Ras Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 (edited) Kobasica - sveža sa sirom i halapenjom je iz Morave. Ova koja je preporučena nedavno: Pikantna je i jako dobra i zaslužuje preporuku. Preporuka se poklopila sa mojom potragom za kobasicama koje bi bile pogodne da se od njih odvade kuglice za čorbu od sočiva, pa se eno i ta čorba kuva. Kobasica je ispržena u posudi od livenog gvožđa, baget natopljen masnoćom iz posude i u slast sam je pojeo uz senf i sveži kupus. Edited December 23, 2023 by Ras 8 1 Link to comment
Mr.Mxyzptlk Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 posto su hrvatake zimske salame 🤣 banovane vec neko vreme. u pravi cas pojavise se slovenacke salame u merkatorima. alhamdulillah Link to comment
Popular Post bags Posted December 24, 2023 Popular Post Share Posted December 24, 2023 Ispali bas mekani iako su klinci sami sve izmeljali... 7 4 Link to comment
Sandradjer Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 Slane palacinke uz tradicionalne priloge. U sred decembra kuca mora biti domacinska 9 Link to comment
Popular Post Ras Posted December 24, 2023 Popular Post Share Posted December 24, 2023 Čorba, odnosno više varivo od sočiva. Ovako: https://www.24kitchen.pt/receita/sopa-de-lentilhas-com-salsicha-fresca-picante Prilozi i salate Refika objasnila: https://youtu.be/H0JQO5SUs9Y Kisir (bulgur natopljen sokom od nara, melasom od nara, so, biber, mladi luk, rukola, m ulje, bobice nara) poslužen u kori nara "Pesto" (bosiljak, beli luk, m ulje, so biber, pistaći, kozji sir) Rukola (začinjena sokom od limuna, m uljem i melasom od nara) i cvekla (rendana, propržena sa crnim i belim lukom i umešana kašika-dve grčkog kogurta) I burgeri od jagnjećeg mesa: 9 6 Link to comment
Sandradjer Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 @Ras Svaka cast . Fantasticno 3 1 Link to comment
aram Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 Refiku bi ženio iz odma, da sam malo mlađi. I da mi žena dozvoli 2 2 Link to comment
beyoncé Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 1 hour ago, aram said: Refiku bi ženio iz odma, da sam malo mlađi. I da mi žena dozvoli ras je bliže. @Ras kakvo je varivo? 3 Link to comment
Ras Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 26 minutes ago, beyoncé said: ras je bliže. @Ras kakvo je varivo? Odlično je i zapravo je obrok samo za sebe. Planirao sam jednostavnu čorbu od sočiva uz ovaj ručak, ali su naletele kobasice i eto... 1 Link to comment
aram Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 43 minutes ago, beyoncé said: ras je bliže. rase, jery ste za udadbu? 1 2 2 Link to comment
beyoncé Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 26 minutes ago, Ras said: Odlično je i zapravo je obrok samo za sebe. Planirao sam jednostavnu čorbu od sočiva uz ovaj ručak, ali su naletele kobasice i eto... super. odgledala sam refiku , sve 5. to "kreten" meze, pesto ili kako se zove dip sa ovčijim sirom, pravim sa pečenim crvenim paprikama umesto bosiljka i malo sitno seckanih oraha. 1 Link to comment
askeladden Posted December 24, 2023 Share Posted December 24, 2023 Zurek sa piletinom i kobajama,palacinke od krompira sa dimljenim lososom i kiseli krastavcic. 3 Link to comment
aram Posted December 25, 2023 Share Posted December 25, 2023 ‘Mpanata ri agnieddu iliti pita sa jagnjetinom, tradicionalno božićno jelo iz Raguze 6 Link to comment
makondo Posted December 27, 2023 Share Posted December 27, 2023 Banana lebac sa orajima....sočan. 5 2 1 Link to comment
Ras Posted December 27, 2023 Share Posted December 27, 2023 Odlično izgleda @makondo! Kod mene pita sa pečurkama sa tiganja: Rp odavde: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/hrana-i-pice/tomislav-markovic-recept-za-sotirane-gljive-u-strudlicama-i-majonezu-od-cesnjaka-bez-jaja-napravljenu-u-svega-nekoliko-sekundi---809158.html Umesto prosa koristio sam heljdu. Punjenje i pita su ispali vrh, ali ovaj "majonez" nisam uspeo nikako da umutim da bude penast. Ukus je bio tu i poslužio je, uz limun, kao izvanredan dresing za salatu. 6 1 Link to comment
Recommended Posts