msv Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 55 minutes ago, morgana said: otkad je premia u svoj kesten pire dodala aromu ruma, kupujem univerov, nije najbolji ali ne znam sta bih drugo, a da ne moram da narucujem. prosle godine sam od neke firme za snabdjevanje restorana kupila limnku od 800 g nezasladjenog i onako bas banalizovanog dok se ne doradi u kucnoj radinosti, cini mi se da je to najbolja opcija ali se sa troskom dostave ispostavila dosta skupom M&M je zakon za kesten-pire https://www.facebook.com/kestenpiree/posts/1756731647858719 3
banatjanin Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 1 hour ago, morgana said: otkad je premia u svoj kesten pire dodala aromu ruma, kupujem univerov, nije najbolji ali ne znam sta bih drugo, a da ne moram da narucujem. prosle godine sam od neke firme za snabdjevanje restorana kupila limnku od 800 g nezasladjenog i onako bas banalizovanog dok se ne doradi u kucnoj radinosti, cini mi se da je to najbolja opcija ali se sa troskom dostave ispostavila dosta skupom Imaš nekoliko Hungaricum prodavnica po gradu, kod njih je bilo po nekoliko varijanti kesten pirea, obični, slatki, smrznuti... I svaki odličan. Ja kupovao zaslađeni u kocki, pa ga narendam, sačekam da se ugreje, pa preko samo domaća lupana pavlaka... Uh! 1 1
maheem Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 1 hour ago, morgana said: gdje si ih uzeo, obozavam slane srdele? osamdesetih su se na primorju prodavale u limenkama, povecim, milina, s malo luka ili bez icega omiljeni obrok. mada obozavam i usoljene suve ukljeve, uh. ne znam kako sam zaboravila da ih donesem iz h novog. U Tommyju, u Splitu. Kod nas samo fileti od istog proizvođača. 1
Skyhighatrist Posted October 6, 2021 Posted October 6, 2021 11 minutes ago, maheem said: U Tommyju Oh. Ako se ponovo nađete u Splitu, potraži prodavnice sirane Gligora sa Paga, ima ih dve, jedna je na severnoj strani Dioklecijanove palače, parsto metara od luke i trajekta. Masa vrhunskih sireva pod jedan, i masa inćuna, srdela, mariniranih, usoljenih, sa travama i ovim i onim... Bedak je što tamo moš' da ostaviš soma kunića ko ništa 3
morgana Posted October 7, 2021 Posted October 7, 2021 hvala svima, bice ovjereno. i split, ali ne momentalno u univeru je jedno vrijeme bilo slanih srdela proizvedenih u neumu, nisu vrh ali su mogle da prodju. neko pakovanjce malo kao da su kavijar jebate.
Popular Post Haralampije Posted October 8, 2021 Popular Post Posted October 8, 2021 (edited) Monohromatski brancin punjen blukom, ruzmarinom i stabljikama persina. Komorac preko krompira (imao sam samo jednu stabljiku) ali sasvim dovoljno da opojno zamirise. Tapenada ugrubo od cmaslina, bluka, mulja, incuna, paradajza i persuna Edited October 8, 2021 by Haralampije 5 5
Filozof manijak Posted October 10, 2021 Posted October 10, 2021 (edited) . Edited October 10, 2021 by Filozof manijak 1
Ras Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Prvi od današnjih ručkova. Krem čorba od luka (crni, prazi, beli, mladi + čili p, stabljike peršuna, so, biber) i miks z salate i avokada (snef, med, m ulje, biber, limun) 5
mlatko Posted October 14, 2021 Posted October 14, 2021 Aha, dobro da si rekao da su masline vec mislio sljive, velike su Samo da si na kraju bacio bosiljak, ovako je ispala zastava Iraka a ne Italije ali moze da prodje i kao pita sa slanim sljivama 1
ultra plasticni Posted October 14, 2021 Posted October 14, 2021 Meni se cini da je ova pica posluzena na tacni za kafu 1
Recommended Posts