Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

20250130-182620

Pečeni patlidžan. Polovina je sečena na kocke i umešana sa drugim povrćem: paradajzom, crvenim pasuljem, leblebijama i crvenim lukom. Sve začinjeno solju, biberom i kuminom, izmešano sa maslinovim uljem, pa  u rernu na 200 stepeni oko 45 min. Najpre pokriveno folijom, a poslednjih desetak otkriveno i sa narendanim sirom preko patlidžana.

Edited by Ras

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Melanzane parmigiana mi je jedno od najdrazih jela i ovo tvoje iznad me zamalo odvuklo u pravcu da kupim koji patlidzan i da spremim veceras. Umor i nemanje vremena me zaustavilo ali cu uskoro. Patlidzan treba izrezati na kriske i proprziti na maslinovom ulju prije rerne, inace zna biti vodenast i zilav. 

Na sreću, ništa od toga u ovom slučaju :lolol:

Ovo je jelo koje se, uslovno priprema u jednoj posudi. Uslovno, jer sam koristio i veliku činiju da sve sastojke izmešam i ravnomerno začinim, pre nego što sam ih složio u pekač.

I sad vidim da sam prilikom nabrajanja zaboravio pastu od paradajza, a koristio sam i svežu čili papriku. Beli luk sam izostavio, a sastojci i začini se naravno mogu varirati.

Edited by Ras

Možda nije кошерно u ovim danima iskušenja, ali jesti se - mora.

Dakle, žuti kari na_brzo

Ostala mi arhivsko pakovanje yellow-curry paste, usuo u 450 gr kokosovog mleka, dosuo ribnog bujona (skuvani hitin gambora), doveo do ključanja, ubacio pola kile bakalara za siromašne što se vika mintaj (Gadus chalcogrammus), očišćene a nebarene gambore, isključio.. u tanjire naseckao na rezance romano, korijandr, lajm i teraj!

IMG_20250131_182447_copy_747x1328.thumb.jpg.ce194c178a09da778af31e5c446ef576.jpg

Edited by makaronee
Bundeva beše već barena

Volim da se igram pa to ti je 🤭 File lososa sa marinadom od meda i senfa a kao prilog kuvana cvekla isečena na kriške i začinjena maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, majoranom i prelivena sosom od pavlake i rena

IMG_20250131_194318.jpg

Meni ovo izgledalo kao piletina sa karijem i komadići hobotnice

Još kad si napisao u startu da voliš da se igraš rekoh toeto :fantom:

Pileća supa, sa celerom, šargarepom, paradajzom, čili p, crnim i belim lukom, začinjeno solju, biberom, kuminom i korijanderom.

supa

Juneće mleveno meso sa kukuruzom i crvenim pasuljem, opet čili paprika, pasta o d paradajza i crveni i beli luk i ista kombinacija začina kao za supu.

meso

Prilozi: sveži paradajz, mladi luk i avokado blendiran sa grčkim jogurtom.

prilozi

Čips od tortilje. Deo je prrepečen u tosteru, a deo u rerni na papiru za pečenje, sa malo soli i maslinovog ulja.

tortilja

Sir sam prilikom topljenja slavno pretvorio u žvaku, pa fotografija kante za đubre izostaje. Ispomagali smo se parmezanom.

Stracotto na palenti sa gorgonzolom
stracotto.jpg.54b60c6df26279f0ea1b943a8422e3c9.jpg

Terijaki pašticada /sa jabukama umesto šljiva/

Junetina sa lukom i jabukama, ubacila sam soja i terijaki sos, dobila ovo

Jabuke su se tokom kuvanja raspale i napravile sos. 

Nekad sam pravila ovo originalno dalmatinsko, sad nisam imala šljive

FB_IMG_1738529604429.thumb.jpg.207ddb194369b4c6634b161b08ab4a4f.jpg

Karabatak bez kosti sa povrćem (krompir, šargarepa i crni luk). Prilog orijenta salata

IMG_20250204_194156.jpg

Taljatele sa pančetom, bosiljkom i mocarelom :wub:

IMG_20250206_191650.jpg

IMG_20250206_191100.jpg

Lep tanjir, lepa hrana

20250206-202329

Palačinke sa jabukama, orasima, medom i cimetom.

Sad sam prizvala, pohovane jabuke, ijaoooo kakvom ludilo od jela 😍

11 hours ago, Svemir Zeka said:

Sad sam prizvala, pohovane jabuke, ijaoooo kakvom ludilo od jela 😍

Jabuke u šlafroku?

Da, smesa je slična, može biti i identična, a razlika je što se u šlafrok oblažu komadi jabuke, a ovde je jabuka rendana i integrisana u smesu.

Druga razlika je što se jabuke u šlafroku prže u dubokom ulju, dok sam ove palačinke pripremio na tiganju na puteru.