Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

4 minutes ago, aram said:

maslinovo mi baš ne ide u makalo, prejako mi je... ovde treba baš nešto neutralno. inače, ovo je ustvari libanski toum, za to ima dosta recepata po internetu.

može obično, naravno. isto i u crveno. maslinovo i paprike ne mogu nikako. 

količine su mi od oka, ali rekla bih da je manje masno od tog tvog.

Edited by beyoncé
Posted

prvi put sam danas čuo za taj makalo

i dalje mi nije jasno šta je to

Posted
1 hour ago, beyoncé said:

nisam probala ovo, tnx!

ja pravim tako što ulupam u avanu prethodno pokvašen, oceđen i osušen stari hleb sa belim lukom u pastu, dodam m. ulje tako u mlazu do željene gustine, doteram limunom, solju (biber, peršun... najčešće ništa) i udri. obično uz drugo meze ili povrće, meso.

Isto ovo, samo sa kuvanim krompirom umesto starog hleba :happy:

Posted
2 hours ago, beyoncé said:

isto ovde.

s tim da najviše volim homemade :)

probaj u gostionici dukat sledeći put kada se zatekneš.

Na ulica Teodosi Gologanov, kaj restoranot Vodenica, prv na kjoš, taka li e? :)

Često smo tamo. Idemo i u Kamin Čamo (favorit), staru Idadiju, Makedonsku kuću, kaj Žabarot (na žablje batake, nismo odavno)... 

• +1 1
Posted (edited)
13 hours ago, Skyhighatrist said:

Isto ovo, samo sa kuvanim krompirom umesto starog hleba :happy:

obožavam jednu varijantu „makala“ (iako je ovo gusto kao pire) s krompirom. s tim što se suve crvene paprike (još ako su ljute :rolleyes:) bace u lonac sa krompirom da se kuvaju. kada se ohlade, otvore se i „meso“ se izdubi kašikom. u avanu se prvo usitni beli luk, pa se dodaju paprike i krompir - za to su najbolji oni veliki drveni avani. posoli se, zaprži vrelim uljem (ozgo) i ulje se dobro umeša u krompir: nezaustavljivoooou (glasom olivera nektarijevića)

probaj ovo s hlebom, drugačiji je ukus i konzistencija je više kao mus, manje kao pire. zato je fora da se radi u avanu (isto, najbolje većem, drvenom), a ne u blenderu. treba da odstoji pre upotrebe malo, kako bi hleb upio ulje i aromu belog luka. kao meze uz salate i alkohol, dobro je kada se pospe seckanim orasima.

13 hours ago, banatjanin said:

Na ulica Teodosi Gologanov, kaj restoranot Vodenica, prv na kjoš, taka li e? :)

Često smo tamo. Idemo i u Kamin Čamo (favorit), staru Idadiju, Makedonsku kuću, kaj Žabarot (na žablje batake, nismo odavno)... 

:cool:

ove boldovane ne znam

Edited by beyoncé
  • +1 1
Posted

ova knedla skroz levo na ivici tanjira da ide na Faces in places :D

• +1 2
  • Haha 1
Posted

Mini bageti, malo mulja i sosa od bvina, bluka i ruzmarina, premazao, malo zapekao na gril tiganju, abc sirni namaz, ostaci bataka na trakice, belolucana ppaprika na trakice, loma kornišona, majonez i zelena.

Sendvaja do jaja #2

• +1 2
Posted

received_856571194925947.thumb.jpeg.36783c551967bd888cca6acd11a4689b.jpeg

Krompir grašak paprikaš sa knedlicama :heart:

• +1 7
  • Wub 2