February 20Feb 20 On 19. 2. 2025. at 15:34, Klara said: Čekam da aram ili Ras okače neko mesište i đakonije, pa da mrem od blama. Pre dva dana sam krizirao, a mrzelo me da se lomatam po prodavnicama i spremam, pa sam u povratku kući pokupio mešano meso Kod krojača. Nije to neko mešano meso. Ima u njemu osrednjih ćevapa, komada piletine koja je začinjena nekako agresivno za moj ukus i bar dve vrste kobasica, tanke i debele. Možda i neka srednja koja je najbolja, al je najmanje i ima. Uz to idu somuni, kod kuće naseckam gomilu kupus salate i uzmem senf. Majko mila, pojeo sam tonu, a i kad sam ustao od stola, samo sam se navraćao po komad somuna, pa po komad kobasice ili ćevap. Od tog dana sam na jajima, avokadu, paprici, paradajzu, siru, kiselim mlecima (ili mlečićima), saće neki spanać... Edited February 20Feb 20 by Ras
February 20Feb 20 Manekenka da budeš! 🦄 Ja sam se predala salčićima, pravo da ti kažem. I suvom mesu. I kajmaku. I paprikama u pavlaci. Kapitulirala sam! Jutros su mi gosti doneli domaće dimljene butkice, turšiju i kobasice. Gosti za poželeti. Opšta zavera.
February 20Feb 20 53 minutes ago, Ras said: Od tog dana sam na jajima, avokadu, paprici, paradajzu, siru, kiselim mlecima (ili mlečićima), saće neki spanać... Ja budala tražim recept za kisele mlečiće da vidim šta je to...a pitao se i kakve veze ima saće sa spanaćem
February 20Feb 20 52 minutes ago, ubibobi said: saće sa spanaćem Gurneš ruku u još aktivne saće i kad je izvučeš, bude ti kao Popajeva podlaktica
February 21Feb 21 Inače, na koliko podesite dimenzije fotke? Moje su uvek džinovske xD i to tek vidim kada sednem za komp, pa da idući put prepravim. : )
February 21Feb 21 Fileti brancina sa paradajzičićima i maslinama, gratinirani praziluk i klot pirinač
February 21Feb 21 1 hour ago, arheolog1981 said: Junetina sa krompirom, možda malo kasno za ovakav obrok al ostaće i sutra za ručak Deder promeni tanjir nekad
February 22Feb 22 Karfiol u jogurtu sa kurkumom preliven sosom od sveže nane, rukola sa ljutom papričicom i suvim kajsijama. I dobro, köfte neke.
February 23Feb 23 Kao znak podrške @arheolog1981 i u inat onoj prefinjenoj gospođi Tanjirogunđalu: jedan preljepi olupani BABIN pleKani tanjir , babini orasi i babin džemovolidžem od kajsije. I babina ja!
February 23Feb 23 boze, kakav sam pasulj danas skuvao... jedini je problem sto sam grickao svasta nesto usput, pa sam se najeo, te stoga suljpa ostaje za sutra, kao i narednih bar 4 dana. a imam i modernu ciniju za nj,