May 20, 20231 yr Nemam sliku, pojeo instantno... Padoše mi danas na pamet prženice - od organskog ražanog leba, sa organskim mlekom od srećnih krava + free range jajima... Prva tura slana (s malo putera) + organski kefir, druga slatka (Pionirova marmelada od šipurka, za 1 dašak rodnog kraja). Potom instant kafa Grand (najbolji izum od kad je izmišlljen sečeni leb.) OK za žeđ tu je uvek Knjaz Miloš (kad bi neko ovde ukinuo ex-YU kiselu vodu, tačno bih se utepao. A i za kafu .)
May 21, 20231 yr Popular Post Čorba od spanaća, salata, sa kajmakom zapečeni (Dekijevi) ćevapi, pečeni patlidžani u sosu od pečenih patlidžana, paradajza i paprika.
May 21, 20231 yr On 20.5.2023. at 5:07, Indy said: Nemam sliku, pojeo instantno... Padoše mi danas na pamet prženice - od organskog ražanog leba, sa organskim mlekom od srećnih krava + free range jajima... Prva tura slana (s malo putera) + organski kefir, druga slatka (Pionirova marmelada od šipurka, za 1 dašak rodnog kraja). Potom instant kafa Grand (najbolji izum od kad je izmišlljen sečeni leb.) OK za žeđ tu je uvek Knjaz Miloš (kad bi neko ovde ukinuo ex-YU kiselu vodu, tačno bih se utepao. A i za kafu .) Kolko je flasa Knjaza tamo?
May 21, 20231 yr 1 hour ago, Ras said: pečeni patlidžani u sosu od pečenih patlidžana, paradajza i paprika. Koliko je ovo dobro.
May 23, 20231 yr Persillada - pod mudrijaškim imenom je pileće belo, iseckano namesto žabljih bataka, prženo klot na m_ulju i putru. Kad je već rumeno, pospe se šakom isečenog peršuna i čenom b_bluka. Prilog - kod mene je neka ječmena prekrupa, a moźe pirinač, kuskus i tome sličan upijač. Salata je obična parađazkrastavci, poliveno mlevenim orasima u jogurtu. LoFi sustainable лакшери.
May 28, 20231 yr Čorba od celera i praziluka, salata (krastavac, paradajz, rukola, crveni luk, masline, kapar, slatka i ljuta paprika), musaka od tikvica sa jagnjećim mesom i za dezert jagode u grčkom jogurtu (aromatizovan nanom)
May 28, 20231 yr Tako nekako. Ova musaka mi je idealno letnje jelo, redovno je pripremam, a ponekad i mimo sezone.