, otvorio sam se da vratim gušt komšiji koji nas je u nedelju dočekao ručkom odmah po dolaskuvredelo je svakog centa, pogotovo što bi me ovo u bgd u kafani koštalo barem 200e sve.ovako je počeloovako se nastavilo, uz premijerno kuvanje u velikoj metalac masiv šerpi koju sam umesto 6000 u radnji platio 300 na buvljakuna kraju je ostala samo glava i malo krompira iz supe mada smo obraze i ostalu "krtinu" sa lubanje rutinski oglodali...
April 10Apr 10 17 hours ago, aram said:Piletina i da, trebalo bi samo šitake ali sam ih imao malo pa dodao šampinjoneovo brutalno izgleda. da nisam procitao da si ti napravio, izgleda kao iz nekog super restorana. ova piletina izgleda kao 'chasu'! ludilo.. <3
April 10Apr 10 Hvala, hvala. Pravio sam letos miso ramen sa svinjetinom ali ne chasu nego kakuni. Odličan bio, ali dva dana posla…edit: https://parapsihopatologija.com/topic/18025-new-now-eating/page/1331/#findComment-6088355
April 10Apr 10 Nahereni sanglić!U četvrt tostirane ćiabate, barena slanna, ukişjelenji 'alapenjo, žilet listići babure, sve na namazu tisuću_otoka svoimrečima (mjonez+kečp+zrnasti senf)Rukola¶djaz za taj neki zdravživot i impresionizam u dvoe. Edited April 10Apr 10 by makaronee
April 11Apr 11 Samo dijetalno, što kaže čika aram Juče:Juneći burger s kajmakom, salatom i luk-sosom...DanasTeleći ribić u sosu od kajmaka, dobro zamašćeno. I onaj luk što mi je ostao od juče. Ribićak se raskuvao, sladak, prste da poližeš. A sutra planiram rebarca