Ras Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 On 3.9.2021. at 23:50, aram said: Šta je preliv (crveno)?
aram Posted September 18, 2021 Posted September 18, 2021 (edited) @Ras pravo da ti kažem ne sećam se, ali mislim da je aceto balsamico crema. mada bi mogla biti i melasa od nara ili od grožđa... u svakom slučaju nešto što ima taj kiselo-slatki ukus. Edited September 18, 2021 by aram 1
Ras Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 (edited) Čorba od celera, kapreze salata, pečena teletina i grožđe pečeno sa mesom, uštipci od tikvica i za dezert sladoled: Delezovi mikro korneti. Edited September 19, 2021 by Ras 9
banatjanin Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Kakve sam bečke napravio danas, kao nikad! Dopuštamo sebi pohovano u kući par puta godišnje, pa sam se posvetio i isplatilo se. Teleći kare, sam sekao šnicle, izlupao ih na 3mm. Posolio, tanko namazao otopljenom mašću i ostavio preko noći u frižider. Ostavio da se zgreju na sobnu, brašno, jaje i kvalitetna krupna prezla, duboko ulje da plivaju. Naduvale se, spolja hrskave, zlatne, a meso ko puter. 7 1
renne Posted September 19, 2021 Author Posted September 19, 2021 Jeste da u ovom delu foruma ne pišem već četiri meseca, a neću i dalja, ne brinite, ali moram da pitam @banatjanin šta je to teleći kare, pošto prvi put čujem za toHvala
aram Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 4 minutes ago, renne said: teleći kare valjda krmenadla, ceo komad, odvojen od kostiju i daj ne zajebavaj, piši ovde 1
Jumanji Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Sto ovde ne pises? Zar ovo nije "tvoja" tema gde si ko riba u vodi?Opet neke gluposti bile, pa zar i ovde medju najpitomijima, cc
renne Posted September 19, 2021 Author Posted September 19, 2021 Pišem samo u 'srednjim" temamaGde nema ništa ličnoDozvao sam se pameti u junuBio sam jako glup, priznajem
banatjanin Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 35 minutes ago, renne said: Jeste da u ovom delu foruma ne pišem već četiri meseca, a neću i dalja, ne brinite, ali moram da pitam @banatjanin šta je to teleći kare, pošto prvi put čujem za to Hvala Leđa, tj kotlet, ali ucelo, pa otkošten i isečen popreko na šnicle. (kako je i Aram napisao) Sad, možda to ima svoje pravo teleće ime koje ne znam, kare se zove svinjski. Taj deo, tako isečen, idealan je za bečke, i kad su svinjske. Nemasno, bez žilica, lako da se istuče.
Ras Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 Jes vala, ništa mesecima nisi jeo, pa se ogladnelo. 1 1
Indy Posted September 20, 2021 Posted September 20, 2021 18 hours ago, aram said: i daj ne zajebavaj, piši ovde Pusti čoveka, uostalom imamo njegov FB. 1
askeladden Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 Bakalar i Haringa su veselo zaplivali u masti,a krompir pekarski na guscijoj.Najedoh se. 2
Recommended Posts