beta Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 te servise sa lovcem je sedamdesetih imala svaka druga kuća. brižljivo su čuvani samo za posebne prilike. Link to comment
renne Posted March 6, 2021 Author Share Posted March 6, 2021 18 minutes ago, gospa buba said: naravno da ne, da li si normalan di se to tako daje. sent from bubamoto daje se, što da ne bar ja, nema kod mene više bilo kakve emocije za te stvari, posle svega što je prešlo preko glava 4 Link to comment
aram Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 tako je renne, daje se ako će nekog ko zaslužuje učiniti srećnim 1 Link to comment
aram Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 1 hour ago, arkonada said: Rolat od fileta soma do elaborate, please 1 Link to comment
arkonada Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 12 minutes ago, aram said: do elaborate, please Evo druže, izvorni recept je sa belim mesom i obmota se slanna okolo pre pečenja (to je dok smo jeli meso) i moram da priznam da je bolje nego sa ribom ali i ovako je sasvim ok. Filet soma sitno iseckati i staviti 2-3 čena bluka, peršun, začin c ili šta god, biber i malo bluka u prahu, 1 jaje i prezle i pomešati. Al.foliju podmazati uljem, formirati rolat na njoj i malo zaliti uljem. urolovati foliju i staviti u pleh, sipati malo vode(oko pola visine rolata) i peći na 200 stepeni dok voda ne ispari (oko 30-40 min). Boljoj polovini i meni je čak ukusnije kada se jede hladan. Opciono može i neko kuvano jajce da se stavi pre rolovanja, isto je lepo, što bi jajca pokvarila. 1 1 Link to comment
Skyhighatrist Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 (edited) Jel to somovina ili ona tužna pangasius zamena za ribu? Edited March 6, 2021 by Skyhighatrist Link to comment
arkonada Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 4 minutes ago, Skyhighatrist said: Jel to somovina ili ona tužna pangasius zamena za ribu? Pravi som ( ko ja kad se kladim ) 1 Link to comment
Skyhighatrist Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Onog pangasiusa ne podnosim, zato pitam Link to comment
arkonada Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 12 minutes ago, Skyhighatrist said: Onog pangasiusa ne podnosim, zato pitam Ma, to sam jednom probao u gostima negde, i jok više. Može ovaj recept verovatno i sa lepim oslićem ili tako nešto, ali mi uzimamo filete soma i za pohovanje, isto nam liči na pohovano belo meso. Otkada ne jedemo meso, simuliramo neka jela koja volimo pa nešto može, nešto ne i to je to. 1 Link to comment
renne Posted March 6, 2021 Author Share Posted March 6, 2021 2 hours ago, aram said: tako je renne, daje se ako će nekog ko zaslužuje učiniti srećnim zato kažem, ako @gospa buba hoće njen je Link to comment
Haralampije Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 Ako brzo nasecem slaninu, kobaje i pecenicu a hanuma casom ispece lepinjice jel to fast food ? 6 Link to comment
Lancia Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 1 hour ago, renne said: zato kažem, ako @gospa buba hoće njen je Taman je dugacak tanjir, mogu da stanu i dizgerica i paradajz salata Link to comment
askeladden Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 1 hour ago, arkonada said: Ma, to sam jednom probao u gostima negde, i jok više. Može ovaj recept verovatno i sa lepim oslićem ili tako nešto, ali mi uzimamo filete soma i za pohovanje, isto nam liči na pohovano belo meso. Otkada ne jedemo meso, simuliramo neka jela koja volimo pa nešto može, nešto ne i to je to. Oslica odvojis od koze i kostiju i napravis riblje pljeskavice.Dodas prezlu i jaje i soja sos zbog zarad boje i voila ,lici na pravu pljesku. Mnogo lakse sa multipraktikom,al da se uraditi i super seckom pa spatulom zamesati. 1 Link to comment
aram Posted March 6, 2021 Share Posted March 6, 2021 1 hour ago, Haralampije said: jel to fast food? zavisi koliko si brz ne: gratinirana pasta sa brokoletima i brijem, još malo brokoletija i rolovana ćuretina sa još brija 4 Link to comment
Recommended Posts