x500 Posted January 14 Share Posted January 14 (edited) 1 hour ago, Valkyrie said: Jesi li je ti ovo pekao na obrnutom tiganju? Izgleda fenomenalno. Nisam ja pravio, slab sa testima :( Picerija Botako u Santicevoj Edited January 14 by x500 1 Link to comment
aram Posted January 14 Share Posted January 14 krompirići. slani i slatki i ljuti i kiseli i sveeeeeee 6 2 Link to comment
nenad Posted January 14 Share Posted January 14 daj recept za ove krumpjere, ne bilo ti zapovedjeno. 1 Link to comment
aram Posted January 14 Share Posted January 14 12 minutes ago, nenad said: daj recept za ove krumpjere, ne bilo ti zapovedjeno. Krompiriće oprati, iseći na 5-6-8mm debljine, pa staviti u posoljenu vodu da se kuvaju 6 minuta od trenutka kad voda provri. Još jednom da podsetim - uvek u hladnu vodu. Inače ćete dobiti krompir spolja kuvan a u sredini sirov. Procediti i ostaviti par minuta da se osuše pa začiniti. Ja sam to uradio sa malo kurkume, malo tikka masala mešavine, sušenom korom pomorandže u prahu, malo soli i malo više bibera. Malo poprskao uljem pa u rernu na 240°C jedno 30-35 minuta uz par mešanja. Za to vreme pripremiti jogurt i zeleni sos. Jogurt, grčki ili turski, prosto staviti u gazu da se procedi, ako nemate da kupite gotov süzme yoğurt ili labneh. Raširiti ga na dno tanjira za posluživanje. Zeleni sos se pravi od veze sveže nane, soka polovine lajma, jedne očišćene od semena jalapenjo papričice i jedno 50-60ml maslinovog ulja. Sve to lepo u food procesor i bz bz dok ne budete zadovoljni. To posuti po jogurtu i ovlaš promešati. Poprskati sirupom od nara. Po tome rasporediti krompiriće, pa odozgo što brže, dok je još krompir vruć, neki lep luk nasečen na kolutove i još koju papričicu isto na kolutove. U malecnom tiganju tostirajte kašičicu čurekota (nigela seeds) i kašičicu susama pa time pospite sve i poprskajte opet sa malo sosa od nara. Ja uz to napravio i one moje trouglaste ćufte sa pistaćima, ali uopšte ne mora, sasvim ok bezmesni obrok, al' kad smo stoka mesožderska 2 6 Link to comment
Sandradjer Posted January 14 Share Posted January 14 @aram Dok citam recept razmisljam da cu mozda i ja tako ako se rodim ponovo i imam vise srece 1 Link to comment
Sandradjer Posted January 15 Share Posted January 15 9 hours ago, aram said: @Sandradjer a što ne sad i odmah? Lepo motivises 1 Link to comment
Popular Post makondo Posted January 17 Popular Post Share Posted January 17 Tzv.zdravi slatkiš Lepa sveža urma, u sredinu se stavi malo putera od kikirikija, pa malo u friz da se stegne, pa posle u rastopljenu čokoladu, a po vrhu malo krupne soli. E sad, da li se i posle petog komada i dalje ovo računa u zdrave slatkiše, ne znam, moraću još neki da pojedem pa da vidim kako se osećam. 3 7 3 Link to comment
napadaj Posted January 17 Share Posted January 17 Riblja salata - 1 konzerva tunjevine, 2 kuvana jajeta, glavica crnog luka, kuvani paradajz, mleveni biber, peršunov list - luk i jaja se sitno iseckaju, pa se sve to izmeša viljuškom i maže na hleb. Plus čaj od nane, domaći. 3 Link to comment
Sandradjer Posted January 18 Share Posted January 18 Nisam pravila, ali jesam probala 2 5 1 Link to comment
Nikodije Posted January 18 Share Posted January 18 On 14.1.2024. at 19:02, aram said: Krompiriće oprati, iseći na 5-6-8mm debljine, pa staviti u posoljenu vodu da se kuvaju 6 minuta od trenutka kad voda provri. Još jednom da podsetim - uvek u hladnu vodu. Inače ćete dobiti krompir spolja kuvan a u sredini sirov. Procediti i ostaviti par minuta da se osuše pa začiniti. Ja sam to uradio sa malo kurkume, malo tikka masala mešavine, sušenom korom pomorandže u prahu, malo soli i malo više bibera. Malo poprskao uljem pa u rernu na 240°C jedno 30-35 minuta uz par mešanja. Za to vreme pripremiti jogurt i zeleni sos. Jogurt, grčki ili turski, prosto staviti u gazu da se procedi, ako nemate da kupite gotov süzme yoğurt ili labneh. Raširiti ga na dno tanjira za posluživanje. Zeleni sos se pravi od veze sveže nane, soka polovine lajma, jedne očišćene od semena jalapenjo papričice i jedno 50-60ml maslinovog ulja. Sve to lepo u food procesor i bz bz dok ne budete zadovoljni. To posuti po jogurtu i ovlaš promešati. Poprskati sirupom od nara. Po tome rasporediti krompiriće, pa odozgo što brže, dok je još krompir vruć, neki lep luk nasečen na kolutove i još koju papričicu isto na kolutove. U malecnom tiganju tostirajte kašičicu čurekota (nigela seeds) i kašičicu susama pa time pospite sve i poprskajte opet sa malo sosa od nara. Ja uz to napravio i one moje trouglaste ćufte sa pistaćima, ali uopšte ne mora, sasvim ok bezmesni obrok, al' kad smo stoka mesožderska lol kapiram da se sprdas brt ovo kao da gledam dzejmi olivera, kada nisam znao ni za jedan zacin koji stavlja. pa se sve pitam sta fali vegeti i biberu, nego mora sve nesto fensi 1 Link to comment
aram Posted January 18 Share Posted January 18 @Nikodije a ti brte stavi vegetu, boli te kurac ne: 6 Link to comment
makondo Posted January 18 Share Posted January 18 1 hour ago, aram said: @Nikodije a ti brte stavi vegetu, boli te kurac ne: Zašto slika ne miriše😭 Uzdam se u AI da će to da reši pa nek preuzme svet. 2 2 Link to comment
duda Posted January 22 Share Posted January 22 danas jela najobičnije jednolončano jelo, kuvan kelj, malo šargarepe, luka, celera i koji krumpir unutra pride ali, ali, kuvan na vodi u kojoj se pre toga skuvalo malo papka, malo uvceta, malo slanine (na pola prosušeno sve) i sve od svinje gajene na planini, organskom hranom brateeee, ako možete da verujete da je kuvana slanina naprosto slatka, onda verujte, ako ne, šta da vam radim a nije ni kelj loš 4 Link to comment
bags Posted January 24 Share Posted January 24 Neko je spominjao patku... pa me to podsetilo... 6 2 Link to comment
Recommended Posts