Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
On 3.9.2021. at 23:50, aram said:

C80BB898-A908-4C23-AADB-395478838F50.thumb.jpeg.daa6b5da46449abcb874187ededead5c.jpeg

Šta je preliv (crveno)?

Posted (edited)

@Ras pravo da ti kažem ne sećam se, ali mislim da je aceto balsamico crema. mada bi mogla biti i melasa od nara ili od grožđa... u svakom slučaju nešto što ima taj kiselo-slatki ukus.

Edited by aram
  • Hvala 1
Posted (edited)

y4mMGDvK37j6c_uNK5PHbx2KCulfGziJSqIrxTg2y4mj46ASCIP9Io9AviI0voSfms8RQIUetohu_tZu

y4mj9xNaAhUYKrCbxDTGxFF1I4--wVdXX1EnXS3Z

Čorba od celera, kapreze salata, pečena teletina i grožđe pečeno sa mesom, uštipci od tikvica i za dezert sladoled: Delezovi mikro korneti.

Edited by Ras
  • +1 9
Posted

Kakve sam bečke napravio danas, kao nikad! 

Dopuštamo sebi pohovano u kući par puta godišnje, pa sam se posvetio i isplatilo se. 

Teleći kare, sam sekao šnicle, izlupao ih na 3mm. Posolio, tanko namazao otopljenom mašću i ostavio preko noći u frižider. 

Ostavio da se zgreju na sobnu, brašno, jaje i kvalitetna krupna prezla, duboko ulje da plivaju. Naduvale se, spolja hrskave, zlatne, a meso ko puter. 

• +1 7
  • Wub 1
Posted

Jeste da u ovom delu foruma ne pišem već četiri meseca, a neću i dalja, ne brinite, ali moram da pitam @banatjanin šta je to teleći kare, pošto prvi put čujem za to
Hvala

Posted
4 minutes ago, renne said:

teleći kare

valjda krmenadla, ceo komad, odvojen od kostiju

i daj ne zajebavaj, piši ovde

• +1 1
Posted

Sto ovde ne pises? Zar ovo nije "tvoja" tema gde si ko riba u vodi?

Opet neke gluposti bile, pa zar i ovde medju najpitomijima, cc

Posted

Pišem samo u 'srednjim" temama
Gde nema ništa lično
Dozvao sam se pameti u junu
Bio sam jako glup, priznajem

Posted
35 minutes ago, renne said:

Jeste da u ovom delu foruma ne pišem već četiri meseca, a neću i dalja, ne brinite, ali moram da pitam @banatjanin šta je to teleći kare, pošto prvi put čujem za to
Hvala

Leđa, tj kotlet, ali ucelo, pa otkošten i isečen popreko na šnicle. (kako je i Aram napisao) 

Sad, možda to ima svoje pravo teleće ime koje ne znam, kare se zove svinjski. 

Taj deo, tako isečen, idealan je za bečke, i kad su svinjske. Nemasno, bez žilica, lako da se istuče. 

Posted

Jes vala, ništa mesecima nisi jeo, pa se ogladnelo.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
18 hours ago, aram said:

i daj ne zajebavaj, piši ovde

Pusti čoveka, uostalom imamo njegov FB.

• +1 1
Posted

Bakalar i Haringa su veselo zaplivali u masti,a krompir pekarski na guscijoj.Najedoh se.

• +1 2